Översätta skrivna ord

Du kan översätta ord eller fraser i skrift med Google Översätt-appen. Det går även att använda Google Översätt i en webbläsare som Chrome eller Firefox. Läs mer om Google Översätt i webbläsare.

Viktigt! Du behöver JavaScript för att kunna översätta i Chrome på en mobil enhet. Läs mer om hur du aktiverar JavaScript.

Översätta text

Viktigt! Liveöversättning i andra appar än Översätt är bara tillgängligt på Pixel 6 eller senare. Läs mer om tillgängligheten av liveöversättning.
  1. Öppna Översätt-appen Appen Översätt på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Välj ett språk att översätta till och från.
    • Från: Tryck på språkfältet nere vänster.
    • Till: Tryck på språkfältet nere till höger.
  3. Ange ordet eller frasen som du vill översätta.
    • Ange ordet eller frasen i en fullständig mening så att översättningen får rätt kontext.
  4. Det översatta innehållet visas. Om dina översättningar inte visas automatiskt trycker du på Översätt Visa information.

Lyssna på översättningen

Tryck på Lyssna om du vill höra hur översättningen låter.

Ändra röstinställningar för översättning

1. Öppna Översätt-appen Appen Översätt på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på menyn och sedan Inställningar Settings.
  3. Välj den röstinställning du vill ändra.
    • Om du vill ändra variant trycker du på Region och välj en region.
    • Om du vill ändra hastigheten trycker du på Hastighet och väljer Normal, Långsam eller Långsammare.

Dela och vända en översättning

1. Ange ordet eller frasen som du vill översätta.
  2. Klicka på menyn Mer uppe till höger.
    • Om du vill dela översättningen klickar du på Dela .
    • Om du vill vända översättningen klickar du på Omvänd Högerpil över vänsterpil.