Geschreven woorden vertalen

Je kunt geschreven woorden of zinnen vertalen met de Google Translate-app. Je kunt Google Translate ook gebruiken in een webbrowser zoals Chrome of Firefox. Meer informatie over Google Translate in een webbrowser

Belangrijk: Als je wilt vertalen in Chrome op je mobiele apparaat, heb je JavaScript nodig. Meer informatie over hoe je JavaScript aanzet.

Tekst vertalen

Belangrijk: Live vertaling in andere apps dan de Translate-app is alleen beschikbaar op de Pixel 6 en hoger. Meer informatie over de beschikbaarheid van live vertalingen
  1. Open de Translate-app Translate-app op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Selecteer de taalcombinatie voor je vertaling.
    • Van: tik linksonder op de taalophaalbalk.
    • Naar: tik rechtsonder op de taalophaalbalk.
  3. Voer het woord of de zin in die je wilt vertalen.
    • Voer je woord of woordgroep in een volledige zin in om de juiste context te geven aan je vertaling.
  4. De vertaalde content wordt weergegeven. Als de vertalingen niet automatisch worden weergegeven, tik je op Vertalen Details weergeven.

Luisteren naar je vertaling

Tik op Luisteren  om je vertaling te horen.

De spraakinstellingen voor vertalingen wijzigen

1. Open de Translate-app Translate-app op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Menu  en dan Instellingen Settings.
  3. Selecteer de spraakinstelling die je wilt wijzigen.
    • Het dialect wijzigen: Tik op Regio en selecteer een regio.
    • De snelheid wijzigen: Tik op Snelheid en selecteer Normaal, Langzaam of Langzamer.

Een vertaling delen en terugvertalen

1. Voer het woord of de zin in die je wilt vertalen.
  2. Klik rechtsboven op Menu Meer.
    • De vertaling delen: Klik op Delen .
    • De vertaling ongedaan maken: Klik op Terugvertalen Heen en weer.