Innehåll i Arkiv-export

När du har använt Google Arkiv för att söka efter den data du behöver kan du exportera en kopia av den och ladda ned för vidare analys. En export innehåller följande information:

• en omfattande kopia av data som matchade dina sökkriterier
  • metadata du behöver för att länka exporterad data till enskilda användare i organisationen
  • bekräftande information som krävs för att bevisa att exporterad data matchar data som lagrats på Googles servrar.

På den här sidan

Gmail-exporter

Från och med februari 2024 har Vault API inte längre stöd för klassiska Gmail-exporter.

Öppna avsnitt  |  Komprimera alla och gå högst upp

Exportera innehåll

Så här organiseras chattmeddelanden i en exportfil

För att ge kontext för chattmeddelanden inkluderar sökresultat, förhandsgranskning och exportfiler meddelanden som skickas i samma konversation eller tråd som de matchande meddelandena. Chattmeddelanden organiseras i en exportfil på följande sätt:

• Meddelanden grupperas efter konversation, tråd eller chattrum.
  • Om exporten innehåller meddelanden från flera konversationer är konversationerna i omvänd kronologisk ordning baserat på det senast matchande meddelandet. Ett exempel: Om det senaste matchande meddelandet i en konversation skickades kl. 13 och det senaste matchande meddelandet i en annan konversation skickades kl. 20, listas meddelanden från konversationen med meddelandet från kl. 20 först i exportfilen och därefter meddelanden från konversationen med meddelandet från kl. 13.
  • Inom varje konversation eller chattrum är meddelandena i kronologisk ordning.

Obs! Om du granskar exporten i en e-postklient är meddelandena i kronologisk ordning och grupperas inte efter konversation.

Minska dubbletter av meddelanden

När många meddelanden i samma konversation eller tråd matchar sökningen kan meddelandena överlappa för att ge kontext. Undvik att exportera dubblettmeddelanden genom att utvärdera överlappningen och gruppmeddelanden i Arkiv.

Exempelvis har en konversation två meddelanden som matchar sökfrågan, ett som skickades kl. 9.00 på måndagen och det andra kl. 15.00 på måndagen. De matchande meddelandena har följande kontextfönster:

• Meddelande från 9.00: kl. 21.00 söndag till 21.00 måndag
  • Meddelande från 15:00 måndag till 3:00 tisdag

Kontextfönstren överlappar mellan kl. 3.00 och 21.00 på måndag. När meddelandena exporteras returneras enbart en serie meddelanden för konversationen och den innehåller alla meddelanden som skickas mellan kl. 21.00 söndag och kl. 3.00 tisdag.

Om ett annat meddelande i konversationen matchar men skickades mer än 24 timmar efter det föregående matchande meddelandet skapas en andra meddelandegruppering och returneras i exporten. Om ett annat matchande meddelande skickades kl. 11.00 på torsdag, är dess kontextfönster från 23.00 på onsdag till 23.00 på torsdag. Detta fönster överlappar inte föregående fönster, som avslutades kl. 3.00 på tisdag, så meddelandena i det här fönstret returneras i en andra grupp.

Information Filnamn Beskrivning
Meddelandets innehåll exportnamn-N.zip

PST- eller mbox-filer med innehåll och detaljer från de exporterade meddelandena. Läs mer om alternativ för att granska PST- och mbox-filer.

Meddelandefilerna med namnet exportnamn-konto-slumpsträng.mbox eller exportnamn-konto-slumpsträng.pst, där konto är den fullständiga e-postadressen till kontot som skickade eller tog emot meddelandet.

Om meddelandena för ett konto överstiger 1 GB för PST-filer eller 10 GB för mbox-filer exporteras de i ZIP-filer. Filerna i bifogas med en slumpmässig sträng med sex tecken. Zip-filerna är numrerade i följd.

Om det till exempel finns mer än 10 GB mbox-filer i exporten kan min-export innehålla följande filer för användare1@exempel.com:

my-export-1.zip
min-export-användare1@exempel.com-PrDhfQ.mbox
min-export-användare1@exempel.com-qN96Ew.mbox

min-export-2.zip
min-export-användare1@example.com-f_5gjg.mbox

Om du exporterar PST-filer är tillägget till de ytterligare filerna .pst.

Om du vill dekryptera meddelanden som är krypterade på klientsidan i mbox-filer använder du dekrypteringsverktyget (beta). Om du vill visa e-postmeddelanden som är krypterade på klientsidan i PST-format importerar du varje användares p7m-fil i Microsoft Outlook.

Metadata för meddelande exportnamn-metadata.csv

En CSV-fil som innehåller medatata för meddelanden från Googles servrar. Öppna filen i en kalkylarksredigerare och använd den för att koppla metadata för meddelanden till meddelandeinnehållet från mbox-filen.

Obs! PST-filinnehåll kan inte korreleras med XML-filmetadata.

