Du är inte inloggad på ditt Google-konto. Logga in på Google-kontot för att få hjälp på bästa sätt.

Skicka mobiltelefonsamtal till röstbrevlådan för Google Voice

Obs! Den här funktionen fungerar på olika sätt beroende på vilken kontotyp du har. Läs mer om kontotyper i Google Voice.

Om någon ringer när du redan pratar i telefonen eller inte kan svara kan du skicka samtal till Googles röstbrevlåda i stället för till telefonens röstbrevlåda. Om du använder operatörens röstbrevlåda på fler än en telefon kan du lyssna av alla på en gång via Googles röstbrevlåda.

Använda röstbrevlådan för Google Voice i stället för telefonens röstbrevlåda

De flesta mobiloperatörer tillhandahåller en funktion för villkorlig vidarekoppling eller överföring vid inget svar/upptaget. Konfigurera den här funktionen för ditt telefonnummer om du vill skicka samtal du får när du redan pratar i telefonen eller inte kan svara till röstbrevlådan för Google Voice.

Mobiloperatörer använder sig av en uppsättning asteriskkommandon (*) för att aktivera eller inaktivera villkorlig vidarekoppling. Kommandona kan variera mellan olika operatörer. Den mest exakta informationen får du genom att kontakta mobiloperatören och fråga efter kommandon för villkorlig vidarekoppling.

En del mobiloperatörer är dotterbolag eller återförsäljare av tjänster från stora operatörer. Abonnemang hos dessa operatörer kanske inte har stöd för villkorlig vidarekoppling. Kontakta operatören om du vill veta mer.

Obs! Om du har länkat fler än ett telefonnummer till Google Voice-numret måste du konfigurera villkorlig vidarekoppling för alla länkade nummer. En del traditionella operatörer eller VoIP-operatörer har också stöd för den här funktionen. Kontakta operatören om du vill veta mer.

Ange kommandot på telefonens knappsats (inte knappsatsen i Google Voice-appen) och ange Google Voice-numret som destination för vidarekopplingen.

Exempel: Kunder hos AT&T Wireless

Om du vill aktivera vidarekoppling av samtal ska du ange följande tre kommandon (ett i taget) på telefonens knappsats och vänta på bekräftelse. När du har angett alla kommandon trycker du på Skicka eller Ring. Lägg sedan på och ange nästa kommando. Byt ut 1234567890 mot Google Voice-numret.

1. Vidarekoppling för obesvarade samtal: *61*1234567890#
  2. Vidarekoppling om du inte kan nås: *62*1234567890#
  3. Vidarekoppling om det är upptaget: *67*1234567890#

Exempel: Kunder hos Verizon Wireless

Om du är kund hos Verizon Wireless kan du styra villkorlig vidarekoppling på två sätt: asteriskkommandon (*) eller via en meny på deras kundwebbplats. Det spelar ingen roll vilken metod du använder.

Aktivera villkorlig vidarekoppling genom att ange *711234567890 på telefonens knappsats och vänta på bekräftelsetonen. Lägg sedan på.

Byta tillbaka till telefonens röstbrevlåda

Om du slutar att använda Google Voice ska du inaktivera villkorlig vidarekoppling på telefonen. Du stänger av villkorlig vidarekoppling med hjälp av de tillämpliga kommandona för mobiloperatören eller via operatörens webbplats. Kontakta operatören om du behöver hjälp.

Exempel: Kunder hos AT&T Wireless

Inaktivera villkorlig vidarekoppling genom att ange följande tre kommandon (ett i taget) på telefonens knappsats och vänta på bekräftelse. När du har angett vart och ett av kommandona trycker du på Skicka eller Ring. Lägg sedan på och ange nästa kommando:

1. Vidarekoppling för obesvarade samtal: ##61#
  2. Vidarekoppling om du inte kan nås: ##62#
  3. Vidarekoppling om det är upptaget: ##67#

Exempel: Kunder hos Verizon Wireless

Inaktivera villkorlig vidarekoppling genom att ange *73 på telefonens knappsats och vänta på bekräftelsetonen. Lägg sedan på.

Bidra till att göra transkriptioner av röstmeddelanden mer korrekta

Röstmeddelanden transkriberas automatiskt av datorprogram. Du kan donera dina röstmeddelanden för att hjälpa oss att förbättra programmen. Dina kontouppgifter följer inte med dina röstmeddelanden och ingen lyssnar på dem. De analyseras bara av maskiner.

Du kan när som helst inaktivera det här alternativet. Då slutar vi att använda dina meddelanden.