De Google Translate-widget gebruiken

Je kunt de Translate-widget gebruiken om Translate-items op je startscherm te vinden.

De widget toevoegen

Belangrijk:

1. Tik op een leeg gedeelte op je startscherm en houd dit vast.
    • Je kunt ook op het icoon van de Translate-app tikken en het vasthouden.
  2. Tik op Widgets Widgets.
  3. Scroll om de Translate-widget te vinden.
  4. Tik op de widget en houd deze vast.
  5. Verplaats de widget naar de plek van je keuze op het scherm. Haal daarna je vinger van het scherm.

Het formaat van de widget aanpassen

1. Tik op je startscherm op de Translate-widget en houd deze vast.
  2. Nadat je je vinger optilt, tik je in de hoeken van de widget op de stippen en sleep je deze.
  3. Tik buiten de widget.

De werkbalk Snelle acties gebruiken

Belangrijk: Sommige snelle acties zijn mogelijk niet altijd beschikbaar voor bepaalde taalcombinaties.
  • Zoekbalk: Tik op de indicator voor de taal van de vertaling om de Translate-app snel te openen.
  • Gesproken: Tik op Microfoon  om rechtstreeks in het tekstveld in te spreken.
  • Gesprek: Tik op Gesprek  om een woord of zin van de ene naar de andere taal te vertalen.
  • Transcript maken: Tik op Transcript maken  om je gesprek in realtime te vertalen en een transcript te maken.
  • Wereldlens: Tik op Camera Camera om automatisch te vertalen wat je camera ziet.
  • Klembord vertalen: Tik op Klembord  om snel een woord of zin die je hebt gekopieerd te vertalen.

Opgeslagen vertalingen en geschiedenis

Je kunt je opgeslagen vertalingen bekijken, naar een volledige geschiedenisweergave gaan, een vertaling opslaan of vertalingen naar je klembord kopiëren.

Tik op de titelbalk om eerdere vertalingen te bekijken. Hierna kun je het volgende doen:

• Scrollen: Scroll omhoog onder Geschiedenis of Opgeslagen om je geschiedenis en opgeslagen vertalingen te vinden.
  • Tabbladen: Tik naast Geschiedenis of Opgeslagen op Meer om tussen je geschiedenis en opgeslagen vertalingen te schakelen.
  • Kopiëren: Tik naast de vertaling op Kopiëren  om je vertaling naar het klembord te kopiëren.
  • Opslaan: Tik op Opslaan  naast de vertaling om je vertaling op te slaan.
  • Gesproken tekst: Tik op Spreken  om je vertaalde tekst te horen.
    • Als je op de vertaling tikt, worden de vertaalgegevens geopend in de Translate-app.
    • Deze functie is niet in alle talen beschikbaar.