Transkribera i Google Översätt

Med appen Översätt kan du få en översättning av vad någon säger på ett annat språk, nästan i realtid. Du kan till exempel få en föreläsning eller ett tal översatt.

Transkribera tal

Du kan använda Pixel Buds för översättning i realtid.

Obs! Om du vill använda den här funktionen måste du ge Google Översätt behörighet att använda mikrofonen i enhetsinställningarna.

1. Öppna Översätt-appen Appen Översätt på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Tala följt av Transkribera .
    • Om knappen är inaktiverad stöds inte tal på det här språket.
  3. Välj vilka språk du vill översätta mellan längst ned.

Använda transkribering

• Ändra teckenstorlek: Tryck på Inställningar Settings högst upp.
  • Ange talarens språk och vilket språk det ska översättas till: Tryck på Tala under det önskade språket.​​​​​​
  • Så här stoppar eller avslutar du översättningen:
    • Stoppa: Tryck på den animerade talknappen Pausa.
    • Avsluta: Tryck på Tillbaka Tillbaka.

Spara transkriptionen

1. När du är klar med transkriptionen kan du trycka på Spara transkription Lägg till i parlör högst upp.

Hitta sparade transkriptioner

1. Öppna Översätt-appen Appen Översätt på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på menyn uppe till höger och sedan Sparade transkriptioner.
  3. Om du vill byta namn på transkriptionen trycker du på menyn More och sedan Ändra namn.

Markera, kopiera och dela transkriptioner

• Markera text: Tryck länge på texten på transkriptionsskärmen och dra.
  • Markera all transkriberad text: Tryck på Markera allt.
  • Kopiera den markerade texten till Androids urklipp: Tryck på Kopiera.
  • Dela text med andra Android-appar: Tryck på Dela.