Afbeeldingen vertalen

Je kunt de camera van je telefoon gebruiken om tekst te vertalen in de Translate-app Translate-app. Je kunt bijvoorbeeld tekstborden of handgeschreven notities vertalen.

Tekst in afbeeldingen vertalen

Je kunt tekst in afbeeldingen op je apparaat vertalen met Google Translate.

Belangrijk: De nauwkeurigheid van de vertaling is afhankelijk van de duidelijkheid van de tekst. De vertaling van kleine, onduidelijke of gestileerde teksten is mogelijk minder nauwkeurig.

Tekst in een afbeelding vertalen:

1. Ga op je computer naar Google Translate.
  2. Selecteer bovenaan het tabblad Afbeeldingen.
  3. Kies de taalcombinatie voor je vertaling.
    • Van: kies een taal of tik op Taal herkennen.
    • Naar: selecteer de taal waarnaar je wilt vertalen.
  4. Klik op Browsen op je computer om een afbeelding te kiezen die je wilt vertalen.

Werken met vertaalde tekst

Nadat de afbeelding is vertaald, kun je de vertaalde tekst kopiëren of de vertaalde afbeelding downloaden. Klik in de bovenhoek op Wissen  om een nieuwe afbeelding te vertalen.

Kies een optie bovenaan de afbeelding:

• Oorspronkelijke tekst weergeven: Als je de oorspronkelijke en de vertaalde tekst naast elkaar wilt krijgen, zet je Origineel tonen aan.
  • Vertaalde tekst vergroten: Zet Origineel tonen uit om de vertaalde afbeelding groter te maken.
  • Tekst kopiëren: Klik op Tekst kopiëren  om de vertaalde tekst te kopiëren.
  • Vertaalde afbeelding downloaden: Klik op Vertaling downloaden  om de vertaalde afbeelding te downloaden.

Tip: Als 'Origineel weergeven' aanstaat op kleinere schermen, kun je de vertaalde tekst niet naast elkaar bekijken.

Voor de beste resultaten

Zo krijg je de beste vertaalresultaten voor je afbeeldingen:

• Check of de taalcombinatie correct is voor Vertalen uit het en Vertalen naar het.
  • Upload duidelijke afbeeldingen met veelgebruikte lettertypen voor de beste resultaten.

Feedback sturen

Klik op Feedback sturen om feedback te sturen.