Uw persoonlijke nummer overdragen of overzetten

• Deze informatie is alleen van toepassing op persoonlijke Google Voice-accounts.
  • Als je een Google Voice voor Google Workspace-account hebt dat wordt beheerd door je werk of school, neem je contact op met je beheerder om je nummer over te dragen.
  • Als je een Google Workspace-beheerder bent en de telefoonnummer van je organisatie wilt overdragen, ga je naar Zakelijke nummers overdragen naar Voice voor Google Workspace.

U kunt uw mobiele nummer overdragen naar Google Voice of uw Google Voice-nummer overdragen naar een mobiele provider. U kunt uw Google Voice-nummer ook overzetten van het ene Google-account naar het andere.

Als u tevreden bent met uw huidige telefoonnummer, zijn er drie manieren om het te blijven gebruiken:

Optie 1: Uw mobiele nummer overdragen naar een persoonlijk Google Voice-account

Opmerking: U kunt uw mobiele nummer niet overdragen naar een Google Voice-account dat wordt beheerd door uw werk of school.

• Er wordt $ 20 in rekening gebracht om uw mobiele nummer over te dragen van de meeste mobiele providers (zoals Verizon of AT&T) naar Google Voice. Als u een Google Fi-nummer heeft, bekijkt u Uw Google Voice-nummer overdragen naar Google Fi.
  • Niet alle mobiele nummers kunnen worden overgedragen naar Google Voice. Op de pagina Porting Status (Overdrachtsstatus) kunt u controleren of uw nummer kan worden overgezet.
  • Zeg uw telefoonabonnement pas op als Google Voice heeft bevestigd dat de overdracht is voltooid. We bellen uw telefoon om een code door te geven waarmee de overdracht wordt geverifieerd. Als de overdracht is voltooid, zegt uw provider uw abonnement op. Als u meerdere nummers heeft in uw account, neemt u eerst contact op met de provider voor informatie over het beleid hiervoor. Als u het abonnement wilt behouden en een nieuw mobiel nummer wilt krijgen, moet u dit regelen met de provider.

Voordat u begint

Zoek de gegevens op van uw factureringsaccount voor uw huidige provider, zoals uw accountnummer en pincode. U heeft deze gegevens nodig om het overdrachtsverzoek uit te voeren.

Uw nummer overdragen

1. Open Google Voice op uw computer.
  2. Als u Google Voice nog niet eerder heeft gebruikt in uw account, moet u Voice instellen. U wordt gevraagd een nieuw nummer te kiezen. Aangezien uw nummer binnenkort wordt vervangen door het overgezette nummer, maakt het niet uit welk nummer u kiest.
  3. Klik linksboven op Menu "" and then Verouderde Google Voice. Google Voice ziet er wat anders uit, maar u zit nog steeds goed.
  4. Klik rechtsboven op Instellingen "" and then Instellingen.
  5. Klik op het tabblad Telefoons.
  6. Klik naast uw huidige nummer op Wijzigen/Overdragen.
  7. Selecteer Ik wil mijn mobiele nummer gebruiken. Volg de instructies op het scherm om uw nieuwe nummer in te stellen en te betalen.
  8. Stel telefoons in om gesprekken te kunnen ontvangen.
  9. Optioneel: Controleer de status van de overdracht. Het duurt 48 tot 96 uur voordat het nummer is overgedragen.

Als de overdracht vastloopt of te lang duurt, kunt u voor meer hulp contact opnemen met het Help Community-forum van Google Voice.