Läs mer om metadatafilen.

Konton och antal meddelanden exportnamn-result-counts.csv

En CSV-fil som listar konton som tillhör meddelandeägarna som ingår i exporten, antalet meddelanden som ägs av varje konto och hur många meddelanden som har exporterats eller innehöll fel.

Läs mer om antalsfilen.

Drive-länkar exportnamn-drive-links.csv En CSV-fil som listar Drive-filhyperlänkarna som extraherats från Gmail-meddelandeinnehållet. Den här filen inkluderas bara om du aktiverar alternativet Exportera länkade Drive-filer och det finns minst en Drive-hyperlänk i de exporterade meddelandena. För varje hyperlänk får du följande:
  • RFC822-meddelande-id för e-postmeddelandet som innehåller länken
  • Unikt meddelande-id för e-postmeddelandet som innehåller länken
  • Hyperlänk till Drive-filen
  • Drive-filens dokument-id

Om samma e-post-id visas fler än en gång hittades flera Drive-länkar i samma meddelandetext.

CSV-filen innehåller hyperlänkarna oavsett om du har behörighet att exportera dem. Du kan söka efter dokument-id:t i Drive-exportfiler eller felmetadata för att se om exporten av en hyperlänk lyckades.

Felrapport

export_name-errors.xml

En XML-fil som listar fel vid meddelandemottagning. Den ingår alltid i exporten, även när inga fel har inträffat.

Läs mer om felrapporten.

Meddelanden som inte har konverterats till PST exportnamn-conversion_errors-N.zip

När du exporterar i PST-format innehåller den här filen meddelanden som inte har konverterats till PST. Varje meddelande är en separat EML-fil som fått namn av värdet för rubriken Meddelande-id: för respektive meddelande.

Du kan få många zip-filer när det finns mer än 10 GB meddelanden.

Fil med kontrollsummor Fil med kontrollsummor En fil som listar MD5-hashvärden (Message Digest 5) för alla filer som ingår i exporten.
Parametrar för meddelanden i metadatafilen

CSV-filen med metadata innehåller följande information för varje meddelande. Värdet är tomt om informationen inte är tillgänglig eller inte tillämplig för ett meddelande.

Kolumn Beskrivning Kommentar
Rfc822MessageId

Ett meddelande-id som är detsamma för mottagarens och avsändarens meddelanden. Använd det här värdet för att koppla metadata till meddelandet i en mbox-export.

GmailMessageId Ett unikt meddelande-id. Använd detta värde för att hantera specifika meddelanden med Gmail API.
Konto

Kontot som fått meddelandet i inkorgen.

Exempelvis har användare1@exempel.com fått ett meddelande som skickats till gruppA@exempel.com eftersom användare1 är medlem i gruppA. Om en sökning returnerar meddelandet eftersom det finns i inkorgen för användare1 är värdet för To gruppA@exempel.com och värdet för Account är användare1@exempel.com.

Från Avsändarens konto.
Till Mottagarens konto. Flera mottagare avgränsas med kommatecken och listan omges av dubbla citattecken. Enbart Gmail
Kopia Konton i fältet Kopia. Enbart Gmail
Hemlig kopia Konton i fältet Hemlig kopia. Enbart Gmail
Ämne Meddelandets ämne. Enbart Gmail
Etiketter Etiketter som tillämpas på meddelandet av Gmail eller användaren. Enbart Gmail
DateSent Datumet då meddelandet skickades i UTC (åååå-MM-dd'T'HH:mm:ssZZZZ). Enbart Gmail
DateReceived Datumet då meddelandet togs emot (åååå-MM-dd'T'HH:mm:ssZZZZ). Enbart Gmail
Information i antalsfilen

CSV-antalsfilen innehåller en lista över de genomsökta kontona och antalet meddelanden i exporten som är kopplat till varje konto.

Den första raden visar totalsummor. Det avser det totala antalet exporterade meddelanden och felmeddelanden för alla e-postmeddelanden i exporten. Resultaten sorteras i fallande ordning efter antalet korrekt exporterade meddelanden för e-postadressen.

Kommentar om antal

Om ett meddelande matchar exportfrågan men inte konverteras till PST-format räknas det som en framgång i den här filen. Du kan granska meddelanden som inte har konverterats i filen exportnamn-conversion_errors-N.zip.

Kolumn Beskrivning
E-post Avsändarens eller mottagarens e-postadress.
AccountStatus

Om meddelanden för e-postkontot har exporterats. Värdet kan vara följande:

• Slutfört – Arkiv har tagit emot alla meddelanden för export.
  • PartialAccountError – Arkiv kunde inte ta emot alla meddelanden för export.
  • AccountError – Arkiv kunde inte ta emot några meddelanden för export.
SuccessCount Antalet meddelanden som har exporterats. Motsvarande antalsvärdet i den klassiska antalsfilen.
MessageErrorCount Antalet meddelanden som inte inkluderas i exporten. Dessa meddelanden identifieras i CSV-felfilen.

