Översätta skrivna ord

Du kan översätta ord eller fraser i skrift med Google Översätt-appen. Det går även att använda Google Översätt i en webbläsare som Chrome eller Firefox. Läs mer om Google Översätt i webbläsare.

Viktigt! Du behöver JavaScript för att kunna översätta i Chrome på en mobil enhet. Läs mer om hur du aktiverar JavaScript.

Översätta text

1. Öppna Google Översätt på datorn.
  2. Välj vilka språk du vill översätta högst upp på skärmen.
    • Från: Välj ett språk eller välj Identifiera språk .
    • Till: Välj språket du vill översätta till.
  3. Skriv texten du vill översätta i textrutan till vänster.
  4. Välj vad du vill göra:
    1. Mer information: Klicka på Mer information för att se tillgänglig information om varje resultat, till exempel definitioner, exempel eller andra översättningar. För närvarande är detta bara tillgängligt för vissa språk.
    2. Lyssna: Klicka på Lyssna Lyssna om du vill få översättningen uppläst. Klicka på Inställningar Settings uppe till höger om du vill ändra ljudhastigheten och välj NormalLångsam eller Långsammare.
    3. Kopiera: Klicka på Kopiera översättning Kopiera för att kopiera översättningen till urklipp.
    4. Betygsätt eller redigera: Föreslagna ändringar kan hjälpa till att förbättra översättningarna. Om du vill betygsätta en översättning eller föreslå en ändring klickar du på Gillar eller Gillar inte .
    5. Dela: Klicka på Dela översättning Dela om du vill skicka översättningen via e-post eller Twitter.

Obs! Vissa ord kan ha olika innebörd. Skriv ordet i en fras eller mening för att översättningen ska spegla den avsedda betydelsen.

Översätta längre texter

Du kan översätta upp till 5 000 tecken åt gången när du kopierar och klistrar in texten.

1. Öppna Google Översätt på datorn.
  2. Välj vilket språk du vill översätta till och från högst upp på skärmen.
    • Från: Välj ett språk eller välj Identifiera språk.
    • Till: Välj språket du vill översätta till.
  3. Kopiera och klistra in din text i textrutan.
  4. Du kan granska avsnitt med översatt text. Klicka på Tillbaka Tillbaka eller Framåt i fältet längst ned.

Tips! Du kan även översätta dokument och webbplatser.