Je bent niet ingelogd op je Google-account. Log in op je Google-account voor de beste Help-functionaliteit.

Je Google Voice-nummer overdragen

Check dezelfde content in français Deutsch italiano

• Deze informatie geldt alleen voor persoonlijke Google Voice-accounts.
  • Als je een Google Voice voor Google Workspace-account hebt dat wordt beheerd door je werk of school, neem je contact op met je beheerder om je nummer over te dragen.
  • Als je een Google Workspace-beheerder bent en de telefoonnummers van je organisatie wilt overdragen, ga je naar Zakelijke nummers overdragen naar Voice voor Google Workspace.
  • Je kunt geen overdrachtsverzoek indienen voor accounts van minderjarigen.

Je mobiele nummer overdragen naar een persoonlijk Google Voice-account

Opmerking: Je kunt je mobiele nummer niet overdragen naar een Google Voice-account dat door je werk of school wordt beheerd.

Belangrijk: Niet alle mobiele nummers kunnen worden overgedragen naar Google Voice.

• Verizon, AT&T en Google Fi zijn providers die $ 20 in rekening brengen om je mobiele nummer over te dragen naar Google Voice. Vind meer informatie over hoe je je nummer van Google Voice overzet naar Google Fi en andersom.
  • Zeg je telefoonabonnement pas op als Google Voice heeft bevestigd dat de nummeroverdracht is afgerond. We sturen je een tekstbericht met een code om de nummeroverdracht te verifiëren. Als je wilt, kunnen we je ook bellen met de code.
  • Nadat de overdracht is afgerond, zegt je provider je telefoonservice op. Als je meerdere nummers in je account hebt, vraag je je provider eerst wat het beleid daarvoor is. Als je je abonnement wilt behouden en een nieuw mobiel nummer wilt krijgen, moet je dat regelen bij je provider.
  • Gebruikers in de VS:
    • kunnen alleen overdrachtsverzoeken doen met een actief Amerikaans mobiel telefoonnummer,
    • moeten overdrachtsverzoeken doen en updaten in de VS.

Voordat je begint

Voor het overdrachtsverzoek heb je je accountnummer en pincode nodig om je factureringsaccount bij je huidige provider te vinden.

Je nummer overdragen

1. Open Google Voice op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Instellingen en dan Instellingen.
  3. Ga naar het gedeelte Account.
  4. Klik op Nummer overdragen onder Een nummer overdragen naar Google Voice.
  5. Klik op Aan de slag.
  6. Voer het telefoonnummer in dat je wilt overdragen.
  7. Je krijgt een tekstbericht met een code van 6 cijfers. Als je wilt, kunnen we je ook bellen met de code. Niet gebruiken:
  • Afkortingen in adressen
  • Speciale tekens

Tip: Voer voor een postbusadres eerst het postbusnummer in.

1. Als je nummer kan worden overgedragen, krijg je de vraag de accountgegevens van je provider in te voeren. Die vind je op de factuur of de website van je provider.
  2. Loop het overdrachtsverzoek na. Klik op Volgende om door te gaan met de betaling via Google Pay.
    • Als je alle stappen hebt doorlopen, sturen we je per e-mail een uitgebreide bon.

Het kan 48 uur duren voordat telefoonnummers zijn overgedragen. Het kan 3 werkdagen duren voordat tekstberichten zijn overgezet naar je Voice-nummer.

Als de nummeroverdracht vastloopt of vertraging oploopt en je hulp nodig hebt, neem je contact op met Google Voice-support.

De voortgang van de overdracht volgen

1. Open Google Voice op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Instellingen  en dan Instellingen.
  3. Klik in het gedeelte Account op Voortgang volgen.
    • Als je de optie Voortgang volgen niet kunt vinden, dien je het overdrachtsverzoek opnieuw in.
  4. Als de accountgegevens zijn geverifieerd, zie je de geschatte tijd om de overdracht af te ronden.
    • Als de accountgegevens niet zijn geverifieerd, kun je de accountgegevens bewerken en updaten.
Gesprekken ontvangen op je telefoon nadat je je nummer hebt overgedragen

Nadat je nummer is overgedragen, wordt het automatisch verwijderd bij je provider en wordt je abonnement mogelijk opgezegd. Google Voice biedt geen mobiele telefoonabonnementen. Neem contact op met je provider voor een nieuw nummer als je je abonnement wilt behouden of een nieuw abonnement wilt afsluiten.

Google Voice-gesprekken weer ontvangen op je telefoon:

1. Neem een nieuw telefoonabonnement en wacht tot je een nieuw nummer ontvangt.
  2. Voeg het nieuwe nummer van je mobiele telefoonabonnement als gekoppeld nummer toe aan je Google Voice-account.

Mogelijk moeten hiervoor nieuwe contractafspraken worden gemaakt met een andere provider of worden er kosten in rekening gebracht. Neem eerst contact met ze op.