Exporter av Google Chat och Grupper

Öppna avsnitt  |  Komprimera alla och gå högst upp

Exportera innehåll
Information Filnamn Beskrivning
Meddelandets innehåll exportnamn-N.zip

Zip-filer med PST- eller mbox-filer. Dessa filer innehåller innehållet och detaljerna från de exporterade meddelandena. För Chat-meddelanden inkluderar dessa detaljer när avsändaren redigerade eller raderade ett meddelande. Filnamn avslutas med en ökning för att skilja filerna åt.

Läs mer om alternativ för att granska PST- och mbox-filer.

Du får flera zip-filer i följande scenarier:

• Exporten innehåller meddelanden från fler än ett konto.
  • Filstorleken överskrider 1 GB för PST-filer eller 10 GB för mbox-filer.

Om du vill dekryptera meddelanden som är krypterade på klientsidan i mbox-filer använder du dekrypteringsverktyget (beta). Om du vill visa e-postmeddelanden som är krypterade på klientsidan i PST-format importerar du varje användares p7m-fil i Microsoft Outlook.

Information om medlemskap i Google Grupper exportnamn-group-membership.csv

En CSV-fil som listar följande information för varje gruppmedlem:

• Medlemmens e-postadresser
  • Gruppens e-postadress
  • när användaren blev medlem i gruppen
  • Medlemmens roll: MEMBER för en gruppmedlem, MANAGER för en gruppansvarig eller OWNER för en gruppägare
  • Typ av konto: USER för ett enskilt användarkonto eller GROUP för en grupps e-postadress.
Metadata för meddelande

exportnamn-metadata.xml

exportnamn-metadata.csv

• export_name-metadata.xml – en XML-fil som innehåller metadata om meddelandena från Grupper eller Chat från Googles servrar. Läs mer
  • export_name-metadata.csv – en CSV-fil som innehåller medatata om Gmail från Googles servrar. Läs mer

Obs! PST-filinnehåll kan inte korreleras med XML-filmetadata.

Konton och antal meddelanden exportnamn-resultat-count.csv En CSV-fil som listar konton som tillhör meddelandeägarna som ingår i exporten och antalet meddelanden som ägs av varje konto.
Felrapporter

error.csv

exportnamn – failed-group-membership-lookups.csv (Grupper-exporter)

Felrapporter ingår endast om exporten innehåller fel.

• error.csv – listar fel vid hämtning av meddelanden. Läs mer
  • exportnamn-failed-group-memberships-lookups.csv – listar e-postadresser för grupper som har genomsökts men där inte alla medlemmar returnerades
Fil med kontrollsummor Fil med kontrollsummor Listar MD5-hashvärdena (Message Digest 5) för alla filer som ingår i exporten.
Parametrar för meddelanden i metadatafilen

Metadatafilen innehåller följande information:

Metadata för gruppmeddelanden

• #From – avsändarens e-postkonto
  • #To – e-postkonton för alla mottagare
  • #CC – e-postkonton för alla mottagare av kopia
  • #CC – e-postkonton för alla mottagare av hemlig kopia
  • #Subject – meddelandets ämne
  • #DateSent – tidsstämpeln för när meddelandet skickades
  • #DateReceived – tidsstämpeln för när meddelandet togs emot

Metadata för chattmeddelanden

• #DateFirstMessageSent – tidsstämpeln för när det första meddelandet i en konversation skickades
  • #DateLastMessageSent – tidsstämpeln för när det senaste meddelandet i en konversation skickades
  • #DateFirstMessageReceived – tidsstämpeln för när det första meddelandet i en konversation togs emot
  • #DateLastMessageReceived – tidsstämpeln för när det sista meddelandet i en konversation togs emot
  • RoomID – visar rum, gruppchatt eller DM-identifierare som konversationen tillhör.
  • Participants – e-postadresserna för alla användare som deltagit i konversationen.
  • Labels – etiketter som används i Chat, som ^INBOX, ^TRASH och ^DELETED. Visar även eventuella etiketter som användaren tillämpat på meddelandet.
  • RoomName – värdet beror på typen av meddelande:
    • För chattrum visas namnet på rummet
    • För gruppkonversationer som har skapats efter början av december 2020 är det Gruppchatt.
    • För gruppkonversationer som har skapats före december 2020 och DM är det en kommaseparerad lista över konton som deltog.
  • ConversationType– meddelandetypen:
    • För en gruppchatt som har skapats efter början av december 2020 eller ett rum är värdet Rum.
    • För en gruppchatt som har skapats före december 2020 är värdet Direktmeddelande i grupp
    • För ett DM är värdet 1:1-direktmeddelande

Metadata för alla meddelanden (grupper och chatt)

• FileName – meddelande-id. Använd detta värde för att koppla metadata till motsvarande meddelande i en e-postklient eller en textredigerare.
  • FileSize – meddelandets storlek i byte.
  • Hash – MD5-hash för meddelandet.

