Afbeeldingen en video's toevoegen

U kunt op de volgende manieren nieuwe afbeeldingen en video's toevoegen:

Lokale afbeeldingen en video's die u in Google Web Designer gebruikt, worden automatisch aan de bibliotheek toegevoegd als deze worden ondersteund, zodat u ze makkelijk in het document kunt hergebruiken.

Svg-afbeeldingen

U kunt svg-bestanden importeren als afbeeldingen of als inline code.

Afbeeldingen en AMP HTML-advertenties

AMP HTML-advertenties gebruiken amp-img in plaats van de img-tag. Google Web Designer gebruikt automatisch de juiste tag als u in de ontwerpweergave een afbeelding toevoegt.

Video's en gebeurtenissen (interactieve video)

Als u gebeurtenissen wilt gebruiken in uw video, gebruik dan de component Video in plaats van dat u een video-element toevoegt met het gereedschap Element.

Videoadvertenties

Afbeeldingen en video's in videoadvertenties kunnen worden gebruikt als mediaclips.

Een nieuwe afbeelding of video toevoegen

Afbeeldingen of video's importeren

1. Selecteer in het menu Bestand de optie Items importeren of gebruik de sneltoets Ctrl + Shift + i (Windows) of + Shift + i (Mac).
  2. Selecteer het bestand dat of de bestanden die u wilt importeren in het dialoogvenster.

De geselecteerde items worden weergegeven in de documentwerkruimte en in de bibliotheek.

Afbeeldingen of video's toevoegen door deze te slepen vanaf uw computer

1. Selecteer de afbeelding of video die u wilt toevoegen via de bestandsbrowser van uw computer. U kunt meerdere bestanden selecteren.
  2. Sleep de afbeelding of video naar de documentwerkruimte in Google Web Designer.

Afbeeldingen of video's toevoegen vanuit de Studio-itembibliotheek

1. Selecteer Studio in het dropdownmenu bovenaan de bibliotheek.
  2. Maak verbinding met de Studio-itembibliotheek door op de knop Starten te klikken.
    • Als u niet bent ingelogd, wordt u gevraagd in te loggen op het Google-account dat is gekoppeld aan uw Studio-account.
  3. Navigeer door de mappenstructuur naar het item dat u wilt gebruiken.
  4. Sleep het gewenste item vanuit de bibliotheek naar de werkruimte waar u het wilt gebruiken.

Er wordt een kopie van het item aan de lokale bibliotheek toegevoegd onder de map studio.

Een afbeelding in het document vervangen

Met de functie 'Afbeelding wisselen' kunt u een afbeelding vervangen door een andere. Dit is handig wanneer u stockafbeeldingen in een template vervangt.

1. Klik met de rechtermuisknop op de afbeelding die u wilt vervangen.
  2. Selecteer Afbeelding wisselen in het pop-upmenu.
  3. Selecteer in het dialoogvenster een afbeelding uit de bibliotheek of klik op Items importeren  om een afbeelding op uw computer te selecteren.
  4. Klik op OK.

Als u de opdracht Afbeelding wisselen… niet ziet, ga dan na of u de afbeelding heeft geselecteerd en niet een bovenliggend element of ander element dat als overlay over de afbeelding is geplaatst. Het venster Structuuroverzicht biedt een makkelijke manier om na te gaan welk element u heeft geselecteerd.

Een afbeelding of video toevoegen met het gereedschap 'Element'

1. Selecteer het gereedschap Element  op de werkbalk.
  2. Selecteer Afbeeldingselement  of Video-element  in de balk met gereedschapsopties.
  3. Maak een element van de gewenste grootte door in de werkruimte te klikken en te slepen.
  4. Stel de bron in voor de afbeelding of video in het deelvenster 'Eigenschappen'.

Het formaat van de afbeeldingen wordt aangepast en uitgerekt zodat deze overeenkomt met de afmetingen van het getekende element. Video's worden weergegeven in het grootste formaat dat overeenkomt met de afmetingen van het getekende element zonder de beeldverhouding te wijzigen.

Afbeeldingen en video's uit de lokale bibliotheek gebruiken

U kunt aan dit document toegevoegde afbeeldingen en video's bekijken in het deelvenster 'Bibliotheek'.

1. Selecteer afbeeldings- of video-items in de bibliotheek door op hun naam te klikken.
  2. Sleep de items naar de werkruimte waar u ze wilt gebruiken.

Web Designer slaat een kopie van de lokale bibliotheekitembestanden op in de submap assets in de projectmap van Google Web Designer op uw computer.

Formaat van afbeeldingen en video's wijzigen

Zodra u een afbeelding of video heeft toegevoegd, kunt u het formaat ervan aanpassen of de schaling aanpassen.

Voorbeelden van video's bekijken

U kunt een voorbeeld van video's in de Google Web Designer-interface bekijken als deze zich in een videocomponent of een videoadvertentie bevinden.

Als u wilt zien hoe een video in uw project wordt weergegeven, bekijkt u een voorbeeld van uw document in uw voorkeursbrowser. Klik hiervoor rechtsboven op de knop Voorbeeld. Deze functie is niet beschikbaar voor videoadvertenties.