Använd operatörer för att förfina en sökning i Arkiv

Du kan ange sökord och söktermer i fältet Termer för att begränsa eller bredda en sökning efter organisationens Google Workspace-data med hjälp av Google Arkiv. Vilka sökoperatorer du kan använda varierar beroende på tjänst. Arkiv har stöd för sökoperatorer för Gmail, Google Grupper, Drive, Chat och Voice, men inte för sökoperatorer för Kalender.

Grunderna i sökning

• Ange sökoperatorer på engelska, även om personer i organisationen använder andra språk för att kommunicera. Du kan använda engelska sökoperatorer för att hitta ord och fraser på andra språk än engelska.

• För de flesta tjänster förutsätter Arkiv att det finns en AND-operator mellan söktermer om ingen boolesk operator anges.

• I Arkiv ignoreras skiljetecken och skiftlägen i sökord och fraser.

• Om du vill utesluta resultat som matchar söktermen sätter du ett bindestreck (-) eller NOT före sökoperatorn. Om du till exempel vill utesluta meddelanden som skickas till användarnamn1 från sökresultaten kan du ange antingen –to:användarnamn1 eller NOT to:användarnamn1.

Obs! Om söktermen börjar med ett bindestreck, till exempel -1 000 %, bör du sätta den enskilda termen inom citattecken så att bindestrecket inte tolkas som NOT. Till exempel matchar -1 000 % (utan sökoperatorer) allt som inte innehåller 1 000 medan ”-1 000 %” matchar -1 000 och 1 000 eftersom bindestreck och procenttecken ignoreras när citattecken används.

• Om du vill söka efter meddelanden eller objekt per kontonamn ska du alltid inkludera ett kolon (:) utan mellanslag direkt efter operatorn. Använd till exempel to:användarnamn1 i Gmail och owner:användarnamn2 i Google Drive.

• När du anger flera värden för samma operator grupperar du dem inom parentes. Om du till exempel vill söka efter två mottagare av ett Gmail-meddelande anger du to:(användarnamn1 OR användarnamn2).

• Booleska operatorer (AND, OR, NOT och AROUND) måste skrivas med stora bokstäver, annars behandlas de som sökord. Läs riktlinjerna om termkomplexitet på den här sidan så att du är säker på att termerna behandlas korrekt.

Sökoperatorer

Öppna avsnitt  |  Komprimera alla och gå högst upp

Sökoperatorer för Gmail och Google Grupper

Tillgängliga sökoperatorer:

Allmänna sökoperatorer

Operator Beskrivning och användning
AND

Hitta meddelanden som innehåller två angivna söktermer.

Exempel:

• hemligt AND projekt (motsvarar hemligt projekt)
  • from:användarnamn1 AND to:användarnamn2
OR

Hitta meddelanden som innehåller en av två angivna söktermer (eller båda). Använd färre än 20 OR-termer i en sökfråga för att vara säker på att den behandlas korrekt. Om sökfrågan innehåller en datumterm, till exempel sent_before: ska du använda färre än tio OR-termer.

Exempel:

• hemligt OR varning
  • from:användarnamn1 OR to:användarnamn2
  • ”stora förluster” OR ”-1 000 %” (Obs! Sätt citattecken runt termer som börjar med bindestreck för att säkerställa att de inte behandlas som NOT-operatorer)
ICKE

Hitta meddelanden som inte innehåller ett visst sökord.

Exempel:

• NOT personlig
  • from:användarnamn1 NOT to:användarnamn2
*

Hitta okända termer eller termer med jokertecken.

Jokertecknet (*) måste anges i slutet av en sökterm. Till exempel returnerar inbjud* meddelanden med antingen inbjudan eller inbjudning (eller båda). Men *ning stöds inte.

Du kan lägga till ett jokertecken (*) i början av en e-postadress för att hitta alla meddelanden som skickats till eller från en extern domän.