Je oorspronkelijke Google Voice-nummer behouden

Je Google Voice-account wordt geleverd met een telefoonnummer. Binnen 90 dagen nadat je je persoonlijke telefoonnummer hebt overgedragen, is het volgende van toepassing:

• Je kunt ervoor kiezen je oorspronkelijke Google Voice-nummer te behouden als secundair nummer voor het telefoonnummer dat je hebt overgedragen. Als je dit niet doet, wordt het oorspronkelijke Google Voice-nummer verwijderd.
  • Je kunt gesprekken en sms'jes krijgen op beide nummers. Nadat je je secundaire nummer permanent hebt gemaakt, kun je kiezen welk nummer je wilt gebruiken om te bellen en te sms'en.

Nadat je je Google Voice-nummer hebt overgedragen:

• Inkomende gesprekken en berichten naar je oude nummer worden voor een periode van 90 dagen doorgeschakeld naar je Google Voice-account.
  1. Open Google Voice op je computer.
  2. Log in met het Google-account waarmee je je nummer hebt geregistreerd.
  3. Klik rechtsboven op Instellingen .
  4. Klik links op Gesprekken.
  5. Kies onder Uitgaande beller-ID het telefoonnummer waarmee je wilt bellen en berichten wilt sturen.
Een nummeroverdracht annuleren

Als de nummeroverdracht vastloopt of erg lang duurt, kun je het proces mogelijk annuleren. Als je annuleert, krijg je de $ 20 aan kosten terug.

1. Als er een probleem is, stuurt het Google Voice-team je een e-mail om je te laten weten dat er een probleem is.
  2. Klik vanuit de e-mail die je hebt gekregen op Inloggen bij Google Voice.
  3. Klik rechtsboven op Instellingen  en dan Instellingen.
  4. Klik in het gedeelte Account op Voortgang volgen.
  5. Selecteer Mijn verzoek voor nummeroverdracht annuleren.
    • Als het verzoek wel kan worden geannuleerd, krijg je een bevestigingsbericht. Klik op Ja om je annuleringsverzoek te bevestigen.
    • Als het niet mogelijk is om het verzoek te annuleren, zie je een bericht waarin dit wordt vermeld. Nadat het nummer is overgedragen naar Voice, kun je het nummer ontgrendelen en overdragen naar een andere provider.

Als je andere problemen ondervindt, neem je contact op met Google Voice-support.

Je Google Voice-nummer overdragen naar een andere provider

Als je je nummer uit Google Voice wilt overdragen, moet je eerst het nummer ontgrendelen. Laat je provider daarna weten dat je een nummer wilt overdragen voor gebruik met hun service. Werk met je provider samen totdat het overdrachtsproces is afgerond.

Je Google Voice-nummer ontgrendelen, kost $ 3. Als je nummer oorspronkelijk is overgedragen van een andere provider, zijn er geen kosten.

1. Open Google Voice op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Instellingen  en dan Instellingen.
  3. Ga naar het gedeelte Account.
  4. Klik op Ontgrendelen onder het Google Voice-nummer dat je wilt overdragen.
  5. Rond de betaling af met je Google-account.
  6. Vraag je provider om je nummer over te dragen naar hun service.
  7. Als dit is gelukt, zie je linksonder Nummer ontgrendeld.

Tips:

• Als je provider om je accountnummer en pincode vraagt, geef je je 10-cijferige Google Voice-telefoonnummer en de pincode die je gebruikt voor je voicemail van Google Voice.
  • Sommige services van derden accepteren misschien geen telefoonnummers die van Google Voice komen, ook niet nadat ze zijn overgedragen naar Google Fi Wireless. We raden je aan om contact op te nemen met de betreffende externe providers als dit probleem zich voordoet.
  • Je Google Voice-nummer kan problemen geven met het overdrachtsverzoek.
  • Verwijder je Google Voice-nummer niet nadat je de overdracht hebt gestart bij de provider waarnaar je je nummer overdraagt.
Je nummer opnieuw vergrendelen

Als je besluit je Google Voice-nummer niet over te dragen, kun je het opnieuw vergrendelen.

1. Open Google Voice op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Instellingen  en dan Instellingen.
  3. Zoek in het gedeelte Account naar het Google Voice-nummer dat je opnieuw wilt vergrendelen.
  4. Klik op Vergrendelen en dan Ja.
  5. Als dit is gelukt, zie je linksonder Nummer vergrendeld.

Je kunt je nummer altijd kosteloos weer ontgrendelen.

Foutmelding: Kan je nummer niet opnieuw vergrendelen
Als een provider, zoals Verizon of AT&T, ons al heeft laten weten dat je je nummer wilt overdragen, kun je je telefoonnummer niet opnieuw vergrendelen.

Als nummeroverdracht niet werkt

Als je een foutmelding krijgt over je overdrachtsverzoek, voer je de stappen hieronder uit om het probleem op te lossen.

