Översätta bilder

Du kan använda telefonens kamera för att översätta text i Översätt-appen. Du kan till exempel använda kameran för att översätta skyltar eller handskrivna lappar.

Översätta text i foton

Du kan översätta text från nya foton och foton som du redan har tagit i Översätt-appen.

1. Öppna Översätt-appen Appen Översätt på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Välj det språk du vill översätta till och från.
    • Från: Välj ett språk eller tryck på Identifiera språk nere till vänster.
    • Till: Välj ett språk nere till höger.
  3. Tryck på Kamera Kamera längst ned i textrutan.
    • Om du vill översätta hela texten direkt trycker du på Snabböversättning Snabböversättning.
    • Om du bara vill översätta en del av dokumentet trycker du på Skanna Skanna följt av Ta ett foto Ta ett foto.
    • Om du vill översätta text i ett foto du redan har tagit trycker du på Importera Importera nere till höger.
  4. Markera texten du vill översätta eller tryck på Välj alla.

Hjälp till att förbättra textigenkänningen

Foton som du skannar och importerar i Översätt-appen skickas till Google för textigenkänning. Du kan välja att låta Google behålla bilderna för framtida produktförbättringar.

Så här aktiverar eller inaktiverar du Förbättra kamerans indata:

1. Öppna Översätt-appen Appen Översätt på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på menyn  följt av Inställningar Settings följt av Dataanvändning.
  3. Aktivera eller inaktivera Förbättra kameraindata.

Översätta det som visas i kameran

Du kan översätta vissa språk genom att rikta telefonens kamera mot texten du vill översätta.

Viktigt! Översättning av liten, dåligt upplyst eller stiliserad text kanske inte är korrekt.

1. Öppna Översätt-appen Appen Översätt på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Välj vilket språk du vill översätta till och från om så behövs.
    • Från: Välj ett språk eller tryck på Identifiera språk nere till vänster.
    • Till: Välj ett språk nere till höger.
  3. Tryck på Kamera Kamera och sedan Snabböversättning Snabböversättning.
  4. Rikta kameran mot texten som du vill översätta.
    • Om det inte går att skanna bilden trycker du på Ta ett foto Ta ett foto.

Tips! Om översättningen inte verkar fungera som den ska kan du spara bilden och välja den från galleriet eller kamerarullen.

Språk som stöds

Du kan översätta dessa källspråk till valfritt språk som stöds i Google Översätt.

afrikaans
albanska
amhariska
arabiska
armeniska
azerbajdzjanska
baskiska
vitryska
bengali
bosniska
bulgariska
katalanska
cebuano
chichewa
kinesiska
(förenklad)
kinesiska
(traditionell)
korsikanska
kroatiska
tjeckiska
danska
nederländska
engelska
esperanto
estniska
filipino
finska
franska
frisiska
galiciska
georgiska
tyska
grekiska
gujarati
haitiska
hausa
hawaiianska
hebreiska
hindi
hmong
ungerska

isländska
igbo
indonesiska
iriska
italienska
japanska
javanesiska
kannada
kazakiska
khmer
kinyarwanda
koreanska
kurdiska
(kurmanji)
kirgisiska
laotiska
latin
lettiska
litauiska
luxemburgska
makedonska
malagassiska
malaysiska
malayalam
maltesiska
maori
marathi
mongoliska
burmesiska
(Myanmar)
nepali
norska
oriya (odia)
pashto
persiska
polska
portugisiska
punjabi
rumänska
ryska
samoanska
gaeliska (Skottland)
serbiska
sesotho
shona
sindhi
singalesiska
slovakiska
slovenska
somaliska
spanska
sundanesiska
swahili
svenska
tadzjikiska
tamil
tatariska
telugu
thai
turkiska
turkmeniska
ukrainska
urdu
uiguriska
uzbekiska
vietnamesiska
walesiska
xhosa
jiddisch
yoruba
zulu