Gesprekken ontvangen op uw telefoon nadat uw nummer is overgedragen
Nadat uw nummer is overgedragen, wordt het automatisch verwijderd uit uw mobiele abonnement en wordt uw abonnement wellicht opgezegd. Google Voice biedt geen mobiele telefoonabonnementen. Neem contact op met uw mobiele provider voor een nieuw nummer als u uw abonnement wilt behouden of een nieuw abonnement wilt afsluiten.
Ga als volgt te werk om weer Google Voice-gesprekken te ontvangen op uw telefoon:
  1. Neem een nieuw telefoonabonnement en een nieuw nummer.
  2. Voeg het nieuwe nummer van uw mobiele telefoonabonnement als gekoppeld nummer toe aan uw Google Voice-account.
Hiervoor worden wellicht kosten in rekening gebracht of u moet wellicht nieuwe contractafspraken maken met uw mobiele provider. Neem eerst contact op met uw provider.
Uw oorspronkelijke Google Voice-nummer behouden
Als u al een Google Voice-nummer had, wordt het nummer dat u overzet aan uw account toegevoegd. Het oorspronkelijke Google Voice-nummer wordt na negentig dagen verwijderd. Tijdens die periode kunt u uw oorspronkelijke nummer behouden als secundair nummer.

Er wordt $ 20 in rekening gebracht om je oorspronkelijke Google Voice-nummer te behouden als secundair nummer. Als je dat nummer dat nu secundair is, al eerder had overgedragen, worden er geen kosten in rekening gebracht.

Je ontvangt gesprekken en sms'jes die naar beide nummers worden gestuurd. Uitgaande gesprekken en sms'jes worden echter alleen verzonden vanaf je primaire Google Voice-nummer. Je kunt ze altijd omwisselen.

1. Open Google Voice op je computer binnen 90 dagen nadat je een nummer hebt overgedragen.
  2. Klik linksboven op Menu "" and then Verouderde Google Voice. Google Voice ziet er wat anders uit, maar je zit nog steeds goed.
  3. Klik rechtsboven op Instellingen "" and then Instellingen.
  4. Klik op het tabblad Telefoons.
  5. Klik naast je oude nummer op Definitief maken. Volg de instructies op het scherm om te bevestigen en te betalen.
  6. Nadat je hebt betaald, verdwijnt de vervaldatum naast je oorspronkelijke Google Voice-nummer.
Nummeroverdracht annuleren
Als het overdrachtsproces vastloopt of erg lang duurt, kunt u het proces wellicht annuleren.
  1. Als er een probleem is, krijgt u een e-mail van Team Google Voice.
  2. Klik in deze e-mail op Inloggen bij Google Voice. De pagina 'Porting Status' (Overdrachtsstatus) wordt geopend.
  3. Laat ons weten of u het opnieuw wilt proberen of de overdracht wilt annuleren. Als u annuleert, krijgt u de betaalde $ 20 terug.
Als u nog andere problemen ondervindt, vindt u meer informatie in het gedeelte over overdrachten in het Helpforum van Google Voice.

Optie 2: Uw Google Voice-nummer overdragen naar een mobiele telefoonservice

Als u uw nummer wilt overdragen uit Google Voice, moet u het ontgrendelen. Laat uw mobiele provider daarna weten dat u een nummer wilt overdragen naar de service van uw provider. De provider doet dan de rest.

Het ontgrendelen van uw Google Voice-nummer kost $ 3, maar is gratis als uw nummer oorspronkelijk is overgedragen van een mobiele provider naar Google Voice.

1. Ga op uw computer naar de ontgrendelingspagina van Google Voice.
  2. Plaats de muisaanwijzer op het Google Voice-nummer dat u wilt overdragen en klik op Unlock my number (Mijn nummer ontgrendelen).
  3. Klik op Continue (Doorgaan).
  4. Betaal met uw Google-account. U krijgt een betalingsbewijs per e-mail.
  5. Vraag uw mobiele provider uw nummer over te dragen naar de service van uw provider.
    Opmerking: Als uw mobiele provider om uw accountnummer en pincode vraagt, geeft u uw tiencijferige Google Voice-telefoonnummer en de pincode op die u gebruikt voor uw Google Voice-voicemail.

Opmerking: Zonder telefoonnummer wordt uw account gewijzigd in Google Voice Lite.

