Problemen met je mobiele horloge oplossen

Gesprekken en sms'jes ontvangen

Zorg dat u het volgende heeft:

• Een mobiel horloge.
  • Simkaart voor uw horloge of compatibiliteit met e-simkaart.
  • Mobiele service voor uw horloge. Neem contact op met uw provider voor meer informatie over service voor uw horloge.

Zo kunt u nagaan of u een mobiel horloge heeft:

• Wear OS: Ga naar Instellingen Instellingen en dan Connectiviteit Back-up maken. Ga naar Mobiel.
  • Alle andere horloges: Ga naar Instellingen Instellingen. Ga naar Mobiel.

Als u de instelling Mobiel niet ziet, ondersteunt uw horloge geen mobiele service.

Als u nog steeds problemen ondervindt, probeert u de onderstaande stappen:

Stap 1: Nagaan of u een mobiele verbinding heeft

1. Swipe op uw horloge omlaag vanaf de bovenkant van het scherm.
  2. Check Signaal Signaal in de dropdowninstellingen.

Stap 2: Zorgen dat cloudsynchronisatie is ingeschakeld in de Wear OS-app

Belangrijk: Deze functie is niet beschikbaar op iPhones.

Met cloudsynchronisatie kunt u via internet gegevens uitwisselen tussen uw telefoon en uw horloge. De gegevens worden opgeslagen op de cloudsynchronisatieserver. Als u wifi of mobiele data op uw horloge wilt gebruiken, schakelt u cloudsynchronisatie in de Wear OS-app in.

1. Open de Wear OS-app Wear OS by Google op uw telefoon.
  2. Tik op Instellingen Instellingen en dan Privacy en persoonlijke gegevens en dan Cloudsynchronisatie.
  3. Schakel deze functie in.

Stap 3: Uw horloge en telefoon opnieuw opstarten

1. Als u uw horloge opnieuw wilt starten, tikt u op de aan/uit-knop en houdt u deze vast. Als uw horloge drie knoppen heeft, houdt u de middelste knop ingedrukt.
  2. Start uw telefoon opnieuw op.

Stap 4: Contact opnemen met uw mobiele provider

Neem contact op met uw provider om na te gaan of de simkaart van uw horloge correct is geactiveerd.

Stap 5: Uw horloge ontkoppelen en terugzetten op de fabrieksinstellingen

Opmerking: Als u uw horloge terugzet op de fabrieksinstellingen, worden alle apps, instellingen en gegevens op het horloge gewist.
Nadat u uw horloge heeft teruggezet naar de fabrieksinstellingen, moet u uw horloge opnieuw koppelen met uw telefoon.
  1. Als het scherm is gedimd, tikt u erop om het horloge te activeren.
  2. Swipe omlaag vanaf de bovenkant van het scherm.
    • Wear OS: Tik op Instellingen Instellingen.
    • Alle andere horloges: Swipe naar links en tik op Instellingen Instellingen.
  3. Scroll en:
    • Wear OS: Scroll naar Systeem en dan Loskoppelen en resetten.
    • Alle andere horloges: Scroll en tik op Ontkoppelen van telefoon Loskoppelen en resetten en dan Terugzetten naar fabrieksinstellingen en ontkoppelen.
  4. Nadat u het horloge heeft teruggezet op de fabrieksinstellingen, moet u uw horloge opnieuw koppelen met uw telefoon.
Meldingen ontvangen op uw horloge

Als uw horloge niet trilt als u een melding ontvangt of als u helemaal geen meldingen krijgt:

Berichten sturen vanaf het nummer van je horloge

Als je berichten wilt sturen vanaf het nummer van je horloge of via de simkaart van je horloge, moet je horloge niet via bluetooth zijn verbonden met je telefoon. Je mobiele netwerk staat standaard uit als je bluetooth gebruikt om je horloge te verbinden met je telefoon.

Je kunt ervoor kiezen altijd het mobiele netwerk van je horloge te gebruiken om berichten te sturen.

1. Als het scherm van je horloge is gedimd, tik je erop om het horloge te activeren.
  2. Swipe omlaag vanaf de bovenkant van het scherm.
  3. Tik op Instellingen Instellingen en dan Verbindingen en dan Mobiel netwerk.
  4. Zet Altijd aan aan.
Tip: Je kunt de batterijduur van je horloge verlengen door niet voortdurend het mobiele netwerk op je horloge te gebruiken.
Meer informatie over wat werkt via een mobiel netwerk
U kunt sommige functies zelfs gebruiken als uw telefoon is uitgeschakeld of buiten bereik is, als uw horloge is verbonden met een mobiel netwerk. Enkele van deze functies zijn audiogesprekken, bellen naar noodnummers en de Google Assistent. Andere functies, zoals sms-berichten, telefoonmeldingen en bepaalde apps van derden, werken alleen als uw telefoon is ingeschakeld, maar niet in de buurt is.
Mobiele of roamingdata uitschakelen

Uw horloge maakt automatisch verbinding met het mobiele netwerk als de bluetooth-verbinding wordt uitgeschakeld.

Mobiele of roamingdata handmatig uitschakelen:

1. Als het scherm is gedimd, tikt u erop om het horloge te activeren.
  2. Swipe omlaag vanaf de bovenkant van het scherm.
  3. Tik op Instellingen Instellingen en dan Connectiviteit.
  4. Tik op Mobiel.
  5. Schakel mobiele of roamingdata uit.

Als u nog steeds hulp nodig heeft, neemt u contact op met uw provider.

De bluetooth-verbinding van uw auto omzetten van uw horloge naar uw telefoon
Als u een horloge draagt waarop u bluetooth-gesprekken kunt voeren, maakt uw carkit mogelijk niet automatisch verbinding met uw telefoon. Dit kan gebeuren omdat uw telefoon niet weet welk bluetooth-apparaat u voor gesprekken wilt gebruiken (uw horloge of uw carkit).

Zo kunt u afdwingen dat uw telefoon voor gesprekken verbinding maakt met uw carkit:

1. Open Instellingen en dan Bluetooth op uw telefoon.
  2. Kies uw carkit in de lijst met apparaten om uw auto te selecteren.
Internationaal reizen met uw mobiele horloge
Internationale roaming wordt niet volledig ondersteund. Neem voor meer informatie contact op met uw provider.
Uw horloge aan een nieuw mobiel abonnement koppelen

Als u onlangs bent overgestapt naar een andere mobiele provider, moet u uw horloge mogelijk opnieuw instellen. Meer informatie over hoe u uw horloge kunt instellen

Als u nog steeds hulp nodig heeft, neemt u contact op met uw provider.

Uw mobiele abonnement overzetten naar een nieuw horloge

Als u een nieuw horloge koopt, kunt u het tijdens het instellen koppelen aan uw mobiele abonnement. Meer informatie over hoe u uw horloge kunt instellen

Als u nog steeds hulp nodig heeft, neemt u contact op met uw provider.

Uw mobiele abonnement van uw horloge verwijderen
  1. Als het scherm is gedimd, tikt u erop om het horloge te activeren.
  2. Swipe omlaag vanaf de bovenkant van het scherm.
  3. Tik op Instellingen Instellingen en dan Connectiviteit.
  4. Tik op Mobiel en dan tik op uw provider.
  5. Tik op Provider verwijderen.
  6. Tik op het vinkje als u wordt gevraagd de provider te verwijderen.

Als u nog steeds hulp nodig heeft of als u uw mobiele abonnement wilt opzeggen, neemt u contact op met uw provider.