Geschreven woorden vertalen

Je kunt geschreven woorden of zinnen vertalen met de Google Translate-app. Je kunt Google Translate ook gebruiken in een webbrowser zoals Chrome of Firefox. Meer informatie over Google Translate in een webbrowser

Belangrijk: Als je wilt vertalen in Chrome op je mobiele apparaat, heb je JavaScript nodig. Meer informatie over hoe je JavaScript aanzet.

Tekst vertalen

1. Open Google Translate op je computer.
  2. Selecteer bovenaan het scherm tussen welke talen je wilt vertalen.
    • Van: Kies een taal of selecteer Taal herkennen .
    • Naar: Selecteer de taal waarnaar je wilt vertalen.
  3. Geef in het tekstvak aan de linkerkant de tekst op die je wilt vertalen.
  4. Kies wat je wilt doen:
    1. Details opzoeken: Als je de beschikbare details voor elk resultaat wilt bekijken, zoals definities, voorbeelden of andere vertalingen, klik je op Details opzoeken. Deze functie is momenteel alleen beschikbaar voor bepaalde talen.
    2. Luisteren: Klik op Luisteren Luisteren om de vertaling te horen. Als je de audiosnelheid wilt wijzigen, klik je rechtsboven op Instellingen Settings en selecteer je Normaal, Langzaam of Langzamer.
    3. Kopiëren: Als je de vertaling naar het klembord wilt kopiëren, klik je op Kopiëren Kopiëren.
    4. Beoordelen of bewerken: Door bewerkingen voor te stellen kun je vertalingen verbeteren. Klik op Duim omhoog of Duim omlaag  om een vertaling te beoordelen of een bewerking voor te stellen.
    5. Delen: Als je de vertaling via e-mail of Twitter wilt sturen, klik je op Vertaling delen Delen.

Belangrijk: Sommige woorden kunnen meerdere betekenissen hebben. Schrijf je woord in een woordgroep of zin om een juiste vertaling te krijgen.

Langere teksten vertalen

Je kunt maximaal 5000 tekens tegelijk vertalen als je de tekst kopieert en plakt.

1. Open Google Translate op je computer.
  2. Kies bovenaan het scherm de taalcombinatie voor je vertaling.
    • Van: kies een taal of selecteer Taal herkennen.
    • Naar: selecteer de taal waarnaar je wilt vertalen.
  3. Kopieer en plak je tekst in het tekstvak.
  4. Je kunt gedeelten van de vertaalde tekst doornemen. Klik in de balk onderaan op Terug Terug of Vooruit .

Tip: Je kunt ook documenten en websites vertalen.