Uw nummer opnieuw vergrendelen
Als u besluit uw Google Voice-nummer niet over te dragen, kunt u het opnieuw vergrendelen.
  1. Ga op uw computer naar de ontgrendelingspagina van Google Voice.
  2. Klik onder uw Google Voice-nummer op Relock my number (Mijn nummer opnieuw vergrendelen).
  3. Klik op Continue (Doorgaan).
  4. U ziet een statuspagina waarop uw nummer is gemarkeerd als Locked (Vergrendeld).
U kunt uw nummer altijd gratis weer ontgrendelen.
Foutmelding 'Can't relock your number' (Uw nummer kan niet opnieuw worden vergrendeld)
Als een provider, zoals Verizon of AT&T, ons al heeft laten weten dat u uw nummer wilt overdragen, kunt u het nummer niet opnieuw vergrendelen.

Optie 3: Uw Google Voice-nummer overzetten naar een ander Google-account

U kunt uw Google Voice-nummer ook verplaatsen naar een ander Google-account. In tegenstelling tot nummeroverdracht, duurt het overzetten van nummers slechts enkele seconden. Alleen uw Google Voice-nummer wordt overgezet.

Wat kunt u niet overzetten

• Het nummer van een persoonlijk Google Voice-account naar het nummer van een Voice voor Google Workspace-account, zoals een account dat wordt beheerd door uw werk of school.
  • Het nummer van een Voice voor Google Workspace-account naar een ander type Google-account, waaronder persoonlijke accounts en accounts in een ander Google Workspace-domein.
  • Een tweede Google Voice-nummer naar een Google-account dat al een Google Voice-nummer heeft.
  • Een Google Voice-nummer naar een Google-account waarvoor de servicevoorwaarden van Google niet zijn geaccepteerd.
  • Uw accountgegevens, zoals uw instellingen, voicemail, gespreksgeschiedenis, sms'jes en gekoppelde nummers. Als u al uw gegevens wilt exporteren, bekijkt u hoe u uw gegevens kunt downloaden. U kunt uw accountgegevens niet importeren naar een ander Google Voice-account, u moet ze in het huidige account bekijken.

Overzetten naar een ander Google-account (eindigt op @gmail.com)

1. Open Google Voice op uw computer.
  2. Klik linksboven op Menu "" and then Verouderde Google Voice. Google Voice ziet er wat anders uit, maar u zit nog steeds goed.
  3. Klik rechtsboven op Instellingen "" and then Instellingen.
  4. Klik op het tabblad Telefoons.
  5. Klik naast uw Google Voice-nummer op Overzetten en volg de instructies op het scherm.
    Als de optie Overzetten niet actief is, komt dit omdat het bestemmingsaccount de servicevoorwaarden niet heeft geaccepteerd:
    1. Ga naar het bestemmingsaccount.
    2. Klik bij het welkomstbericht op Doorgaan. Doe verder niets.
    3. Ga terug naar het overdrachtsscherm voor het oorspronkelijke account en klik op Overzetten.
  6. Nadat het overzetten is voltooid, stelt u in het nieuwe Google Voice-account een gekoppeld nummer in.

Als u al heeft geprobeerd om uw nummer over te zetten en u het nu niet kunt gebruiken, maakt u een post in het Helpforum van Google Voice. Gebruik hiervoor het Google-account dat oorspronkelijk aan uw Google Voice-nummer was gekoppeld. Zet alleen de laatste vier cijfers van uw Google Voice-nummer in de post.

Als nummeroverdracht niet werkt

Als u problemen heeft met de overdracht van uw nummer naar Google Voice, kunt u deze informatie gebruiken om het probleem op te lossen.

Foutmelding 'Couldn't transfer your number' (Uw nummer kan niet worden overgezet)

Als de nummeroverdracht niet wordt verwerkt, krijgt u een e-mail van Google waarin staat wat u moet doen.

De melding 'Carrier info doesn't match' (Gegevens provider komen niet overeen)

De accountgegevens die u invoert als u de nummeroverdracht start, moeten precies kloppen.

Als de nummeroverdracht niet wordt verwerkt, komt dit vaak doordat de accountgegevens niet kloppen. Bijvoorbeeld als u uw naam verkeerd heeft gespeld, het onjuiste factuuradres heeft ingevoerd of een onjuiste pincode heeft ingevuld.

