Översätta skrivna ord

Du kan översätta ord och fraser med appen Google Översätt eller använda Google Översätt på webben i din webbläsare.

Översätta text med appen Google Översätt

1. Öppna appen Översätt .
  2. Ange texten som ska översättas.
  3. Tryck på nedåtpilen Nedåtpil uppe till vänster och sedan tryck på språket som du vill översätta från.
  4. Tryck på nedåtpilen Nedåtpil uppe till höger och sedan tryck på språket som du vill översätta till.
  5. En automatisk översättning visas. Om den inte visas trycker du på Översätt Translate.

Tips! Om du vill visa översättningen i helskärmsläge vrider du på enheten.

Översätta text med Google Översätt på webben

Du kan använda Översätt i mobilens webbläsare, som Chrome eller Firefox.

1. Öppna sidan Google Översätt.
  2. Tryck på nedåtpilen Nedåtpil uppe till vänster och sedan tryck på språket som du vill översätta från. Om du är osäker på vilket språk det är trycker du på Identifiera språk.
  3. Tryck på nedåtpilen Nedåtpil uppe till höger och sedan tryck på språket som du vill översätta till.
  4. Börja skriva så visas översättningen automatiskt. Översättningen blir bättre ju mer du skriver.

Obs! Du måste aktivera JavaScript för att kunna använda Google Översätt i mobilwebbläsaren. Läs mer om hur du aktiverar JavaScript i Chrome.

Om en automatisk översättning inte visas trycker du på Översätt Translate.

Lyssna på översättningen

Tryck på Lyssna om du vill höra hur översättningen låter.

Översätta längre texter

Google Översätt använder nu en teknik som ger bättre översättningar. På så vis kan du översätta hela meningar och fraser i rätt sammanhang.

Eftersom meningar nu översätts i deras sammanhang går det inte längre att visa alternativa översättningar för ett ord eller en fras. I stället markerar du hela meningen eller textstycket.

Det finns en teckenbegränsning för hur mycket text som kan översättas på en och samma gång. Översätt längre texter med hjälp av dokument.

Obs! Den här funktionen är inte tillgänglig på alla språk.