De component Gebaar

Deze component wordt niet ondersteund voor Google Ads, Google AdMob, AMP HTML-advertenties, videoadvertenties of beeldadvertenties.

Met de component Gebaar kunt u interacties van gebruikers vastleggen. U kunt bijvoorbeeld vastleggen wanneer de muisaanwijzer van een gebruiker op een knop wordt geplaatst zodat de knopkleur kan worden gewijzigd. U kunt ook detecteren wanneer een gebruikers naar links veegt op een pagina met tekst zodat de volgende pagina kan worden weergegeven.

De component Gebaar aan uw project toevoegen:

1. Open het deelvenster Componenten en daarna de map Interactie.
  2. Sleep de component Gebaar  naar het werkvlak.
  3. Voeg gebeurtenissen toe om de gebaren waar te nemen die belangrijk voor u zijn. De component Gebaar heeft verschillende gebeurtenissen voor verschillende typen gebaren.

Eigenschappen

Eigenschap Beschrijving
Naam De componentnaam.
Aanraakactie

Welke aanraakacties moeten worden doorgegeven aan de browser. Als u bijvoorbeeld niet wilt dat de component Gebaar voorkomt dat de gebruiker verticaal scrollt in de browser, kunt u deze eigenschap instellen op pan-y. Voor de meeste doeleinden kunt u deze eigenschap op none laten staan.

• auto
  • none (standaard)
  • pan-x
  • pan-y

Gebeurtenissen en acties

Gebeurtenissen die door de component Gebaar worden verstuurd

U kunt andere acties activeren op basis van de volgende gebeurtenissen van de component Gebaar:

Gebeurtenis Beschrijving
Muisaanwijzer plaatsen Wordt verzonden wanneer de muisaanwijzer of aanraaklocatie de componentbegrenzing binnengaat.
Muisaanwijzer plaatsen beëindigen Wordt verzonden wanneer de muisaanwijzer of aanraking de componentbegrenzing verlaat.
Bijhouden starten Wordt verzonden wanneer het slepen via de muisaanwijzer of aanraking wordt gestart.
Bijhouden De component registreert de X- en Y-locatiegegevens die zijn gekoppeld aan het slepen via de muisaanwijzer of aanraking. U kunt in het deelvenster Eigenschappen van de component instellen welke bijgehouden gegevens worden verzonden.
Bijhouden beëindigen Wordt verzonden wanneer het slepen via de muisaanwijzer of aanraking wordt beëindigd.
Tikken Wordt verzonden wanneer een muisklik of tik van de gebruiker wordt geregistreerd.
Naar links vegen Wordt verzonden wanneer een gebruiker zijn vinger op het scherm houdt en vervolgens naar links veegt.
Naar rechts vegen Wordt verzonden wanneer een gebruiker zijn vinger op het scherm houdt en vervolgens naar rechts veegt.
Omhoog vegen Wordt verzonden wanneer een gebruiker zijn vinger op het scherm houdt en vervolgens omhoog veegt.
Omlaag vegen Wordt verstuurd als een gebruiker zijn vinger op het scherm houdt en vervolgens omlaag swipet.

Als u een van deze gebeurtenissen wilt selecteren in het dialoogvenster Gebeurtenis, stelt u de component Gesture in als doel.

Meer informatie over hoe u gebeurtenissen configureert.

Voorbeeld

U kunt geen voorbeeld van deze component bekijken in de Google Web Designer-interface. Als u de component in actie wilt zien, bekijkt u een voorbeeld van uw document in uw voorkeursbrowser. Klik rechtsboven op de knop Voorbeeld .