Obs! Om sökningen med jokertecken skapar en fras som överstiger 100 ord misslyckas sökningen. Gör din sökning mer specifik.

Exempel:

• inbjud*
  • from:*@solarmora.com
AROUND tal

Hitta meddelanden med ord nära varandra.

Ange ett tal för att specificera med hur många ords mellanrum orden får förekomma. Lägg till citattecken om du enbart vill se meddelanden där det första ordet visas före det andra ordet.

Användning:

• AROUND kan inte kombineras med en jokerteckensökning (*).
  • AROUND kan inte användas med parenteser eller fraser med flera ord.
  • Använd högst två AROUND-termer i en sökfråga.
  • Ställ in avståndet för AROUND på mindre än 20.

Exempel:

• skatt AROUND 10 revision
  • ”hemligt AROUND 15 projekt”

Text, ämne eller id

Operator Beskrivning och användning
ingen operator

Hitta meddelanden som innehåller ordet eller frasen i meddelandetexten eller ämnet.

Om du vill söka efter en fras skriver du orden inom citattecken ().

Exempel:

• varning
  • ”Solarmora, Inc.” Obs! Sökningen ignorerar skiftläge och skiljetecken för fraser inom citattecken. Det här exemplet matchar även solarmora inc och Solamora! inc
ämne:

Hitta meddelanden med ett visst ord eller en viss fras i ämnet.

Om du vill söka efter ämnen med flera ord ersätter du varje mellanslag med ett bindestreck (-).

Exempel:

• subject:hemliga-planer-för-produktlansering
rfc822msgid:

Hitta meddelanden med meddelande-id. Meddelande-id är ett unikt id för ett meddelande som läggs till av e-postservrar. E-postklienter och servrar använder detta id för att spåra ett meddelande. Om du vill få rubriken Meddelande-id öppnar du ett meddelande i Arkiv och klickar på original.

Exempel:

• rfc822msgid: AANLkTilQ5MWSp7-iE6SKepvOl-
    Spjupgr1NZTiLGu16Z@mail.solarmora.com

Konto

Operator Beskrivning och användning
to:

Hitta meddelanden som tagits emot av ett visst konto. Kontot kan vara en gruppadress.

Arkiv returnerar alla meddelanden som innehåller kontot i fälten till, kopia eller hemlig kopia.

När du söker efter konton på organisationens domän behöver du inte ange domänen. Om din domän exempelvis är solarmora.com, motsvarar en sökning efter to:sales en sökning efter to:sales@solarmora.com.

Exempel:

• to:användarnamn1
  • to:finance-team@solarmora.com
from:

Hitta meddelanden som har skickats från ett visst konto. Obs!

• Gmail-meddelanden som skickats av Googles tjänster för användarens räkning, t.ex. meddelanden om kommentarer från Drive, kanske inte tas med eftersom enbart användarens namn redovisas, inte användarnamnet i kontot.
  • Vid en Gmail-sökning efter meddelanden som har skickats av en Google-grupp (exempelvis from:grupp@solarmora.com) returneras sådana meddelanden bara om en användare prenumererar på gruppen och får sammanfattningar eller översikter via e-post. Aviseringar om enskilda meddelanden skickas från avsändarnas enskilda konton.

Exempel:

• from:användarnamn1
  • from:finance-team@solarmora.com
cc:

Hitta meddelanden med det angivna kontot i fältet Kopia.

Exempel:

cc:användarnamn1

bcc:

Hitta meddelanden med det angivna kontot i fältet Hemlig kopia.

Exempel:

• bcc:användarnamn1
replyto:

Hitta meddelanden med det angivna kontot som avsedd mottagare av svar.

Exempel:

• replyto:användarnamn1
list:

Hitta meddelanden som har skickats till eller från en grupp.

Exempel:

• list:företagsnyheter
listid:

Hitta ett meddelande med det unika id:t för gruppen som meddelandet skickades till.

