Översätta skrivna ord

Du kan översätta ord eller fraser i skrift med Google Översätt-appen. Det går även att använda Google Översätt i en webbläsare som Chrome eller Firefox. Läs mer om Google Översätt i webbläsare.

Viktigt! Du behöver JavaScript för att kunna översätta i Chrome på en mobil enhet. Läs mer om hur du aktiverar JavaScript.

Översätta text

1. Öppna Google Översätt-appen Appen Översätt på en iPhone eller iPad.
  2. Välj ett språk att översätta till och från.
    • Från: Välj ett språk eller tryck på Identifiera språk längst ned.
    • Till: Välj språket du vill översätta till längst ned.
  3. Ange ordet, frasen eller meningen du vill få översatt.
    • Ange en fullständig mening så att översättningen får rätt kontext.
  4. Översättningen visas automatiskt.
    • Om du vill få mer information trycker du på OK på tangentbordet.

Tips!

Lyssna på översättningen

Tryck på Lyssna Lyssna om du vill höra hur översättningen låter.

Så här ändrar du röstinställningar för översättning:

1. Öppna Google Översätt-appen Appen Översätt på en iPhone eller iPad.
  2. Tryck på Inställningar Inställningar.
  3. Välj ett alternativ. Exempel:
    • Tryck på Region för tal för att ändra accent. Välj sedan en region.