Afbeeldingen vertalen

Je kunt de camera van je telefoon gebruiken om tekst in de wereld om je heen te vertalen met de Translate-app. Je kunt bijvoorbeeld tekstborden of handgeschreven notities vertalen.

Tekst vertalen in foto's

Je kunt tekst vertalen in foto's die je al hebt gemaakt. Je kunt ook een nieuwe foto maken in de Translate-app en tekst vertalen in de nieuwe foto.

1. Open de Translate-app Translate-app op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Kies zo nodig de talen.
    • Kies linksboven de optie Taal herkennen of de taal die je wilt vertalen.
    • Kies rechtsboven een taal die je begrijpt.
  3. Tik onder het tekstvak op Camera Fotocamera.
    • Als je de hele tekst onmiddellijk wilt vertalen, tik je op Instant Instant.
    • Als je slechts een deel van het document wilt vertalen, tik je op Scannen Scannen en dan tik op het ronde icoon boven het Scanicoon en dan gebruik je vinger om de tekst te markeren die je wilt vertalen of tik op Alles selecteren.
    • Tik rechtsonder op Importeren Importeren om een bestaande foto te kiezen die je wilt laten vertalen.
  4. Markeer met je vinger de tekst die je wilt vertalen of tik op Alles selecteren.

'Camera-invoer verbeteren' in- of uitschakelen

Als je Scannen Scannen of Importeren Importeren gebruikt om foto's te vertalen in de Translate-app, worden deze foto's naar Google verzonden voor tekstherkenning. Als je Google toestemming wilt geven om afbeeldingen te bewaren voor toekomstige productverbetering, kun je 'Camera-invoer verbeteren' inschakelen.

'Camera-invoer verbeteren' in- of uitschakelen:

1. Open de Translate-app Translate-app op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik linksboven op Menu Menu en dan Instellingen en dan Datagebruik.
  3. Schakel Camera-invoer verbeteren in of uit.

Vertalen wat je vindt via je camera

Voor sommige talen kun je tekst vertalen door de camera van je telefoon erop te richten. Vertalingen van kleine, slecht verlichte of gestileerde tekst zijn mogelijk minder nauwkeurig.

1. Open de Translate-app Translate-app op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Kies zo nodig de talen.
    • Kies linksboven de optie Taal herkennen of de taal die je wilt vertalen.
    • Kies rechtsboven een taal die je begrijpt.
  3. Tik op Camera Fotocamera.
    • Tik indien nodig onderaan op Instant Instant.
  4. Richt je camera op de tekst die je wilt vertalen.

Tip: Tik indien nodig op Vertaling onderbreken of Doorgaan met vertalen.

Ondersteunde brontalen

Hieronder staan de talen waaruit je kunt vertalen:

Afrikaans
Albanees
Arabisch
Azerbeidzjaans
Baskisch
Bengaals
Bosnisch
Bulgaars
Catalaans
Cebuano
Chichewa
Chinees
Corsicaans
Deens
Duits
Engels
Esperanto
Ests
Filipijns
Fins
Frans
Fries
Galicisch
Grieks
Haïtiaans Creools
Hausa
Kroatisch
Nederlands
Tsjechisch
Wit-Russisch
Hawaïaans
Hindi
Hmong
Hongaars
Iers
Igbo
IJslands
Indonesisch
Italiaans
Japans
Javaans
Kazachs
Kirgizisch
Koerdisch
Koreaans
Latijns
Lets
Litouws
Luxemburgs
Macedonisch
Malagassisch
Maleis
Maltees
Maori
Marathi
Mongools
Nepalees
Noors
Pashto
Perzisch
Pools
Portugees
Roemeens
Russisch
Samoaans
Schots-Gaelisch
Servisch
Sesotho
Shona
Sindhi
Sloveens
Slowaaks
Somalisch
Spaans
Sundanees
Swahili
Tadzjieks
Thais
Turks
Oekraïens
Oezbeeks
Urdu
Vietnamees
Welsh
Xhosa
Yoruba
Zoeloe
Zweeds

Ondersteunde doeltalen

Je kunt de brontaal vertalen naar een van de talen die worden ondersteund in Google Translate.