Over dynamische advertenties

Met dynamische advertenties kunt u advertentiecontent personaliseren door afbeeldingen, tekst, URL's en meer te laten aansluiten op de informatie in een datafeed. Hetzelfde advertentiemateriaal kan op die manier verschillende producten laten zien aan verschillende doelgroepen, waardoor u niet meer verschillende variaties als afzonderlijke advertentie hoeft te maken.

Dynamische advertenties verschillen van reguliere advertenties doordat ze gegevensbindingen hebben en een datafeed gebruiken.

• Gegevensbindingen: Wanneer u een dynamische advertentie maakt, kunt u elementen en de eigenschappen hiervan koppelen aan specifieke gegevens. Via deze gegevensbindingen wordt bepaald welke onderdelen van uw advertentiemateriaal op dynamische wijze worden gegenereerd.
  • Een datafeed: De feed bevat informatie over de verschillende versies van uw advertentie. De gegevens in de feed volgen een gegevensschema, dat afhankelijk is van uw advertentieomgeving, bedrijfstype en advertentie-indeling.

U kunt bijvoorbeeld een knoplabel koppelen aan de tekst van de call-to-action in uw feed. De feed kan verschillende call-to-actions bevatten: 'Koop nu!' als de gebruiker eerder het geadverteerde product op uw website heeft bekeken of 'Bekijk meer zoals dit' als dit niet het geval is.

U kunt via Google Web Designer gegevensbindingen toevoegen aan uw advertentiemateriaal. Uw advertentieplatform verwerkt de datafeed, maar u kunt met Google Web Designer voorbeeldgegevens gebruiken om te testen hoe uw dynamische advertentie eruitziet.

Voor videoadvertenties kunnen geen dynamische datafeeds worden gebruikt, maar u kunt wel varianten maken.

Het deelvenster Dynamisch

Via het venster 'Dynamisch' heeft u toegang tot dynamische eigenschappen voor uw advertentie. Het venster bevat 2 tabbladen:

Handleidingen voor het maken van lay-outs

Lees meer informatie over hoe u een dynamische advertentie maakt voor uw advertentieplatform: