Afbeeldingen vertalen

Met de Translate-app kunt u de camera van uw telefoon gebruiken om tekst te vertalen, zoals op borden of in handgeschreven aantekeningen.

Vertalen met behulp van uw camera

Voor sommige talen kunt u tekst vertalen door de camera van uw telefoon op de tekst te richten. Vertalingen van kleine, slecht verlichte of gestileerde tekst zijn mogelijk minder nauwkeurig.

1. Open de Translate-app .
  2. Tik in de linkerbovenhoek op de weergegeven taal en vervolgens tik op de taal die u vertaalt.
  3. Tik in de rechterbovenhoek op de weergegeven taal en vervolgens tik op een taal die u kunt lezen.
  4. Tik op Instantvertaling Instant translate. Als dit niet wordt weergegeven, tikt u op 'Foto maken' Foto maken.
  5. Richt uw camera op de tekst die u wilt vertalen.
    • Als u de betreffende taal heeft gedownload en deze beschikbaar is voor instantvertaling, wordt alle tekst op het scherm vertaald.
    • Als u instantvertaling wilt inschakelen, tikt u op 'Instantvertaling in-/uitschakelen' Instantvertaling in-/uitschakelen. Mogelijk wordt u gevraagd de taal te downloaden.
    • Als instantvertaling niet beschikbaar is of als u de taal niet kunt downloaden, tikt u op 'Foto maken' Foto maken. Gebruik uw vinger om de tekst te markeren die u wilt vertalen.

Opmerkingen: Als u de camera-opname wilt onderbreken, tikt u in de rechterbenedenhoek van het scherm op Onderbreken Pause. Voor sommige talen (zoals het Arabisch) kan het pictogram Onderbreken er anders uitzien. Als u het vertalen wilt hervatten, tikt u op Afspelen Resume.

Afbeeldingen vertalen die al op uw apparaat staan

U kunt ook tekst vertalen in foto's die u al heeft gemaakt.

1. Open de Translate-app .
  2. Tik in de linkerbovenhoek op de weergegeven taal en vervolgens tik op de taal die u vertaalt.
  3. Tik in de rechterbovenhoek op de weergegeven taal en vervolgens tik op een taal die u kunt lezen.
  4. Tik op Instantvertaling Instant translate.
  5. Tik op Importeren Import picture.
  6. Kies de foto die u wilt vertalen.
  7. Gebruik uw vinger om de tekst te markeren die u wilt vertalen.
Talen die direct kunnen worden vertaald

U kunt tekst in afbeeldingen in beide richtingen vertalen tussen diverse talen (als u deze heeft gedownload naar uw apparaat), waaronder:

• Engels Spaans
  • Engels Russisch
  • Engels Portugees
  • Engels Frans
  • Engels Italiaans
  • Engels Duits
  • Engels Bulgaars
  • Engels Catalaans
  • Engels Chinees
  • Engels Kroatisch
  • Engels Tsjechisch
  • Engels Deens
  • Engels Nederlands
  • Engels Filipijns
  • Engels Fins
  • Engels Hongaars
  • Engels Japans
  • Engels Indonesisch
  • Engels Litouws
  • Engels Noors
  • Engels Pools
  • Engels Roemeens
  • Engels Slowaaks
  • Engels Zweeds
  • Engels Turks
  • Engels Oekraïens

U kunt tekst in afbeeldingen vertalen in de volgende talen:

• Engels Translate Arabisch
  • Engels Translate Hindi
  • Engels Translate Thai
  • Duits Translate Arabisch