Översätta bilder

Med appen Översätt kan du använda telefonens kamera för att översätta text i din omgivning. Du kan till exempel översätta skyltar eller handskrivna lappar.

Översätta text i foton

Du kan översätta text i foton som du redan har tagit. Du kan även ta en ny bild i appen Översätt och översätta texten i det nya fotot.

1. Öppna appen Google Översätt Appen Översätt på en iPhone eller iPad.
  2. Välj språk om det behövs.
    • Välj Identifiera språk uppe till vänster eller ange själv det språk som ska översättas.
    • Välj ett språk som du vill läsa text på uppe till höger.
  3. Tryck på Kamera Kamera under textrutan.
    • Tryck på Snabböversättning Snabböversättning om du vill få hela texten översatt direkt.
    • Om du endast vill översätta en del av dokumentet trycker du på Skanna Skanna följt av tryck på den runda ikonen ovanför ikonen Skanna följt av markera texten du vill översätta med hjälp av fingret eller tryck på Markera alla.
    • Om du vill välja ett befintligt foto att översätta trycker du på Importera Importera längst ned till höger.
  4. Markera texten du vill översätta med hjälp av fingret eller tryck på Markera alla.

Aktivera eller inaktivera Förbättra kamerans indata

När du använder funktionen Skanna Skanna eller Importera Importera i appen Översätt skickas bilderna till Google för textigenkänning. Om du tillåter att Google behåller bilderna för framtida produktförbättringar kan du aktivera Förbättra kamerans indata.

Så här aktiverar eller inaktiverar du Förbättra kamerans indata:

1. Öppna appen Google Översätt Appen Översätt på en iPhone eller iPad.
  2. Tryck på Inställningar följt av nere till höger Indata från kameran.
  3. Aktivera eller inaktivera Förbättra kamerans indata.

Översätta det som visas i kameran

Vissa språk kan enkelt översättas genom att du riktar telefonens kamera mot text. Översättning av liten, dåligt upplyst eller stiliserad text kan bli mindre korrekt.

1. Öppna appen Google Översätt Appen Översätt på en iPhone eller iPad.
  2. Välj språk om det behövs.
    • Välj Identifiera språk uppe till vänster eller ange själv det språk som ska översättas.
    • Välj ett språk som du vill läsa text på uppe till höger.
  3. Tryck på Kamera Kamera under textrutan.
    • Tryck på Snabböversättning Snabböversättning längst ned om det behövs.
  4. Rikta kameran mot texten som du vill översätta.

Tips! Du kan trycka på Pausa översättningen eller Fortsätta översätta om det behövs.

Källspråk som stöds

Språken du kan översätta från visas nedan:

afrikaans
albanska
arabiska
azerbajdzjanska
baskiska
vitryska
bengali
bosniska
bulgariska
katalanska
cebuano
chichewa
kinesiska
korsikanska
kroatiska
tjeckiska
danska
nederländska
engelska
esperanto
estniska
filipino
finska
franska
frisiska
galiciska
tyska
grekiska
haitisk kreol
hausa
Hawaiiska
hindi
hmong
ungerska
isländska
igbo
indonesiska
iriska
italienska
japanska
javanesiska
kazakiska
koreanska
kurdiska
kirgiziska
latin
lettiska
litauiska
luxemburgska
makedonska
malagassiska
malajiska
maltesiska
maori
marathi
mongoliska
nepali
norska
pashto
persiska
polska
portugisiska
rumänska
ryska
samoanska
skotsk gaeliska
serbiska
sesotho
shona
sindhi
slovakiska
slovenska
somaliska
spanska
sundanesiska
swahili
svenska
tadzjikiska
thai
turkiska
ukrainska
urdu
uzbekiska
vietnamesiska
walesiska
xhosa
yoruba
zulu

Målspråk som stöds

Du kan översätta källspråket till valfritt språk som stöds i Google Översätt.