Åtgärd krävs: Kommande ändringar av rum i Google Chat påverkar Arkiv

I november 2020 lanseras rum utan trådar i Google Chat. Det innebär att meddelanden inte grupperas i konversationer. Användare kan fortfarande skapa rum med trådar genom att aktivera detta alternativ. I Arkiv hanteras rum med och utan trådar på ett annat sätt.

Vem som berörs, vad du ska göra och när

Om organisationen behöver behålla meddelanden i chattrum öppnar du Google Administratörskonsol och kontrollerar att rätt chattinställningar har angetts. Om din organisation har spärrade chattar eller sökfrågor som genomsöker chattrummen med hjälp av söktermer behöver du säkerställa att dessa fungerar enligt organisationens krav. Mer information finns i nästa avsnitt.

Ändringen lanseras löpande för kunder under flera veckor i november. Inledningsvis gäller ändringen endast för rum som användare skapat med svarstrådar inaktiverade. Funktionen tillämpas på alla chattrum i en senare uppdatering.

Vad är nytt?

Lagring

Användare kan inaktivera historiken för rum utan trådar om tvingad historik inte aktiveras i inställningarna för chatt. När historiken är avstängd behåller Arkiv inte några meddelanden i rummet.

Google Workspace-administratörer kan göra historikinställningen obligatorisk genom att justera inställningarna på Googles administratörskonsol: aktivera chatthistorik och avmarkera rutan Tillåt användarna att ändra sin historikinställning.

Google Workspace-administratörer kan aktivera rumshistorik som standard. Om användare tillåts ändra sin historikinställning kan de fortfarande inaktivera historiken när de skapar ett rum.

Lagring

För närvarande spärras en konversation i ett rum med trådar endast om en spärrad användare skickar ett meddelande. Den här funktionen ändras inte för rum med trådar.

Den kommande lanseringen av rum utan trådar innebär att alla meddelanden i ett rum utan trådär spärras om det finns en spärrad användare i rummet. Meddelanden spärras även om den spärrade användaren inte skickade ett meddelande i rummet. Om alla spärrade användare lämnar ett rum är det endast de meddelanden som skickades innan de lämnade som är spärrade i fortsättningen.

Sök, förhandsgranskning och export

För närvarande tillämpar Arkiv söktermer på hela konversationen i rum med trådar. När du förhandsgranskar eller exporterar sökresultaten inkluderas hela konversationen. Den här funktionen ändras i nuläget.

Den kommande lanseringen av rum utan trådar innebär att söktermerna tillämpas på individuella meddelanden i rum utan trådar. För att ge kontext till meddelanden i rum utan trådar kan du förhandsgranska och exportera alla meddelanden i rummet som skickades tolv timmar före eller efter det matchade meddelandet.

Du kan exempelvis ha ett rum som innehåller följande:

deltagare 1: hej

deltagare 2: hallå

Om du använder söktermer* hanterar sök, förhandsgranskning och export meddelandena på följande vis:

Sökterm Söknings-, förhandsgransknings- och exportbeteende för chattrum
hej

Sök: Endast meddelandet från deltagare 1 returneras eftersom det är det enda meddelandet som matchar söktermen.

Förhandsgranska och exportera: Inkluderar meddelandet från deltagare 1 och alla meddelanden i rummet eller tråden (för rum med separata diskussioner) som skickades 12 timmar före och 12 timmar efter.

hallå

Sök: Endast meddelandet från deltagare 2 returneras eftersom det är det enda meddelandet som matchar söktermen.

Förhandsgranska och exportera: Inkluderar meddelandet från deltagare 2 och alla meddelanden i rummet eller tråden (för rum med separata diskussioner) som skickades 12 timmar före och 12 timmar efter.

hej hallå

Inga meddelanden returneras eller exporteras eftersom det inte finns något meddelande som innehåller bägge söktermerna.

hej from:deltagare1@exempel.com

Sök: Endast meddelandet från deltagare 1 returneras eftersom det är det enda meddelandet som matchar båda söktermerna.

Förhandsgranska och exportera: Inkluderar meddelandet från deltagare 1 och alla meddelanden i rummet eller tråden (för rum med separata diskussioner) som skickades 12 timmar före och 12 timmar efter.

hej from:deltagare2@exempel.com Inga meddelanden returneras eller exporteras eftersom det inte finns något meddelande som matchar båda söktermerna.
‐hej from:deltagare1@exempel.com Inga meddelanden från exempelkonversationen returneras eller exporteras eftersom det inte finns något meddelande som matchar båda söktermerna.
‐hej from:deltagare2@exempel.com

Sök: Endast meddelandet från deltagare 2 returneras eftersom det är det enda meddelandet som matchar söktermen.

Förhandsgranska och exportera: Meddelandet tillhörande deltagare 2 samt alla meddelanden i rummet som skickades 12 timmar före eller efter inkluderas.

*Obs! Sökning i Chat stöder inte booleska operatorer som AND, OR och NOT. En lista med söktermer hanteras som om de olika termerna avgränsas medAND. Om ett sökord föregås av - hanteras det ordet som om det föregås av NOT. Läs mer