Frågeparametrar för hela exporten

• UserQuery – Arkiv-användarens fråga som skickats för att hämta meddelandena som ingår i den här exporten.
  • TimeZone – tidszonen som används för datumbaserade sökningar.
  • Custodians – e-postadresser till de användare vars konton har genomsökts. Om du söker efter innehåll och inte enskilda användarkonton anges inga custodians här.
Meddelandeparametrar i metadatafilen för Google Grupper (CSV)

CSV-filen med metadata innehåller följande information för gruppmeddelanden. Värdet är tomt om informationen inte är tillgänglig eller inte tillämplig för ett meddelande.

Kolumn Beskrivning
Rfc822MessageId

Ett meddelande-id som är detsamma för mottagarens och avsändarens meddelanden. Använd det här värdet för att koppla metadata till meddelandet i en mbox-export.

GmailMessageId Unikt meddelande-id. Använd detta värde för att hantera specifika meddelanden med Gmail API.
Konto

Kontot som fått meddelandet i inkorgen.

Exempelvis har användare1@exempel.com fått ett meddelande som skickats till gruppA@exempel.com eftersom användare1 är medlem i gruppA. Om en sökning returnerar meddelandet eftersom det finns i inkorgen för användare1 är värdet för To gruppA@exempel.com och värdet för Account är användare1@exempel.com.

Från Avsändarkonto
Åtgärd Mottagarkonto. Flera mottagare avgränsas med kommatecken och listan omges av dubbla citattecken
CC Konton i fältet Kopia
Hemlig kopia Konton i fältet Hemlig kopia
Subject Meddelandets ämne
Etiketter Etiketter som tillämpas på meddelandet av grupper
DateSent Datumet då meddelandet skickades i UTC (åååå-MM-dd'T'HH:mm:ssZZZZ).
DateReceived Datumet då meddelandet togs emot i UTC (åååå-MM-dd'T'HH:mm:ssZZZZ).

Google Drive-exporter

Öppna avsnitt  |  Komprimera alla och gå högst upp

Exportera innehåll
Information Filnamn Beskrivning
Filer exportnamn_N.zip

Innehåller alla filer och webbplatser som hittades i sökningen. I Arkiv exporteras upp till 10 GB data i en komprimerad fil. Om du exporterar mer än 10 GB data skapas flera filer i Arkiv.

Exporterade filer namnges med det ursprungliga namnet på filen följt av en understrykning (”_”) id:t för Drive-filen.

Exporterade Google-filer konverteras enligt följande:

• Google Dokument till DOCX
  • Google Kalkylark till XLSX
  • Google Formulär till ZIP-filer (HTML och CSV)
  • Google Presentationer till PPTX
  • Google Teckningar till PDF
  • Google Sites till PDF. Varje sida på en webbplats sparas som en separat PDF-fil som namnges med formatet webbplatsnamn_sidnamn_webbplats-ID_sid-ID.pdf.

Obs! När du exporterar krypterade filer på klientsidan förblir filerna krypterade och filnamnen slutar med .gcse. Om du vill dekryptera filerna använder du Googles dekrypterare på klientsidan. Obs! När du dekrypterar en Google Dokument-, Kalkylark- eller Presentationer-fil slutar filnamnet med .gdoc. Dekrypteraren kan inte konvertera filerna till DOCX, XLSX eller PPTX ännu.

Filmetadata exportnamn-metadata.xml

Innehåller metadata, inklusive:

• dokument-id:n (Obs! Dessa id:n är inte id:n från Drive-filen. De motsvarar värden i CSV-filen.)
  • användarnas e-postadresser
  • genererings- och ändringsdatum för varje fil
  • dokumenttyper och dokumenttitlar

Läs mer

Konton och dokument-id:n exportnamn-custodian-docid.csv

Listar användarkonton med tillhörande dokument-id:n. Använd denna information för att avgöra vilka användare som har tillgång till de exporterade filerna.

Den här filen ingår inte om du exporterar Gmail-data och aktiverar alternativet Exportera länkade Drive-filer. Mer information finns i Starta en export.

Felrapporter

error.csv

exportnamn-incomplete-accounts.csv

Felrapporter ingår endast om exporten innehåller fel.