List-id ingår i rubrikerna för meddelanden som skickas till eller från Google Grupper. Du hittar listans id för ett meddelande genom att öppna en meddelandetråd i Arkiv och klicka på Original i det övre högra hörnet.

Exempel:

• listid:personalmeddelanden.solarmora.com
deliveredto:

Begränsa sökresultaten till Gmail-meddelanden som levererats till det angivna kontot.

Exempel:

• deliveredto:användarnamn1

Etikett, mapp och typ

Operator Beskrivning och användning
label:

Hitta eller uteslut meddelanden med en viss Gmail-etikett. Den här operatorn stöds inte för meddelanden i Google Grupper.

Om etiketten innehåller mellanslag ersätter du varje mellanslag med ett bindestreck (-). Lägg till ett snedstreck (/) om du vill söka efter en kapslad etikett. Jokertecken (*) stöds inte när du söker efter etiketter.

Exempel:

• Hitta meddelanden med en kapslad etikett

label:köporder/godkända

• Hitta meddelanden som har tagits bort från papperskorgen men som ännu inte har raderats permanent.

in:trash AND label:^raderad

• Hitta meddelanden som har tagits bort från postlådor på kontot eftersom en lagringsregel har löpt ut.

label:^vault_deletion

• Uteslut karantänplacerade meddelanden.

-label:^admin_quarantine

• Hitta meddelanden som skickats med konfidentiellt läge i Gmail.

label:confidentialmode

• Hitta meddelanden som väntar på att skickas enligt ett schema

label:^scheduled

• Hitta meddelanden som har skickats enligt ett schema

label:^f_sd

• Uteslut gamla versioner av utkast.

-label:^r_ad

Obs! Om du söker efter en systemgenererad etikett kan Arkiv returnera ett mycket stort antal meddelanden.

in:

Hitta meddelanden i en viss mapp.

Exempel:

• in:inbox
  • in:spam
  • in:trash
is:

Hitta meddelanden efter typ eller status.

Alternativ:

Hitta Gmail-meddelanden efter status.

• is:read
    is:sent
    is:starred
    is:unread

Datum eller storlek

Operator Beskrivning och användning

sent_before:

sent_after:

received_before:

received_after:

Hitta meddelanden efter när de skickades eller togs emot. Ange datum med formatet ÅÅÅÅ-MM-DD.

Matchningar inkluderar det angivna datumet. Till exempel matchar sent_before:2019-12-16 meddelanden som har skickats den 16 december 2019 eller tidigare.

Exempel:

• sent_after:2017-12-16

older_than:

newer_than:

Hitta meddelanden som är äldre eller nyare än en angiven tidsperiod.

De tidsenheter som stöds är d (dag), m (månad) och y (år).

Exempel:

• newer_than:1m
size:

Hitta meddelanden efter storlek i byte, inklusive eventuella bilagor.

Du kan använda :, <, >, =, <= och >= med den här operatorn.

Exempel:

• size>=1000000

smaller:

larger:

Hitta meddelanden som är mindre eller större än en angiven storlek i kilobyte eller megabyte, inklusive eventuella bilagor.

Använd K för kilobyte och M för megabyte.

Exempel:

• larger:10M

Egenskaper för bilagor

Operator Beskrivning och användning
has:attachment

Hitta meddelanden med minst en bilaga.

has:attachment

filename:

Hitta meddelanden som innehåller en bilaga med det angivna filnamnet.

Söktermen är skiftlägesokänslig och har stöd för partiella matchningar och jokertecken.

Exempel:

• filename:hemliga-planer.pdf
filename_exact:

Hitta meddelanden som innehåller bilagor med det exakta filnamnet.

Den här söktermen är skiftlägeskänslig.

Exempel:

• filename_exact:hEmLiGa-PlAnEr.PdF
Sökoperatorer för Drive

Tillgängliga sökoperatorer:

Allmänna sökoperatorer

Operator Beskrivning och användning
ingen operator

Hitta objekt som innehåller de angivna sökorden eller fraserna för filtyper som stöds.