• Zorg dat je nummer vóór het overdrachtsverzoek is ontgrendeld.
  • Als je het overdrachtsverzoek al bent gestart, annuleer je het en start je het opnieuw.
  • Wis het cachegeheugen en verwijder de cookies. Wacht 24 uur en probeer het opnieuw.
  • Annuleer alle andere overdrachtsverzoeken die je bij je provider hebt.
  • Dubbelcheck je accountnummer en pincode.
  • Gebruik het draadloze nummer als je bij je provider geïntegreerde facturering hebt.
  • Gebruik geen afkortingen of speciale tekens.
  • Zorg dat je gegevens goed zijn gespeld.
  • Als je je factuuradres invoert, moet je eerst de numerieke waarden invoeren.
  • Als je een gezinsabonnement hebt, gebruik je de gegevens van de accounteigenaar.

Foutmelding: Kan je nummer niet overzetten

Als de nummeroverdracht niet wordt verwerkt, krijg je een e-mail van Google waarin staat wat je moet doen.

Melding: Providerinformatie komt niet overeen

De accountgegevens die je invoert als je de nummeroverdracht start, moeten precies kloppen.

Als de nummeroverdracht niet wordt verwerkt, wordt dat vaak veroorzaakt door verkeerde accountgegevens. Bijvoorbeeld als je je naam verkeerd hebt gespeld, het onjuiste factuuradres hebt ingevoerd of een onjuiste pincode hebt ingevuld.

Je kunt je gegevens opnieuw invoeren en het nogmaals proberen. Check het volgende:

• Ga na of je geen typfouten hebt gemaakt.
  • Accountnummers zijn soms moeilijk te vinden en je pincode is ook makkelijk te vergeten. Neem contact op met je vorige provider. Je provider heeft deze gegevens voor je.
  • Probeer je accountnummer in te voeren zonder streepjes.
  • Meestal moet je de gegevens van de accounteigenaar invoeren. Als je een gezinsabonnement hebt, zoek je uit wie de accounteigenaar is.

Informatie vereist door providers

Verizon

• Het Verizon-nummer dat je wilt overdragen.
  • De naam van de accounthouder.
  • Het nummer van je Verizon-account.
    • Meestal een getal van 10 of 14 cijfers met de indeling 000000000-00000.
    • Laat het streepje weg als je je accountnummer opgeeft.

In sommige gevallen:

• Kun je om je accountpincode worden gevraagd. Dit is meestal een getal van 4 cijfers.
  • Is er een overdrachtspincode nodig. Dit is een getal van 6 cijfers.

Als je deze informatie niet kunt vinden, kijk je op een recente factuur of neem je contact op met Verizon-support.

AT&T

• Het AT&T-nummer dat je wilt overdragen.
  • De naam van de accounthouder.
  • Het nummer van je AT&T Wireless-account. Geldige accountnummers bestaan uit 8, 9, 10, 12 of 15 cijfers. De meeste bestaan uit 9 of 12 cijfers.
  • In sommige gevallen wordt je gevraagd om de pincode voor je AT&T-account.
  • Als je een prepaid- of GoPhone-account hebt, kun je contact opnemen met AT&T-support om je Wireless-accountnummer op te vragen.
Als je deze informatie niet kunt vinden, kijk je op een recente factuur of neem je contact op met AT&T-support.

T-Mobile

• Het T-Mobile-nummer dat je wilt overzetten.
  • De naam van de accounthouder.
  • Het nummer van je T-Mobile-account.
  • Het nummer voor een account waarbij je achteraf betaalt, bestaat meestal uit 9 cijfers maar kan ook 11, 12 of 15 cijfers lang zijn.
  • Het nummer voor een account waarbij je vooraf betaalt, is je telefoonnummer van 11 cijfers (1+ netnummer + nummer).

Als je deze informatie niet kunt vinden, check je een recente factuur of neem je contact op met T-Mobile-support.

Sprint

• Het Sprint-nummer dat je wilt overzetten.
  • De naam van de accounthouder.
  • Het nummer van je Sprint-account (bestaat meestal uit 9 cijfers).
  • Je pincode/toegangscode voor Sprint (bestaat meestal uit 6 tot 10 cijfers).

Als je deze informatie niet kunt vinden, check je een recente factuur of neem je contact op met Sprint-support.

UScellular

Het nummer van je UScellular-account. Dat is het accountnummer of de klant-ID op je facturen. Als je deze informatie niet kunt vinden, neem je contact op met UScellular-support.

Andere providers

Republic Wireless, Cricket, Metro PCS en andere providers hebben verschillende gegevens nodig om je nummer over te dragen. In de meeste gevallen kun je die informatie op je factuur vinden.

Je hebt het volgende nodig:

• Het telefoonnummer dat je wilt overdragen.
  • De naam van de accounthouder.
  • Het accountnummer bij je huidige provider.
  • De pincode of toegangscode voor je account. Sommige providers hebben deze informatie nodig om te verifiëren dat jij de eigenaar van het nummer bent. Google gebruikt deze informatie alleen voor de overdracht. Google slaat deze informatie niet op en gebruikt deze niet voor andere doeleinden.
  • Het bedrijfsadres van de accounteigenaar.

Meer hulp

Je kunt vragen stellen aan Google Voice-experts via de Help-community van Google Voice.

Gerelateerde bron