• error.csv – listar fel vid hämtning av filer och filmetadata. Läs mer
  • exportnamn-incomplete-accounts.csv – listar konton som har genomsökts men där inte alla matchande filer exporterades
Fil med kontrollsummor Fil med kontrollsummor I filen listas MD5-hashvärden (Message Digest 5) för alla filer som ingår i exporten.
Filparametrar i metadatafilen

I metadatafilen som medföljer exporten registreras följande metadata:

Ingår i alla filer

Kolumn Beskrivning
DocID Ett unikt id för filen. För webbplatsexporter är värdet sidans id.
#Author E-postadressen till personen som äger filen på Drive. För en delad Drive-fil visas namnet på den delade enheten.
Collaborators Konton och grupper som har direkt behörighet att redigera filen eller lägga till kommentarer. Omfattar även användare med indirekt åtkomst till filen om du väljer detta alternativ under exporten.
Viewers Konton och grupper som har direkt behörighet att visa filen. Omfattar även användare med indirekt åtkomst till filen om du väljer detta alternativ under exporten.
#DateCreated Datumet då en Google-fil skapades i Drive. För filer som inte kommer från Google visas vanligen datumet då filen laddades upp till Drive. Läs mer om tidsstämplar för uppladdade filer.
#DateModified Datumet då filen senast ändrades. Läs mer om tidsstämplar för uppladdade filer.
#Title Filnamnet som tilldelats av användaren Eftersom vissa operativsystem inte kan expandera ZIP-filer med extremt långa filnamn förkortar Arkiv filnamnet på 128 tecken under exporten. Värdet som visas i taggen #Title trunkeras inte.
DocumentType Filtypen för Google-filer. Möjliga värden:
  • DOCUMENT — ett dokument som skapas i Google Dokument
  • SPREADSHEET — ett kalkylark som skapas i Google Kalkylark
  • PRESENTATION — en presentation som skapas i Google Presentationer
  • FORM — ett formulär som skapas i Google Formulär
  • DRAWING — en teckning som skapas i Google Teckningar
  • SITES_PAGE — en sida från en webbplats som har skapats i nya Google Sites
Annat Kontona från din sökning som har indirekt åtkomst till filen om du har valt att utesluta åtkomstnivåinformation under exporten. Kan även inkludera användare för vilka behörighetsnivån inte kunde fastställas i Arkiv vid exporttillfället.
SitesTitle För webbplatser är det namnet på sidan.
PublishedURL För webbplatser är det webbadressen för den publicerade sidan. Värdet är tomt för opublicerade webbplatser.
DocParentID För webbplatser är det en unik identifierare som sidan är en del av.
SharedDriveID Identifieraren för den delade enhet som innehåller filen (i förekommande fall).
LabelName För Drive-objekt: namnet på Drive-etiketter och fält, i förekommande fall. Etiketterna som ingår i exporten kommer från objektets nuvarande version.
SourceHash Unikt hash-värde för varje version av en fil. Kan användas för att deduplicera filexporter och verifiera att den exporterade filen är en exakt kopia av källfilen. Stöds enbart av filer i Google Dokument, Kalkylark och Presentationer.
FileName Filnamnet. Använd detta värde för att koppla metadata till filen i ZIP-filen för export.
FileSize Filens storlek, i byte.
Hash MD5-hash för filen.
ClientSideEncrypted Anger att filen har krypterats med Google Workspace-kryptering på klientsidan. Filer som inte är krypterade på klientsidan innehåller inte taggen ClientSideEncrypted.
Recensioner

Ett avsnitt med metadata för filgodkännanden. Inkluderas inte när godkännanden inte begärts i filen. För varje begäran om godkännande innehåller avsnittet Granskning följande information:

• ApprovalId — ett unikt id för granskningen
  • CreatedAt — tiden då godkännandet begärdes
  • ModifiedAt — det senaste tillfälle då godkännandestatusen ändrades
  • Approvers – en kommaseparerad lista över godkännarens e-postadresser
  • ApprovalStatus – statusen för godkännandet. Möjliga värden:
    • IN_PROGRESS – godkännande har begärts
    • APPROVED – alla godkännare har godkänt filen
    • DECLINED – en godkännare avvisade begäran om att godkänna filen
    • CANCELLED – en godkännare avvisade filen
ContentVersionDate Om ett versionsdatum inkluderades i exportfrågan är datumet då en viss version av ett Drive-dokument sparades.
SlideRecording Metadata om inspelningar (om det exporterade objektet är en presentation i Presentationer med tillhörande inspelningar). Mer information finns i Använda inspelning av presentationer i Google Presentationer.

Frågeparametrar för hela exporten

Kolumn Beskrivning
UserQuery Arkiv-användarens sökfråga som angetts för att hämta filer som ingår i den här exporten.
Tidszon Tidszonen som används för datumbaserade sökningar.
Förvaltare E-postadresserna till de användare vars konton genomsöktes. Om du sökte efter innehåll och inte enskilda användarkonton anges inga custodians här.
Exportera information på åtkomstnivå för användare med indirekt åtkomst till filer

När du exporterar filer från Drive kan metadatafilen inkludera information om användare i din organisation som har indirekt åtkomst till, och har öppnat, en fil som matchar dina sökkriterier.