Om du vill söka efter en fras skriver du orden med dubbla citattecken ("). Ej skiftlägeskänsligt.

Exempel:

• varning
  • ”Solarmora, Inc.”
AND

Hitta objekt som innehåller två angivna söktermer.

Exempel:

• hemligt AND projekt
  • owner:användarnamn1 AND to:användarnamn2
OR

Hitta objekt som innehåller en av två angivna söktermer (eller båda).

Exempel:

• hemligt OR konfidentiellt
  • type:(kalkylark OR pdf)
NOT

Hitta objekt som inte innehåller ett visst sökord.

Exempel:

• NOT personlig
  • användarnamn1 NOT type:image

Konto

Obs! Ange kontot med hela e-postadressen, exempelvis användare1@exempel.com eller gruppA@exempel.com.

Operator Beskrivning och användning
owner:

Matchar

• Filer som ägs av det angivna kontot.

Matchar inte

• Filer som tidigare har ägts av det angivna kontot som har överfört äganderätten till ett annat konto eller till en delad enhet.

Exempel

• owner:användare1@exempel.com matchar filer som ägs av användare1. Matchar inte filer som tidigare har ägts av användare1 och som nu ägs av ett annat konto.
sharedwith:

Matchar

• Alla filer som det angivna kontot har behörighet att visa, kommentera eller redigera.
  • Filer som kontot äger.
  • Om det angivna kontot har behörighet via ett gruppmedlemskap:
    • Om gruppen har färre än 200 medlemmar matchar filer som delas med gruppen sökningen.
    • Om gruppen har 200 eller fler medlemmar matchar enbart filer som kontot har öppnat sökningen.
  • Filer i mappar där mappen har delats med det angivna konto, även om filen inte har delats direkt.

Matchar inte

• Filer på delade enheter som är angivna kontot är medlem i, men som inte har delats direkt med det angivna kontot.
  • Filer som har delats med en grupp före eller efter att det angivna kontot var medlem.

Exempel

• sharedwith:användare1@exempel.com matchar filer som har delats med användare1 direkt eller via en liten grupp som användare1 tillhör.
from:

Matchar

• Filer som har delats av det angivna kontot med kontona i sökomfattningen.

Matchar inte

• Filer som har delats före mars 2021
  • Filer som delas via länk (”alla som har länken kan”).

Exempel

• from:användare1@företag.com matchar filer som har delats av användare1.
to:

Matchar

• Filer som har delats av kontona i sökomfattningen direkt med det angivna kontot.
  • Om det angivna kontot har behörighet via ett gruppmedlemskap matchar följande filer:
    • Filer som har delats med gruppen (om gruppen har färre än 200 medlemmar)
    • Filer som har delats med gruppen som kontot har öppnat (om gruppen har 200 medlemmar eller fler)

Obs! Det är enbart filer som delas med gruppen medan kontot var medlem som inkluderas.

Matchar inte

• Filer som har delats före mars 2021
  • Filer i mappar där mappen har delats med det angivna konto, men filen inte har delats direkt.
  • Filer på delade enheter som är angivna kontot är medlem i, men filerna inte har delats direkt med det angivna kontot.
  • Filer som har delats med en grupp före eller efter att det angivna kontot var medlem.
  • Filer som ägs av det angivna kontot.

Exempel

• to:admin@solarmora.com matchar filer som har delats direkt med admin@solarmora.com. Filer som admin@solarmora.com har indirekt åtkomst till via en delad enhet matchar inte.

Objektegenskaper

Operator Beskrivning och användning
is:

Hitta objekt som är markerade med en stjärna.

is:starred

in:

Hitta eller uteslut objekt som har flyttats till papperskorgen.

in:trash

-in:trash

type:

Hitta objekt efter typ.

