Afbeeldingen vertalen

U kunt de camera van uw telefoon gebruiken om tekst in de wereld om u heen te vertalen met de Translate-app. U kunt bijvoorbeeld tekstborden of handgeschreven notities vertalen.

Vertalen met behulp van uw camera

Voor sommige talen kunt u tekst vertalen door de camera van uw telefoon op de tekst te richten. Vertalingen van kleine, slecht verlichte of gestileerde tekst zijn mogelijk minder nauwkeurig.

1. Open de Translate-app Translate-app.
  2. Tik linksboven op de weergegeven taal en vervolgens de taal die u vertaalt (brontaal).
  3. Tik rechtsboven op de weergegeven taal en vervolgens een taal die u kunt lezen (doeltaal).
  4. Tik op 'Instantvertaling' Instant vertaling. Als dit niet wordt weergegeven, tikt u op 'Foto maken' Foto maken.
  5. Richt uw camera op de tekst die u wilt vertalen.
    • Als u de betreffende taal heeft gedownload en deze beschikbaar is voor instant vertaling, wordt alle tekst op het scherm vertaald.
    • Als u instant vertaling wilt inschakelen, tikt u op 'Instantvertaling in-/uitschakelen' Instantvertaling in-/uitschakelen. Mogelijk wordt u gevraagd om de taal te downloaden.
    • Als instant vertaling niet beschikbaar is of als u de taal niet kunt downloaden, tikt u op 'Foto maken' Foto maken. Markeer vervolgens met uw vinger de tekst die u wilt vertalen.

Opmerkingen: Tik rechtsonder op 'Onderbreken' Pauzeren om de camera te pauzeren. Als u het vertalen wilt hervatten, tikt u op 'Afspelen' Hervatten. Voor sommige talen (zoals Arabisch) kan het pictogram er anders uitzien.

Afbeeldingen vertalen die al op uw apparaat staan

U kunt tekst vertalen in foto's die u al heeft gemaakt.

1. Open de Translate-app Translate-app.
  2. Tik linksboven op de weergegeven taal en vervolgens de taal die u vertaalt (brontaal).
  3. Tik rechtsboven op de weergegeven taal en vervolgens een taal die u kunt lezen (doeltaal).
  4. Tik op 'Instantvertaling' Instant vertaling.
  5. Tik op 'Importeren' Afbeelding importeren.
  6. Kies de foto die u wilt vertalen.
  7. Markeer met uw vinger de tekst die u wilt vertalen.
Talen die direct kunnen worden vertaald

U kunt tekst in afbeeldingen in beide richtingen vertalen tussen diverse talen (als u deze heeft gedownload naar uw apparaat), waaronder:

• Engels Heen en weer Spaans
  • Engels Heen en weer Russisch
  • Engels Heen en weer Portugees
  • Engels Heen en weer Frans
  • Engels Heen en weer Italiaans
  • Engels Heen en weer Duits
  • Engels Heen en weer Bulgaars
  • Engels Heen en weer Catalaans
  • Engels Heen en weer Chinees
  • Engels Heen en weer Kroatisch
  • Engels Heen en weer Tsjechisch
  • Engels Heen en weer Deens
  • Engels Heen en weer Nederlands
  • Engels Heen en weer Filipijns
  • Engels Heen en weer Fins
  • Engels Heen en weer Hongaars
  • Engels Heen en weer Japans
  • Engels Heen en weer Indonesisch
  • Engels Heen en weer Litouws
  • Engels Heen en weer Noors
  • Engels Heen en weer Pools
  • Engels Heen en weer Roemeens
  • Engels Heen en weer Slowaaks
  • Engels Heen en weer Zweeds
  • Engels Heen en weer Turks
  • Engels Heen en weer Oekraïens

U kunt tekst in afbeeldingen vertalen in de volgende talen:

• Engels Translate Arabisch
  • Engels Translate Hindi
  • Engels Translate Thai
  • Duits Translate Arabisch

'Camera-invoer verbeteren' in- of uitschakelen

Wanneer 'Camera-invoer verbeteren' is ingeschakeld, slaat Google Translate de tekstafbeeldingen die u vertaalt op om het product te verbeteren.
Opmerking: Deze instelling is alleen ingeschakeld als u hiervoor uw toestemming heeft gegeven toen u de app installeerde of als u deze instelling heeft ingeschakeld in het menu 'Instellingen'.
U kunt dit als volgt in- of uitschakelen:
  1. Open de Google Translate-app Translate-app.
  2. Tik linksboven op Menu Menu en vervolgens Datagebruik.
  3. Schakel Camera-invoer verbeteren in of uit.