Du är inte inloggad på ditt Google-konto. Logga in på Google-kontot för att få hjälp på bästa sätt.

Överför ditt Google Voice-nummer

• Den här informationen gäller enbart personliga Google Voice-konton.
  • Om du har ett Google Voice for Google Workspace-konto som hanteras av ditt jobb eller din skola kontaktar du administratören för att ange ditt nummer.
  • Om du är Google Workspace-administratör och vill portera organisationens telefonnummer går du till Portera företagsnummer till Voice for Google Workspace.
  • Minderåriga kan inte göra en porteringsbegäran för sitt konto.

Flytta ditt Google Voice-nummer till ett annat Google-konto

Du kan också flytta ditt Google Voice-nummer till ett annat Google-konto.

• Det är enbart ditt Google Voice-nummer som överförs till det nya kontot.
  • Samtalshistorik och röstmeddelanden överförs inte till det nya kontot.
  • Du kan bara överföra ditt nummer en gång var fjärde månad.

Detta kan du inte överföra

Du kan inte överföra

• Eftersom Google Voice är avsett för användning i USA måste förfrågningar om nummeröverföring göras i USA.
  • Ett andra Google Voice-nummer till ett Google-konto som redan har ett Google Voice-nummer.
  • Ett Google Voice-nummer till ett Google-konto som inte har godkänt Googles användarvillkor.
  • Ett Google Voice-nummer om du nyligen har tagit bort ett nummer och fått ett nytt nummer.
    • Tips! Du måste vänta i 90 dagar innan du kan överföra ett nummer.
  • ett Google Voice-nummer som är
    • olåst
    • reserverat för en partnerapp för Voice
  • ett nummer för ett personligt Google Voice-konto till
    • et Voice for Google Workspace-kontonummer, till exempel ett konto som hanteras av jobbet eller skolan
    • alla andra typer av Google-konton, inklusive personliga konton och konton som använder en annan Google Workspace-domän
    • ett annat Google Voice-konto som redan har godkänt tre överföringsbegäranden inom en 12-månadersperiod
  • Från ett Google Voice-konto som
    • har varit aktivt i mindre än en vecka
    • nyligen har raderat ett Google Voice-telefonnummer
    • redan har en väntande begäran om nummeröverföring
    • har skickat en begäran inom en fyramånadersperiod
    • har haft överföringsnumret i mindre än tre månader.
  • dina kontouppgifter, inklusive:
    • inställningar
    • röstbrevlåda
    • samtalshistorik
    • Sms
    • Länkade nummer
Läs om hur du laddar ned din data om du vill exportera all din information. Det finns ingen process för att importera kontouppgifterna till ett annat Google Voice-konto. Du måste visa informationen i det ursprungliga Google Voice-kontot.

Överföring till ett annat Google-konto (slutar på @gmail.com)

1. Öppna Google Voice på datorn.
  2. Klicka på Inställningar uppe till höger följt avInställningar.
  3. Klicka på avsnittet Konto.
  4. I avsnittet Överför ditt nummer till ett annat Voice-konto klickar du på Överför ett nummer.
  5. Följ anvisningarna på skärmen.
    Tips! Om överföringsbegäran inte fungerar kontrollerar du listan över vad du inte kan överföra.
    • Ett annat Google Voice-konto får din begäran via e-post och måste godkänna den inom sju dagar.
    • Du kan kontrollera förloppet för nummeröverföringen i avsnittet Överför ditt nummer till ett annat Voice-konto.
    • Innan överföringen är klar kan du klicka på Avbryt begäran om du vill avbryta begäran om nummeröverföring.
  6. Konfigurera ett länkat nummer i det nya Google Voice-kontot när överföringen är klar.

Skapa ett inlägg i hjälpforumet för Google Voice om du redan har försökt överföra numret men det inte fungerar. När du gör inlägg:

• Använd Google-kontot med ditt ursprungliga Google Voice-nummer.
  • Ange endast de fyra sista siffrorna i ditt Google Voice-nummer.

Godkänn överföring från ett annat konto

• Om du redan har ett eller flera Google Voice-nummer och vill godkänna nummeröverföringen raderar du alla nuvarande Google Voice-nummer. Klicka sedan på Godkänn i avsnittet Överför ditt nummer till ett annat Voice-konto i Kontoinställningar.
  • Om du inte har ett Google Voice-konto registrerar du dig för ett Google Voice-konto och hoppar över steget Välj ett Google Voice-nummer.
  • Om du har flera förfrågningar om nummeröverföring kan du bara godkänna en nummeröverföring. Andra begäranden om att överföra ett nummer avvisas.

Få mer hjälp

Du kan diskutera dina frågor med Google Voice-experter i hjälpformuläret för Google Voice.

Relaterat ämne