Exempel:

• type:presentation

Objekttyper som stöds:

• audio
  • document (alla Google-filtyper och PDF-filer)
  • drawing (Google Teckningar)
  • form (Google Formulär)
  • image
  • jam (Jamboard-filer)
  • pdf
  • presentation (Google Presentationer)
  • site (nya Google Sites)
  • spreadsheet (Google Kalkylark)
  • textdoc (Google Dokument)
  • video

before:

after:

Hitta objekt efter när de redigerades. Ange datum med formatet ÅÅÅÅ-MM-DD.

Matchningar omfattar inte det angivna datumet. Till exempel matchar before:2019-12-16 objekt som har redigerats den 15 december 2019 eller tidigare.

Exempel:

• before:2017-12-31
title:

Hitta objekt efter titel.

Exempel:

• title:”hemliga planer för produktlansering”
Sökoperatorer för Google Chat

Tillgängliga sökoperatorer:

Obs! Chat har inte stöd för booleska operatorer eller termer inom citattecken.

Allmänna sökoperatorer

Operator Beskrivning och användning
+

Hitta meddelanden som innehåller ett eller flera sökord.

Sök matchar alla sökord exakt. Det innebär att en sökning efter +skatt inte returnerar meddelanden som innehåller ”skatter”.

Exempel:

• +hemligt +projekt
-

Uteslut meddelanden som innehåller ett eller flera sökord.

Sök matchar varje sökord exakt. Det innebär att en sökning efter -ekonomi fortfarande returnerar meddelanden som innehåller ”ekonomisk”.

Exempel:

• -privat

Konto

Operator Beskrivning och användning
from:

Hitta direktmeddelanden som skickats av en användare och konversationer som användaren har deltagit i.

Den här operatorn kräver det fullständiga kontonamnet, inklusive organisationens domän.

Exempel:

• from:jane@solarmora.com
at:

Hitta konversationer som nämner en viss användare.

Den här operatorn kräver det fullständiga kontonamnet, inklusive organisationens domän.

Exempel:

• at:jack@solarmora.com

Datum

Operator Beskrivning och användning

before:

after:

Hitta meddelanden baserat på när de skickades eller uppdaterades.

Ange datum med formatet ÅÅÅÅ/MM/DD.

Som standard används sökningen i UTC. Ange en tidszon med operatorn tz:.

Matchningar inkluderar det angivna datumet. Till exempel matchar before:2019/12/16 meddelanden som har skickats den 16 december 2019 eller tidigare.

Exempel:

• after:2018/11/21
  • before:2019/03/16 tz:GMT-08:00

older_than:

newer_than:

Hitta meddelanden som är äldre eller nyare än en angiven tidsperiod.

De tidsenheter som stöds är d (dag), m (månad) och y (år).

Som standard används sökningen i UTC. Ange en tidszon med operatorn tz:.

Exempel:

• older_than:1y
tz:

Ange en tidszon för datum- och tidsbaserade sökningar.

Ange tidszonen med GMT+ eller GMT- och förskjutning från UTC.

Exempel:

• older_than:1y tz:GMT-05:30

Egenskaper för meddelanden och chattrum

Operator Beskrivning och användning
has:

Hitta meddelanden med en viss typ av innehåll.

Exempel:

• has:video

Innehållstyper som stöds:

• file
  • doc
  • sheet
  • slide
  • url
  • video
  • pdf
  • image
is:

Sök efter enbart direktmeddelanden eller enbart meddelanden i rum. Du kan även söka efter meddelanden i en viss typ av rum.

Alternativ:

• is:dm (för DM)
  • is:room (för meddelanden i rum)
  • is:threadedroom (för meddelanden i rum med separata diskussionstrådar)
  • is:flaroom (för meddelanden i rum utan separata diskussioner)
Sökoperatorer i Google Voice

Tillgängliga sökoperatorer:

Allmänna sökoperatorer

Operator Beskrivning och användning
message:

Hitta sms som innehåller ett sökord. Om du anger ett ord utan sökoperator förutsätter Arkiv message:.