En användare kan ha indirekt åtkomst när en fil eller mapp som innehåller en fil:

• delas med en grupp som användaren tillhör
  • delas med domänen
  • delas offentligt.

Under export kan du välja vilken information du vill inkludera i metadataresultaten:

• I exportrutan markerar du kryssrutan för att Arkiv ska avgöra behörighetsnivån för användarna på domänen som har indirekt åtkomst till filer. Var och en av de här användarna ingår i en av de här kategorierna när du öppnar metadatafilen:

• Collaborators – användare som har indirekt behörighet att redigera eller lägga till kommentarer i en fil.
    • Viewers – användare som har indirekt behörighet att visa en fil.
    • Others – i vissa fall kan Arkiv inte avgöra åtkomsttypen som en användare har vid exporttillfället. Detta kan exempelvis hända om en fil har delats med en grupp och användaren sedan tagits bort från gruppen.

Det krävs tid i Arkiv för att avgöra vilka behörigheter dessa användare har. Därför kan det här alternativet göra att det tar längre tid att förbereda filerna för nedladdning.

• I exportrutan lämnar du kryssrutan avmarkerad (standard) för att utesluta information på åtkomstnivå för användarna på domänen som har indirekt åtkomst till filer. De här användarna listas som Övriga i metadatafilen.

Google Voice-exporter

Öppna avsnitt  |  Komprimera alla och gå högst upp

Exportera innehåll
Information Filnamn Beskrivning
Voice-datafiler exportnamn-N.zip En zip-fil skapas för varje konto och innehåller PST- eller mbox-filer med textkonversationer, samtalsloggar, MP3-ljudfiler för röstbrevlådan och transkriptioner av röstbrevlådan.
Filmetadata exportnamn-metadata.xml En XML-fil skapas som innehåller metadata från Googles servrar.
Fil med kontrollsummor Fil med kontrollsummor En kontrollsummefil genereras med MD5-hashvärden (Message Digest 5) för alla filer som ingår i exporten.
Felrapport

error.csv

Felrapporter ingår endast om exporten innehåller fel. Läs mer

Obs! Till skillnad från andra tjänster innehåller Voice-exporter ingen antalsfil.

Parametrar för Voice-data i metadatafilen

Metadatafilen innehåller följande information:

Information om varje fil

• DocID – ett unikt id för filen.
  • #Author – e-postadressen för kontot som äger filen på Drive.
  • #DateFirstMessageSent – för textkonversationer: datumet då det första meddelandet skickades. Obs! Detta och följande tre fält är identiska i poster för röstmeddelanden och samtalsloggar.
  • #DateLastMessageSent – för textkonversationer: datumet då det senaste meddelandet skickades.
  • #DateFirstMessageReceived – för textkonversationer: datumet då det första meddelandet togs emot.
  • #DateLastMessageReceived – för textkonversationer: datumet då det senaste meddelandet togs emot.
  • ConversationType– datatypen:
    • TEXT_MESSAGE – ett sms
    • VOICEMAIL – ett röstmeddelande
    • INCOMING_CALL – samtalshistorik för ett inkommande samtal
    • OUTGOING_CALL – samtalshistorik för ett utgående samtal
    • MISSED_CALL – samtalshistorik för ett obesvarat inkommande samtal
  • ParticipantPhoneNumbers — deltagarnas telefonnummer
  • OwnerPhoneNumbers — värdet omfattar flera telefonnummer när användarens nummer ändras
  • Labels — alla etiketter i konversationen. Till exempel har raderade konversationer etiketten DELETED
  • ExternalFile FileName — fil-id:t som korrelerar till ämnet i PST- eller mbox-filen

Frågeparametrar för hela exporten

• UserQuery – sökfrågan som skickas in av Arkiv-administratören
  • TimeZone – tidszonen för sökfrågan.
  • Custodians – e-postadresserna för de konton som genomsöktes

Google Kalender-exporter

Exportera innehåll
Information Filnamn Beskrivning
Filer exportnamn_N.zip

ICS (Internet Calendar Scheduling) eller PST-filer med användarnas kalenderhändelser. En fil skapas för varje användare. För extremt stora kalendrar kan exporten delas upp i flera filer.

När du exporterar krypterade filer på klientsidan innehåller exporten separata filer:

• Icke-krypterade händelser finns i .ics- eller .pst-filer.
  • Krypterade händelser finns i .ics.gcse-filer.

Om du vill dekryptera filerna använder du Googles dekrypterare på klientsidan.

Exportera en händelse

• Om händelsen finns i en serie kan du enbart exportera hela serien. Mer information finns i Söka efter och exportera en händelseserie.
  • Om händelsen innehåller en hyperlänk till en Drive-fil ingår länken i exporten, men själva filen gör det inte.

