Afbeeldingen vertalen

Je kunt de camera van je telefoon gebruiken om tekst te vertalen in de Translate-app Translate-app. Je kunt bijvoorbeeld tekstborden of handgeschreven notities vertalen.

Tekst in afbeeldingen vertalen

Je kunt tekst die je vindt via je camera en uit afbeeldingen op je telefoon vertalen in de Translate-app Translate-app

Belangrijk: De nauwkeurigheid van de vertaling is afhankelijk van de duidelijkheid van de tekst. Vertaling van kleine, onduidelijke of gestileerde teksten is mogelijk niet nauwkeurig.

Tekst met je camera vertalen:

1. Open de Translate-app Translate-app op je iPhone of iPad.
  2. Selecteer de taalcombinatie voor je vertaling.
    • Van: kies onderaan een taal of tik op Taal herkennen .
    • Naar: selecteer onderaan de taal waarnaar je wilt vertalen.
  3. Tik onder het tekstvak op Camera Camera.
    • Tekst vertalen uit een afbeelding die je al hebt vastgelegd: Tik op Galerie .
    • Tekst vertalen via je camera:
      1. Richt je camera op de tekst die je wilt vertalen.
      2. Zie meteen de vertaling.
      3. Tik op de sluiterknop  om de afbeelding te pauzeren.

Een deel van de tekst vertalen

Je kunt gedeelten van een afbeelding selecteren om te vertalen.

1. Open de Translate-app Translate-app op je iPhone of iPad.
  2. Selecteer de taalcombinatie voor je vertaling.
    • Van: kies onderaan een taal of tik op Taal herkennen .
    • Naar: selecteer onderaan de taal waarnaar je wilt vertalen.
  3. Tik op Camera Camera en dan de sluiterknop .
  4. Tik bovenaan de pagina op Vertaalopties keyboard arrow down om het instellingenvenster uit te vouwen.
  5. Zet Originele tekst tonen aan.
  6. Als je een woord wilt selecteren, tik je erop.
  7. Sleep de selectieankers om je selectie te wijzigen en de vertaalde tekst weer te geven op de onderstaande kaart.
Tip: Als de tekst te lang is om op de kaart te bekijken, sleep je de kaart naar boven.

Werken met vertaalde tekst

Nadat de tekst in de afbeelding is vertaald, kun je verschillende acties uitvoeren, zoals de tekst kopiëren, de tekst hardop laten voorlezen of meer informatie vragen.

1. Selecteer het deel van de tekst waarvoor je actie wilt ondernemen.
  2. Kies onderaan een optie uit de carrousel:
    • Tekst kopiëren: Selecteer de tekst die je wilt kopiëren en dan Tekst kopiëren .
    • Luisteren: Als je wilt dat Translate je vertaalde tekst voorleest, tik je op Luisteren Listen.
    • Naar Translate sturen: Tik op Naar Translate sturen Translate als je meer wilt weten.
    • Zoeken: Als je vertaalde tekst op Google wilt zoeken, tik je op Zoeken Google-app.

Offline cameravertalingen gebruiken

Als je cameravertalingen offline wilt gebruiken, download je de taalcombinatie voor je vertaling.

1. Open de Translate-app Translate-app op je iPhone of iPad.
  2. Tik op Camera Camera.
  3. Tik op de taalkiezer.
  4. Download de taalcombinatie voor je vertaling.

De beste resultaten krijgen

Zo krijg je de beste vertaalresultaten voor je foto's:

• Check of de taalcombinatie correct is voor Vertalen uit het en Vertalen naar het.
  • Gebruik een goede netwerkverbinding.
  • Tik bij weinig licht op Cameraflits .
  • Gebruik duidelijke en veelgebruikte lettertypen.

Feedback sturen

Als je feedback wilt sturen, tik je bovenaan op Meer Meer en dan Feedback sturen.