Kuvien kääntäminen

Voit kääntää tekstiä puhelimen kameralla Kääntäjä-sovelluksessa Kääntäjä-sovellus. Voit kääntää esimerkiksi kylttejä tai käsinkirjoitettuja viestejä.

Kuvassa olevan tekstin kääntäminen

Kääntäjä-sovelluksella voit kääntää kuvissa olevaa tekstiä. Joillakin laitteilla voit myös kääntää tekstiä kameralla.

Tärkeää: Käännöksen tarkkuus riippuu tekstin selkeydestä. Jos teksti on pientä, epäselvää tai tyyliteltyä, käännös ei välttämättä ole tarkka.

Näin käännät tekstiä kameralla:

1. Avaa Kääntäjä-sovellus Kääntäjä-sovellus Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Valitse käännöksen lähde- ja kohdekielet.
    • Kielestä: Valitse kieli tai Tunnista kieli .
    • Kielelle: Valitse käännöksen kieli.
  3. Valitse sovelluksen aloitusnäytöltä Kamera Kamera.
    • Jos haluat kääntää tekstiä vanhasta kuvasta: Valitse Kaikki kuvat .
    • Näin käännät kamerasta löytyvää sisältöä:
      1. Osoita kameralla käännettävää tekstiä.
      2. Napauta laukaisupainiketta .
Vinkki: Jos haluat lukita käännetyn tekstin kameranäkymässä, napauta laukaisinta .

Tekstin osan kääntäminen

Voit valita kuvan käännettävät osat.

1. Avaa Kääntäjä-sovellus Kääntäjä-sovellus Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Valitse käännöksen lähde- ja kohdekielet.
    • Kielestä: Valitse kieli tai Tunnista kieli .
    • Kielelle: Valitse käännöksen kieli.
  3. Valitse Kamera Kamera ja käytä laukaisinpainiketta .
  4. Jos haluat nähdä Käännösasetukset, valitse Laajenna keyboard arrow down.
    • Laita kielivalitsimen alta Näytä alkuperäinen teksti pois päältä.
  5. Valitse tekstiä.
    • Valitse sana napauttamalla sitä ja muokkaa valintaa vetämällä valinta-ankkureita. Käännetty teksti näkyy kortissa.
    • Jos laitat Näytä alkuperäinen teksti ‑asetuksen päälle, teksti näkyy kääntämättömänä.

Vinkki: Jos kortissa näkyvä teksti on liian pitkä, vedä korttia ylöspäin.

Käännetyn tekstin työstäminen

Kun kuvan teksti on käännetty, voit esimerkiksi kopioida tekstin, kuulla sen ääneen luettuna tai lähettää sen Kääntäjän etusivulle saadaksesi lisätietoja.

1. Valitse tekstin osa, jota haluat käyttää.
  2. Valitse näytön alaosan karusellista haluamasi vaihtoehto:
    • Kopioi teksti: Jos haluat kopioida tekstin, valitse kopioitava teksti ja Kopioi teksti .
    • Kuuntele: Jos haluat Kääntäjän lukevan käännetyn tekstin, valitse Kuuntele Listen.
    • Lähetä Kääntäjän etusivulle: Jos haluat lisätietoa, valitse Lähetä Kääntäjän etusivulle Translate.
    • Hae: Jos haluat hakea käännettyä tekstiä Googlesta, valitse Hae Google-sovellus.

Kameran offline-käännökset

Jos haluat käyttää kamerakäännöksiä offline-tilassa, lataa kielet, joita haluat kääntää.

1. Avaa Kääntäjä-sovellus Kääntäjä-sovellus Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Valitse Kamera Kamera.
  3. Valitse Kielivalitsin.
  4. Lataa kielet, joille haluat kääntää.

Kun lataus on valmis, kamerakäännökset toimivat ladatuilla kielillä, vaikka et olisi yhteydessä internetiin.

Parhaat tulokset

Näin saat parhaat käännöstulokset kuvillesi:

1. Varmista, että Käännä kielestä- ja Käännä kielelle ‑kielet ovat oikein.
  2. Käytä vahvaa verkkoyhteyttä.
  3. Hämärässä valaistuksessa napauta Kameran salamaa Camera flash.
  4. Saat parhaat tulokset käyttämällä selkeitä ja yleisiä fontteja.

Palautteen lähettäminen

Jos haluat lähettää palautetta, valitse Lisää teksti ja sitten valitse Valikko Menu icon ja sitten Lähetä palautetta .

Muita lähteitä