Exportera en PST-fil

Om PST-filen inte stöder ett e-postadressformat ersätts adressen med platshållaren ogiltig_email@calendar.google.com.

Filmetadata exportnamn-metadata.csv En identifierare för varje händelse och kontot som den tillhör
Antal konton och händelser exportnamn-result-counts.csv

Filen innehåller följande för varje konto:

• AccountStatus – anger om exporten för användaren lyckades. Den visar Success, PartialAccountError om vissa händelser saknas för användaren och AccountError om exporten misslyckas helt för användaren.
  • SuccessCount – anger hur många händelser som exporterades.
  • CalendarEventErrorCount – anger hur många exporterade händelser som innehöll fel (men utesluter händelser som inte kunde exporteras).
Felrapporter export_name-errors.xml

Filen innehåller de fel som inträffade när händelserna skulle hämtas. Filen ingår alltid i exporten, även när inga fel uppstår.

Mer information finns i Innehåll i felrapport för Kalender (längre ned på den här sidan).

Felrapporter

När Arkiv inte kan exportera data från en tjänst skapas en felrapport. Rapporten listar objekten med exportfel tillsammans med fler detaljer och metadata.

Arkiv rapporterar två typer av fel:

• Tillfälliga fel – det gick inte att hämta e-postmeddelandet eller filen till en backend-server. Objektet ska vara tillgängligt för export när du söker efter det senare.
  • Icke-tillfälliga fel – alla fel som inte är uttryckligen markerade som tillfälliga beror på ett problem som inte kan korrigeras. Detta sker vanligen när en meddelandebilaga eller en fil har tagits bort, inte stöds för export eller inte kan konverteras till önskat format.

Avgör om problemet är tillfälligt eller icke-tillfälligt genom att öppna CSV-filen med Google Kalkylark eller en annan kalkylarksapp och leta upp kolumnen Felbeskrivning (Obs! Felkoder är inte tillgängliga för Voice-exporter).

Återställa efter tillfälliga fel

Du kan använda meddelande- och fildetaljer för att söka efter och exportera data som inte exporterades på grund av tillfälliga fel:

• Om felrapporten inkluderar meddelanden med tillfälliga fel använder du varje meddelandes RFC 822-id för att hitta dessa specifika meddelanden när du söker igen. Formatet för söktermen är rfc822msgid: identifier.
  • Om felrapporten innehåller Drive-filer med tillfälliga fel använder du varje fils titel för att hitta dessa specifika filer när du söker igen. Formatet för söktermen är title:"title-of-file".

Innehåll i felrapport

Öppna avsnitt  |  Komprimera alla och gå högst upp

Innehåll i felrapport för Gmail

Sammanfattning

Felrapporten innehåller följande data för hela exporten i avsnittet Sammanfattning.

Fält Beskrivning
AccountErrorsCount Antalet konton för vilka Arkiv inte kunde ta emot vissa meddelanden för export.
PartialAccountErrorsCount Antalet konton för vilka Arkiv inte kunde ta emot några meddelanden för export.
MessageErrorsCount Antalet meddelanden som Arkiv inte kunde ta emot alls från Gmail. För dessa meddelanden har Arkiv tagit emot metadata men inte allt meddelandeinnehåll.
Konto

Kontot som fått meddelandet i inkorgen.

Exempelvis har användare1@exempel.com fått ett meddelande som skickats till gruppA@exempel.com eftersom användare1 är medlem i gruppA. Om en sökning returnerar meddelandet eftersom det finns i inkorgen för användare1 är värdet för To gruppA@exempel.com och värdet för Account är användare1@exempel.com.

Count (Antal) Antalet felmeddelanden som är kopplat till ett specifikt konto.
PSTConversionErrorsCount Antalet meddelanden som inte har konverterats till PST.

Listor över fel

Efter avsnittet Sammanfattning innehåller exporten metadata för de konton och meddelanden som innehöll fel. Värden rapporteras inte om data inte är tillgänglig eller inte tillämplig för ett meddelande.

Fält Beskrivning
AccountErrors En lista över användare vars meddelanden inte kunde genomsökas. Varje post innehåller värden för Konto och Orsak.
Orsak För konton för vilka Arkiv inte kunde ta emot några meddelanden för export. Felet returneras av Gmail.
PartialAccountErrors En lista över användare vars meddelanden endast delvis har genomsökts.
MessageErrors

Metadata för meddelanden som inte kunde exporteras. Fälten är desamma som i metadata-filen.

PSTConversionErrors För PST-formaterade exporter visas en lista över värdena för Konto och Rfc822MessageId för meddelanden som inte konverterats för PST. Dessa meddelanden är tillgängliga i ursprungligt EML-format i den filen exportnamn-conversion-errors-N.zip, som ingår i exporten.
Innehåll i felrapport för Grupper

Felrapporten innehåller följande fält för varje meddelande. Fält är tomma om data inte är tillgänglig eller inte tillämplig för ett meddelande.