Exempel:

• message:alert
  • varning
AND

Hitta sms, röstmeddelanden och samtalsloggar som matchar två söktermer. Om du anger flera söktermer förutsätter Arkiv att AND anges mellan dem.

Exempel:

• hemligt AND projekt (motsvarar hemligt projekt)
  • before:2020-01-31 AND with:+14155550132
OR

Hitta sms, röstmeddelanden och samtalsloggar som matchar någon av två söktermer.

Exempel:

• hemligt OR konfidentiellt
  • with:(+14155550132 OR +14155550188)
NOT

Hitta sms, röstmeddelanden och samtalsloggar som inte innehåller ett visst sökord.

Exempel:

• NOT personlig
  • with:+14155550132 NOT with:+14155550188

Telefonnummer eller datum

Operator Beskrivning och användning
with:

Hitta sms och samtalshändelser som innehåller ett telefonnummer och röstmeddelanden från ett telefonnummer.

När du söker efter telefonnummer måste posten innehålla:

• plustecknet (+)
  • en landskod
  • hela numret och riktnumret

Exempel:

• with:+14155550132
before:
after:

Hitta sms, röstmeddelanden och transkriptioner av dem samt samtalshändelser som inträffade före eller efter ett datum.

Sökningen sker i förhållande till 23:59 UTC-7 samma dag som sms:et skickades, röstmeddelandet skapades eller samtalet ringdes eller togs emot.

Matchningar omfattar inte det angivna datumet. Till exempel matchar before:2019-12-16 meddelanden som har skickats den 15 december 2019 eller tidigare. Om du vill köra en inkluderande sökning anger du värden för fälten Skickat i stället för dessa sökoperatorer i Villkor.

Exempel:

• before:2020-01-31

Datatyp eller bilaga

Operator Beskrivning och användning
is:

Hitta en viss typ av data från Google Voice.

Du kan söka efter följande typer:

• text_message — sms
  • voicemail — transkriptioner av röstbrevlåda
  • received_call — samtalslogghändelser för besvarade inkommande samtal
  • placed_call — samtalslogghändelser för samtal
  • missed_call — samtalslogghändelser för obesvarade inkommande samtal

Exempel:

• is:text_message after:2020-01-01 with:+14155550132
  • is:voicemail with:+14155550132
has:attachment

Hitta sms som har en bilaga.

Exempel:

• has:attachment
  • with:+14155550132 AND has:attachment

Felsöka problem med sökfrågor

Om söktermerna returnerar ett fel eller inte fungerar som förväntat beror det oftast på ett syntaxfel. Ibland kan en fråga vara för komplex för att tjänsten ska kunna behandla den.

Vanliga syntaxfel

• Operatorsvärde saknas, till exempel to: i stället för to:användarnamn1
  • Parenteser saknas, till exempel
    from:(användarnamn1 OR användarnamn2
    i stället för
    from:(användarnamn1 OR användarnamn2)
  • Citattecken saknas (Gmail och Drive), till exempel Solarmora, Inc. (behandlas som två sökord) i stället för ”Solarmora, Inc.” (behandlas som en sökordsfras)
  • Jokertecken (*) i en sökfråga i en annan tjänst än Gmail. Det är enbart Gmail som har stöd för jokertecken.

Riktlinjer för termkomplexitet

Säkerställ att termerna behandlas korrekt genom att följa de här riktlinjerna:

• Använd färre än 20 OR-termer. Om sökfrågan innehåller en datumoperator (till exempel sent_before:) ska du använda färre än tio OR-termer.
  • Använd högst två AROUND-operatorer i en sökfråga.
  • Ställ in avståndet för AROUND på mindre än 20.
  • Överväg att dela upp långa sökfrågor i mindre motsvarande sökfrågor. Till exempel kan (skatt AND revision) OR (hemligt AND projekt) köras som två separata sökfrågor:
    1. (skatt AND revision)
    2. (hemligt AND projekt)