Sukupuolikohtaiset käännökset

Joillakin kielillä voit saada tietyistä sukupuolineutraaleista sanoista, lauseista ja virkkeistä sekä maskuliini- että feminiinimuotoiset käännökset. Käännösten yllä lukee "Käännökset ovat sukupuolikohtaisia".

Saatavilla olevat kielet ja käännösten pituudet

Yksittäisten sanojen sukupuolikohtaisia käännöksiä on tarjolla monilla kielillä. Osassa näistä kielistä on myös mahdollista kääntää lyhyitä lauseita, joissa mainitaan henkilö mutta ei tämän sukupuolta, eri tavoilla sukupuolesta riippuen.

Sukupuolikohtaisten käännösten kielivalikoima laajenee pian.

Sukupuolikohtaiset käännöstilaukset

Sukupuolikohtaiset käännökset näytetään sukupuolen nimen mukaisessa aakkosjärjestyksessä. Esimerkiksi suomen tapauksessa feminiini tulee aakkosissa ennen maskuliinia.

Jos kielessä ei ole aakkosia, sukupuolikohtaiset käännökset näytetään sukupuolen nimen mukaisessa kielen oletusjärjestyksessä.

Sisältöä puuttuu

Jos näet viestin "Sukupuolikohtaisia käännöksiä on rajoitettu", saatavilla voi olla käännös vain yhdelle sukupuolelle, vaikka eri sukupuolille olisi olemassa eri käännöksiä.

Osa sisällöstä on sukupuolineutraalia, tai sukupuoli on epäselvä. Esimerkiksi jotkin alkuperäisen sisällön substantiivit eivät ole sukupuolikohtaisia, mutta ne ovat sukupuolikohtaisia käännetyllä kielellä. Nähdessäsi viestin sukupuolikohtaisesta käännöksestä tiedät, että oikeita käännöksiä voi olla useita.

Sukupuolikohtaisiin käännöksiin liittyvien ongelmien ratkaisu