Afbeeldingen vertalen

Je kunt de camera van je telefoon gebruiken om tekst in de wereld om je heen te vertalen met de Translate-app. Je kunt bijvoorbeeld tekstborden of handgeschreven notities vertalen.

Tekst vertalen in foto's

Je kunt tekst vertalen in foto's die je al hebt gemaakt. Je kunt ook een nieuwe foto maken in de Translate-app en tekst vertalen in de nieuwe foto.

1. Open de Translate-app Translate-app op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Kies zo nodig de talen.
    1. Kies linksboven de optie Taal herkennen of de taal die je wilt vertalen.
    2. Kies rechtsboven een taal die je begrijpt.
  3. Tik op Camera Fotocamera.
  4. Tik op Scannen Scannen om een nieuwe foto te maken en de tekst te vertalen die deze bevat, of tik op Importeren Importeren om een bestaande foto te kiezen om te vertalen.
  5. Markeer met je vinger de tekst die je wilt vertalen.

'Camera-invoer verbeteren' in- of uitschakelen

Als je Scannen Scannen of Importeren Importeren gebruikt om foto's te vertalen in de Translate-app, worden deze foto's naar Google verzonden voor tekstherkenning. Als je Google toestemming wilt geven om afbeeldingen te bewaren voor toekomstige productverbetering, kun je 'Camera-invoer verbeteren' inschakelen.

'Camera-invoer verbeteren' in- of uitschakelen:

1. Open de Translate-app Translate-app op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik linksboven op Menu Menu en dan Instellingen en dan Datagebruik.
  3. Schakel Camera-invoer verbeteren in of uit.

Vertalen wat je ziet via je camera

Voor sommige talen kun je tekst vertalen door de camera van je telefoon erop te richten. Vertalingen van kleine, slecht verlichte of gestileerde tekst zijn mogelijk minder nauwkeurig.

1. Open de Translate-app Translate-app op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Kies zo nodig de talen.
    1. Kies linksboven de optie Taal herkennen of de taal die je wilt vertalen.
    2. Kies rechtsboven een taal die je begrijpt.
  3. Tik Camera Fotocamera.
  4. Tik zo nodig op Instant Instant.
  5. Richt je camera op de tekst die je wilt vertalen.

Opmerking: Zo nodig kun je op Vertaling onderbreken of Doorgaan met vertaling tikken.

Ondersteunde brontalen

Hieronder staan de talen waaruit je kunt vertalen:

Afrikaans
Albanees
Arabisch
Azerbeidzjaans
Baskisch
Wit-Russisch
Bengali
Bosnisch
Bulgaars
Catalaans
Cebuano
Chichewa
Chinees
Corsicaans
Kroatisch
Tsjechisch
Deens
Nederlands
Engels
Esperanto
Estlands
Filipijns
Fins
Frans
Fries
Galicisch
Duits
Grieks
Haïtiaans Creools
Hausa
Hawaïaans
Hindi
Hmong
Hongaars
IJslands
Igbo
Indonesisch
Iers
Italiaans
Japans
Javaans
Kazachs
Koreaans
Koerdisch
Kirgizisch
Latijn
Lets
Litouws
Luxemburgs
Macedonisch
Malagasi
Maleis
Maltees
Maori
Marathi
Mongools
Nepalees
Noors
Pashto
Perzisch
Pools
Portugees
Roemeens
Russisch
Samoaans
Gaelic (Schotland)
Servisch
Sesotho
Shona
Sindhi
Slowaaks
Sloveens
Somalisch
Spaans
Soendanees
Swahili
Zweeds
Tadzjieks
Thai
Turks
Oekraïens
Urdu
Oezbeeks
Vietnamees
Welsh
Xhosa
Yoruba
Zulu

Ondersteunde doeltalen

Je kunt de brontaal vertalen naar een van de talen die worden ondersteund in Google Translate.