Fält

Beskrivning
Document ID Ett unikt id för filen.
Document type Dokumenttypen. Värdet är mail.
File type

Filtypen. Värdet är mail

Attachments count Rummets namn
Attachment names Bilagornas filnamn
Subject Meddelandets ämne
Size Meddelandestorlek
From Avsändarens e-postkonto
To E-postkonton för alla mottagare
Cc E-postkonton för alla mottagare av kopia
Sent time Tidsstämpeln för när meddelandet skickades
Source account Kontot som ingick i sökfrågan
Felbeskrivning En beskrivning av felet
RFC 822 Message-ID

Ett unikt id för ett meddelande som läggs till av e-postservrar

Exempel: rfc822msgid:AANLkTilQ5MWSp7-iE6SKepvOl-
Spjupgr1NZTiLGu16Z@mail.solarmora.com

Innehåll i felrapport för Chat

Felrapporten innehåller följande fält för varje meddelande. Fält är tomma om data inte är tillgänglig eller inte tillämplig för ett meddelande.

Fält

Beskrivning
Document ID Ett unikt id för filen.
Filename Dokumenttypen. Värdet är mail.
Conversation Type

Typen av meddelande. Värdet är mail.

Rummets namn Namnet på rummet
Felbeskrivning En beskrivning av felet

Innehåll i felrapport för Drive-filer

Felrapporten innehåller följande fält för varje fil. Fält är tomma om data inte är tillgänglig eller inte tillämplig för en fil.

Fält Beskrivning
Document ID Ett unikt id för filen.
Document type Anger filtypen för Google-filer. Möjliga värden är DOCUMENT, SPREADSHEET, PRESENTATION, FORM, DRAWING och SITES_PAGE.
Filtyp Filformat som PDF eller XLSX
Title Filnamnet som tilldelats av användaren
Size Filens storlek
Creator E-postadressen till personen som äger filen på Drive. För en delad Drive-fil visas namnet på den delade enheten.
Collaborators Konton och grupper som har direkt behörighet att redigera filen eller lägga till kommentarer. Omfattar även användare med indirekt åtkomst till filen om du väljer detta alternativ under exporten.
Viewers Konton och grupper som har direkt behörighet att visa filen. Omfattar även användare med indirekt åtkomst till filen om du väljer detta alternativ under exporten.
Others Kontona från din sökning som har indirekt åtkomst till filen om du har valt att utesluta åtkomstnivåinformation under exporten. Kan även inkludera användare för vilka behörighetsnivån inte kunde fastställas i Arkiv vid exporttillfället.
Creation time Datumet då en Google-fil skapades i Drive. För filer som inte kommer från Google visar detta när filen laddades upp till Drive.
Last modified time Datumet då filen senast ändrades
Felbeskrivning En beskrivning av felet
Drive Document ID Ett unikt id för en fil på Drive

Innehåll i felrapport för Voice-data

Felrapporten listar konton som har genomsökts men där inte alla matchande filer exporterades.

Fält Beskrivning
Konto E-postadressen till kontot som viss data inte exporterades för.
Failed Conversation Count Antalet konversationer som inte exporterades. Om numret är okänt är värdet Unknown Failure Count.
Innehåll i felrapport för Kalender

Sammanfattning

Felrapporten innehåller följande data för hela exporten i avsnittet Sammanfattning.

Fält Beskrivning
AccountErrorsCount Antal konton för vilka ingen händelsedata kunde exporteras
PartialAccountErrorsCount Antalet konton för vilka viss händelsedata inte kunde exporteras
CalendarEventErrorsCount Antalet konton för vilka viss händelsedata inte kunde exporteras
Konto Kontot som innehöll händelserna
Count (Antal) Antalet händelser som innehåller fel i ett visst konto
PSTConversionErrorsCount Antalet händelser som inte konverterats till en PST-fil

Listor över fel

Efter avsnittet Sammanfattning innehåller exporten metadata för de konton och händelser som innehöll fel. Värden rapporteras inte om data inte är tillgänglig eller tillämplig för en händelse.

Fält Beskrivning
AccountErrors En lista över användare vars kalendrar inte exporterades.
PartialAccountErrorsCount En lista över användare vars händelser har exporterats delvis.
CalendarEventErrorsCount

Metadata för händelser som inte exporterades eftersom

• Versionsfel – händelseversionen kunde inte registreras.
  • Formatfel – formatet för händelsen misslyckades.
PSTConversionErrorsCount För PST-formaterade exporter visas en lista över händelser som inte kunde konverteras till en PST-fil. Händelserna är tillgängliga i ursprungligt ICS-format i den exportnamn-conversion-errors-N.zip-fil som ingår i exporten.

Google, Google Workspace och relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC. Alla andra företags- och produktnamn är varumärken som tillhör de företag som de är kopplade till.