Geschreven woorden vertalen

Je kunt geschreven woorden of zinnen vertalen met de Google Translate-app. Je kunt Google Translate ook gebruiken in een webbrowser zoals Chrome of Firefox. Meer informatie over Google Translate in een webbrowser

Belangrijk: Als je wilt vertalen in Chrome op je mobiele apparaat, heb je JavaScript nodig. Meer informatie over hoe je JavaScript aanzet.

Tekst vertalen

1. Open de Translate-app Translate-app op je iPhone of iPad.
  2. Selecteer de taalcombinatie voor je vertaling.
    • Van: kies onderaan een taal of tik op Taal herkennen .
    • Naar: selecteer onderaan de taal waarnaar je wilt vertalen.
  3. Geef het woord, de woordgroep of zin op die je wilt vertalen.
    • Voer een volledige zin in om de juiste context te geven aan je vertaling.
  4. Check de vertaalresultaten. Deze worden automatisch weergegeven.
    • Als je meer informatie wilt, tik je op het toetsenbord op Aan de slag.

Tips:

Luisteren naar je vertaling

Tik op Luisteren Luisteren om je vertaling hardop te laten voorlezen.

De steminstellingen voor uw vertaling wijzigen:

1. Open de Translate-app Translate-app op je iPhone of iPad.
  2. Tik op Instellingen Instellingen.
  3. Kies een optie. Bijvoorbeeld:
    • Tik op Regio voor spraak om het accent te wijzigen. Kies daarna een regio.