Geschreven woorden vertalen

Je kunt woorden of zinnen vertalen met de Google Translate-app of een browser, zoals Chrome of Safari.

Opmerking: Als je wilt vertalen in Chrome op je mobiele apparaat, heb je JavaScript nodig. Meer informatie over hoe je JavaScript inschakelt.

Tekst vertalen

1. Open de Google Translate-app Translate-app op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Kies een taal om te vertalen:
    1. Van: Tik in de linkerbovenhoek op de pijl-omlaag Pijl-omlaag.
    2. Naar: Tik in de rechterbovenhoek op de pijl-omlaag Pijl-omlaag
  3. Typ het woord dat of de woordgroep die u wilt vertalen.
    Tip: Schrijf uw woord of woordgroep in een volledige zin om de juiste context te geven aan uw vertaling.
  4. De resultaten worden weergegeven. Tik anders op Vertalen Details weergeven.

Tips:

• Als u uw resultaten op volledig scherm wilt weergeven, draait u uw apparaat een kwartslag.
  • U kunt ook vertalen in de browser van uw telefoon, zoals Chrome. Meer informatie.

Luisteren naar uw vertaling

Tik op Luisteren Luisteren om uw vertaling hardop te laten voorlezen.

De steminstellingen voor uw vertaling wijzigen:

1. Open de Google Translate-app Translate-app op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Menu Menu en dan Instellingen.
  3. Kies een optie. Voorbeeld:
    • Als u het accent wilt wijzigen, tikt u op Regio. Kies vervolgens een regio.
    • Als u de snelheid wilt wijzigen, tikt u op Snelheid. Kies vervolgens Normaal, Langzaam of Langzamer.