Afbeeldingen vertalen

Je kunt de camera van je telefoon gebruiken om tekst te vertalen in de Translate-app Translate-app. Je kunt bijvoorbeeld tekstborden of handgeschreven notities vertalen.

Tekst in afbeeldingen vertalen

In de Translate-app kun je tekst uit afbeeldingen op je telefoon vertalen. Op sommige apparaten kun je ook tekst vertalen die je via je camera vindt.

Belangrijk: De nauwkeurigheid van de vertaling is afhankelijk van de duidelijkheid van de tekst. Vertaling van kleine, onduidelijke of gestileerde teksten is mogelijk niet nauwkeurig.

Tekst met je camera vertalen:

1. Open de Translate-app Translate-app op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Selecteer de taalcombinatie voor je vertaling.
    • Van: kies een taal of tik op Taal herkennen .
    • Naar: selecteer de taal waarnaar je wilt vertalen.
  3. Tik in het startscherm van de app op Camera Camera.
    • Tekst vertalen uit een afbeelding die je al hebt vastgelegd: tik op Alle afbeeldingen .
    • Vertalen wat je vindt via je camera:
      1. Richt je camera op de tekst die je wilt vertalen.
      2. Tik op de sluiterknop .
Tip: Als je de vertaalde tekst wilt vastzetten in de cameraweergave, tik je op Sluiter .

Een deel van de tekst vertalen

Je kunt gedeelten van een afbeelding selecteren om te vertalen.

1. Open de Translate-app Translate-app op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Selecteer de taalcombinatie voor je vertaling.
    • Van: kies een taal of tik op Taal herkennen .
    • Naar: selecteer de taal waarnaar je wilt vertalen.
  3. Tik op Camera Camera en gebruik de sluiterknop .
  4. Tik op Uitvouwen keyboard arrow down om de Translate-opties te bekijken.
    • Gebruik de schakelaar om Originele tekst tonen uit te zetten onder de taalkiezer.
  5. Selecteer tekst
    • Tik op een woord om het te selecteren en sleep de selectieankers om de geselecteerde tekst aan te passen. De vertaalde tekst verschijnt op de kaart.
    • Als je Originele tekst tonen aanzet, wordt de vastgelegde tekst onvertaald weergegeven.

Tip: Als de tekst te lang is om op de kaart te bekijken, sleep je de kaart naar boven.

Werken met vertaalde tekst

Nadat de tekst in een afbeelding is vertaald, kun je bijvoorbeeld de tekst kopiëren, de tekst hardop laten voorlezen of deze naar Translate sturen als je meer wilt weten.

1. Selecteer het deel van de tekst waarvoor je actie wilt ondernemen.
  2. Kies onderaan een optie uit de carrousel:
    • Tekst kopiëren: Als je de tekst wilt kopiëren, selecteer je de tekst die je wilt kopiëren en tik je op Tekst kopiëren .
    • Luisteren: Als je wilt dat Translate je vertaalde tekst voorleest, tik je op Luisteren Listen.
    • Naar Translate sturen: Tik op Naar Translate sturen Translate als je meer wilt weten.
    • Zoeken: Als je vertaalde tekst op Google wilt zoeken, tik je op Zoeken Google-app.

Offline cameravertalingen gebruiken

Als je cameravertalingen offline wilt gebruiken, download je de talen die je wilt vertalen.

1. Open de Translate-app Translate-app op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Camera Camera.
  3. Tik op de taalkiezer.
  4. Download de taal of talen waarnaar je wilt vertalen.

Nadat de download klaar is, werken cameravertalingen voor de gedownloade talen, zelfs als je geen verbinding met internet hebt.

Voor de beste resultaten

Zo krijg je de beste vertaalresultaten voor je afbeeldingen:

1. Check of de taalcombinatie correct is voor Vertalen uit het en Vertalen naar het.
  2. Gebruik een goede netwerkverbinding.
  3. Tik bij weinig licht op Cameraflits Camera flash.
  4. Gebruik duidelijke en veelgebruikte lettertypen voor de beste resultaten.

Feedback sturen

Als je feedback wilt sturen, tik je op Tekst invoeren en dan Menu Menu icon en dan Feedback sturen .