Transkribera i Google Översätt

Med appen Översätt kan du få en översättning av vad någon säger på ett annat språk, nästan i realtid. Du kan till exempel få en föreläsning eller ett tal översatt.

Transkribera tal

Du kan använda Pixel Buds för översättning i realtid.

Obs! Om du vill använda den här funktionen måste du ge Google Översätt behörighet att använda mikrofonen i enhetsinställningarna. Inaktivera Visa källtexten om ingen översättning visas.

1. Öppna Översätt-appen Appen Översätt på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Mikrofon  följt av Transkribera .
    • Om knappen är inaktiverad stöds inte tal på det här språket.
  3. Välj vilka språk du vill översätta mellan.
    • Från: Välj talarens språk nere till vänster.
    • Till: Välj språk att översätta till nere till höger.

Använda transkribering

• Om du vill byta teckenstorlek trycker du på Inställningar Settings i verktygsfältet, nära mikrofonen.
  • Om du vill byta mellan talarens språk och språket du översätter till trycker du på Inställningar Settings i verktygsfältet, nära mikrofonen.​​​​​​
  • Så här stoppar eller avslutar du översättningen:
    • Stoppa: Tryck på Mikrofon . Tryck på Stoppa Stop.
    • Avsluta: Tryck på Tillbaka Tillbaka.

Spara transkriptionen

1. Öppna Översätt-appen Appen Översätt på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Spara transkriptionen Lägg till i parlör uppe till höger.
    • Om du vill byta namn på transkriptionen tar du bort standardnamnet och skriver ett nytt.
  3. Tryck på Spara.

Hitta sparade transkriptioner

1. Öppna Översätt-appen Appen Översätt på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på menyn uppe till höger och sedan Sparade transkriptioner.

Markera, kopiera och dela transkriptioner

• Markera text: Tryck länge på texten på transkriptionsskärmen och dra.
  • Markera all transkriberad text: Tryck på Markera allt.
  • Kopiera den markerade texten till Androids urklipp: Tryck på Kopiera.
  • Dela text med andra Android-appar: Tryck på Dela.