U kunt uw gegevens opnieuw invoeren en het nogmaals proberen. Controleer het volgende:

• Zorg dat u geen typfouten heeft gemaakt.
  • Accountnummers zijn soms moeilijk te vinden en uw pincode is ook makkelijk te vergeten. Neem contact op met uw vorige provider. De provider heeft deze gegevens.
  • Voer uw accountnummer in zonder streepjes.
  • U moet meestal de gegevens van de accounteigenaar opgeven. Als u een gezinsabonnement heeft, zoekt u uit wie de accounteigenaar is.

Informatie vereist door providers

Verizon

• Het Verizon-nummer dat u wilt overdragen.
  • De naam van de accounthouder.
  • Uw Verizon-accountnummer.
    • Meestal een getal van tien of veertien cijfers met de indeling 000000000-00000.
    • Laat het streepje weg als u het getal invoert.
  • De laatste vier cijfers van het burgerservicenummer van de accounthouder.
  • In sommige gevallen wordt u ook om uw accountpincode gevraagd. Dit is meestal een getal van 4 cijfers.
  • In sommige gevallen heeft u ook een overdrachtspincode nodig. Dit is een getal van 6 cijfers.

Als u deze informatie niet kunt vinden, kijkt u op een recente factuur of neemt u contact op met Verizon-support.

AT&T

• Het AT&T-nummer dat u wilt overdragen.
  • De naam van de accounthouder.
  • Uw AT&T-accountnummer.
    • Geldige accountnummers bestaan uit acht, negen, tien, twaalf of vijftien cijfers. De meeste bestaan uit negen of twaalf cijfers.
  • De laatste vier cijfers van het burgerservicenummer van de accounthouder.
  • In sommige gevallen wordt u ook om uw accountpincode gevraagd.
  • Als u een prepaid- of GoPhone-account heeft, neemt u contact op met AT&T-support voor uw accountnummer.

Als u deze informatie niet kunt vinden, kijkt u op een recente factuur of neemt u contact op met AT&T-support.

T-Mobile

• Het T-Mobile-nummer dat u wilt overdragen.
  • De naam van de accounthouder.
  • Uw T-Mobile-accountnummer.
  • Het nummer voor een account waarbij u achteraf betaalt, bestaat meestal uit negen cijfers, maar kan negen, elf, twaalf of vijftien cijfers lang zijn.
  • Het nummer voor een account waarbij u vooraf betaalt, is uw telefoonnummer van elf cijfers (1+ netnummer + nummer).

Als u deze informatie niet kunt vinden, kijkt u op een recente factuur of neemt u contact op met T-Mobile-support.

Sprint

• Het Sprint-nummer dat u wilt overdragen.
  • De naam van de accounthouder.
  • Het nummer van uw Sprint-account (dit bestaat meestal uit negen cijfers).
  • Uw pincode/toegangscode voor Sprint (dit bestaat meestal uit zes tot tien cijfers).

Als u deze informatie niet kunt vinden, kijkt u op een recente factuur of neemt u contact op met Sprint-support.

U.S. Cellular

Uw US Cellular-accountnummer. Dit is het accountnummer of de klant-ID op uw facturen. Als u deze informatie niet kunt vinden, neemt u contact op met US Cellular-support.

Andere providers

• Wilt u uw nummer overdragen vanuit Republic Wireless, Cricket, Metro PCS of een andere provider?
  • Welke informatie u nodig heeft, hangt af van de provider. In de meeste gevallen kunt u de benodigde informatie vinden op uw factuur. U heeft ook het volgende nodig:
    • Het telefoonnummer dat u wilt overzetten.
    • De naam van de accounteigenaar.
    • Het accountnummer bij uw huidige provider.
    • De pincode of toegangscode voor uw account. Sommige providers hebben deze informatie nodig om te verifiëren dat u de eigenaar bent van het nummer. Google gebruikt deze informatie alleen voor de overdracht. We zullen deze gegevens niet voor andere doeleinden opslaan of gebruiken.
    • Het burgerservicenummer van de accounthouder.
    • Het factuuradres van de accounteigenaar.

Meer hulp

U kunt vragen stellen aan Google Voice-experts via het Help Community-forum van Google Voice.

Gerelateerd onderwerp