Litteroiminen Google Kääntäjällä

Kääntäjä-sovelluksella voit kääntää lähes reaaliajassa, kun joku puhuu vierasta kieltä. Voit käyttää sitä esimerkiksi luennolla tai puheessa.

Puhuttujen sanojen litterointi

Tärkeää: Voit käyttää toimintoa antamalla Google Kääntäjälle mikrofonin käyttöoikeudet laitteesi asetuksista. Jos käännettyä tekstiä ei näy, laita Näytä alkuperäinen teksti pois päältä.

1. Avaa Kääntäjä-sovellus Kääntäjä-sovellus.
  2. Valitse Sanelu Speak ja sitten Litteroi Litteroi.
    • Jos Sanelu Speak ‐painike ei ole käytettävissä, puhuttua kieltä ei voi kääntää.
  3. Valitse yläreunasta puhujan kieli.
  4. Valitse yläreunasta käännöksen kieli.
    • Puhelin aloittaa automaattisesti puhuttujen sanojen kääntämisen.
  5. Jos haluat vaihtaa puhujan kielen ja käännöskielen välillä, valitse työkalupalkista mikrofonin vierestä Asetukset Asetukset ja sitten Näytä alkuperäinen teksti.
  6. Näin voit pysäyttää tai lopettaa kääntämisen:
    • Pysäytä: Napauta sinistä mikrofonia Sininen mikrofoni. Odota, että se muuttuu valkoiseksi mikrofoniksi Valkoinen mikrofoni.
    • Lopeta: Valitse Takaisin .
Vinkki: Voit vaihtaa fonttikokoa työkalupalkista mikrofonin vierestä valitsemalla Asetukset Asetukset.

Transkription tallentaminen

1. Kun transkriptio on valmis, valitse yläreunasta Tallenna transkriptio Lisää fraasipankkiin.
  2. Voit käyttää tallennettuja transkriptioita valitsemalla aloitusnäytön yläreunasta Tallennettu Lisää fraasipankkiin ja sitten Transkriptiot.

Transkriptioiden valitseminen, kopioiminen ja jakaminen

• Valitse teksti: Kosketa transkriptionäkymässä tekstiä pitkään ja vedä.
  • Valitse koko transkription teksti: Napauta Valitse kaikki.
  • Voit kopioida valitun tekstin leikepöydälle: Napauta Kopioi.
  • Jaa teksti muille Android-sovelluksille:Napauta Jaa.