Gmail gebruiken op je horloge

Met de Gmail-app op je horloge kun je het volgende doen:

• Je inbox checken
  • E-mails lezen
  • E-mails archiveren
  • E-mails verwijderen
  • E-mails markeren met een ster
  • E-mails markeren als gelezen of ongelezen
  • E-mails beantwoorden of allen beantwoorden

Sommige Gmail-functies worden niet ondersteund op je smartwatch:

• Een e-mail opstellen
  • Afbeeldingen of links in de e-mail weergeven
  • HTML-mails weergeven
  • Bijlagen openen en downloaden
  • Zoeken naar e-mails
  • Je spammap checken

Gmail downloaden

Meer informatie over hoe je de Gmail-app op je smartwatch downloadt

Inloggen bij Gmail

Belangrijk: Je kunt alleen persoonlijke @gmail.com-accounts toevoegen aan Gmail op Wear OS. Werk- en schoolaccounts worden niet ondersteund.

• Als je 1 account op je smartwatch hebt, logt Gmail automatisch in op dat Google-account.
  • Als je meer dan 1 account op je smartwatch hebt, vraagt Gmail je het account te selecteren waarvan je wilt dat het actief is.
  • Zo schakel je over naar het actieve Gmail-account:
    1. Open de Gmail-app op je horloge.
    2. Tik op Menu .
    3. Tik op je e-mailadres.
    4. Selecteer het e-mailadres waarnaar je wilt overschakelen en dan Overschakelen.

Tip: Voor tegels en complicaties wordt het account gebruikt dat actief is in de Gmail-app.

Gmail-meldingen lezen op je smartwatch

• Gmail-meldingen die je op je telefoon ontvangt, staan ook op je smartwatch.
  • Alleen e-mailmeldingen die naar het actieve Gmail-account worden gestuurd, kunnen worden geopend in de app.
  • Gmail-meldingen kunnen op bepaalde Wear OS-smartwatches zijn uitgezet. Ga naar de instellingen van het horloge om ze aan te zetten.
  • Meer informatie over hoe je problemen met meldingen op je smartwatch oplost

Gmail-complicaties toevoegen

Belangrijk: Sommige van deze stappen kunnen verschillen op basis van je Wear OS-smartwatch.

Voeg een complicatie toe om na te gaan hoeveel nieuwe e-mails beschikbaar zijn op je wijzerplaat. Dit aantal omvat nieuwe e-mails die in je inbox zijn binnengekomen nadat je die voor het laatst hebt geopend.

1. Houd op de wijzerplaat je vinger op het scherm.
  2. Tik op Bewerken edit.
  3. Swipe naar het bewerkingsscherm voor complicaties.
  4. Open de complicatie die je wilt wijzigen.

Gmail-tegels toevoegen

Belangrijk: Sommige van deze stappen kunnen verschillen op basis van je Wear OS-smartwatch.

Je laatste 2 e-mails worden weergegeven in de tegel. Onderaan staat het aantal nieuwe e-mails dat beschikbaar is. Meer informatie over hoe je tegels toevoegt

1. Swipe op de wijzerplaat naar links of rechts om naar een tegel te gaan.
  2. Houd je vinger op een tegel.
  3. Tik onderaan op Toevoegen add.
  4. Selecteer onder Toevoegen aan carrousel de tegel Gmail.

Je inbox beheren

Belangrijk: De vormgeving van je inbox is gebaseerd op je huidige Gmail-instellingen. Update je Gmail-instellingen om de vormgeving van je inbox te wijzigen.

Filter onbelangrijke e-mails uit de hoofdinbox, zodat je je kunt concentreren op de belangrijkste e-mails.

1. Open de Gmail-app op je horloge.
  2. Zoek een e-mail die je wilt beheren.
  3. Selecteer een optie.
    • Markeren met ster: tik op de ster rechtsonder in de e-mail.
    • Archiveren: swipe van rechts naar links en tik op Archiveren . Tik op Ongedaan maken om dit ongedaan te maken.
    • Verwijderen: swipe van rechts naar links en tik op Verwijderen . Tik op Ongedaan maken om dit ongedaan te maken.

Tip: Tik linksboven in je inbox op Menu om je geordende e-mails te vinden.

Je e-mails checken

1. Open de Gmail-app op je horloge.
  2. Tik op een e-mail.
  3. Selecteer een optie.
    • Archiveren : als je e-mails archiveert, verwijder je ze uit je inbox. Gearchiveerde e-mails komen terug in je inbox als iemand ze beantwoordt.
    • Verwijderen : als je e-mails verwijdert, verplaats je ze naar de prullenbak. Verwijderde e-mails blijven 30 dagen in de prullenbak staan. Daarna worden ze definitief uit je account verwijderd en kun je ze niet meer herstellen.
    • Markeren met ster : wanneer je een ster toevoegt aan e-mails in Gmail, markeer je ze als belangrijk. Markeer e-mails als belangrijk om ze later makkelijk terug te vinden.
    • Markeren als ongelezen: als je wilt onthouden dat je een e-mail later moet lezen, kun je deze markeren als ongelezen.
    • Openen op telefoon: als je een e-mail op een groter scherm wilt lezen of een actie wilt uitvoeren die niet wordt ondersteund, kun je de e-mail openen op je telefoon.
    • Beantwoorden of Allen beantwoorden: je kunt de afzender of iedereen die de e-mail heeft gekregen beantwoorden met een emoji, een gedicteerd antwoord of een tekstreactie.
      • Emoji: tik op Emoji om het emoji-menu voor je antwoord te openen.
      • Dicteren: tik op de microfoon om een gedicteerd antwoord te maken.
      • Tekstreactie: als je een tekstreactie wilt typen, tik je op het toetsenbord .