Apps, snelkoppelingen en widgets toevoegen aan je startschermen

Als u snel uw favoriete content wilt weergeven, kunt u de startschermen aanpassen. U kunt de volgende items toevoegen en indelen:

• Apps
  • Snelkoppelingen naar content in apps
  • Widgets waarin informatie wordt weergegeven zonder apps te openen

Belangrijk: Sommige van deze stappen werken alleen in Android 9 en hoger. Meer informatie over hoe je je Android-versie checkt

De batterij van de Pixel leert je gedrag continu en optimaliseert zichzelf op basis van je meest recente app-gebruik. Als je een nieuw apparaat instelt of nadat je de fabrieksinstellingen hebt teruggezet, kan het een paar weken duren voordat de optimalisatie helemaal is doorgevoerd. Laat Aangepast batterijgebruik en Batterijoptimalisatie aanstaan voor de beste resultaten.

Het is normaal dat de batterij van je Pixel na een software-update wat sneller leegraakt dan normaal. Dit komt omdat de telefoon hard bezig is om de nieuwe software te downloaden en te optimaliseren en om alles in gebruik te nemen.

Als je na een paar dagen nog steeds een ongebruikelijk hoog batterijverbruik hebt, kun je ons dit laten weten. We helpen je graag verder.

Toevoegen aan startschermen

Een app toevoegen
  1. Swipe omhoog vanaf de onderkant van het startscherm. Meer informatie over het openen van apps
  2. Tik op de app en sleep deze. Je ziet afbeeldingen van al je startschermen.
  3. Sleep de app naar de gewenste positie. Haal je vinger van het scherm.
Een snelkoppeling toevoegen
  1. Tik op de app en houd deze vast. Haal daarna je vinger van het scherm. Als er snelkoppelingen beschikbaar zijn voor de app, wordt er een lijst weergegeven.
  2. Tik op de snelkoppeling en houd vast.
  3. Sleep de snelkoppeling naar de gewenste positie. Haal je vinger van het scherm.

Tip: Als u een snelkoppeling wilt gebruiken zonder deze aan het startscherm toe te voegen, tikt u erop.

Een widget toevoegen of het formaat van een widget aanpassen

Een widget toevoegen

1. Houd je vinger op een leeg gedeelte op een startscherm.
  2. Tik op Widgets Widgets.
  3. Zoek de app met de gewenste widget.
  4. Tik op de app om de lijst met beschikbare widgets voor de app te checken.
  5. Houd je vinger op een widget. Je krijgt afbeeldingen van je startschermen.
  6. Sleep de widget naar de gewenste positie. Haal je vinger van het scherm.

Tip: Sommige apps worden met widgets geleverd. Tik op de app en houd deze vast. Tik daarna op Widgets Widgets.

Het formaat van een widget aanpassen

1. Tik op een widget op het startscherm en houd deze vast.
  2. Haal je vinger van het scherm. Als het formaat van de widget kan worden aangepast, zie je een kader met stippen aan de zijkanten.
  3. Sleep de stippen om het formaat van de widget aan te passen.
  4. Als je klaar bent, tik je ergens buiten de widget.

Startschermen indelen

Een map (groep) maken
  1. Tik op een app of snelkoppeling en houd deze vast.
  2. Sleep de app of snelkoppeling boven op een andere app of snelkoppeling. Haal je vinger van het scherm.
    • Als je meer items wilt toevoegen, sleep je elk item boven op de groep.
    • Als je de groep een naam wilt geven, tik je op de groep. Tik daarna op de naam van de voorgestelde map. Je kunt ook op een van de voorgestelde namen tikken bovenaan het toetsenbord of de naam typen die je wilt gebruiken.
Een app, snelkoppeling, widget of groep verplaatsen
  1. Tik op het item en sleep het. Er worden afbeeldingen van je startschermen weergegeven.
  2. Sleep het item naar de gewenste positie.
  3. Haal je vinger van het scherm.

Opmerking: Op Pixel-telefoons kunt u de informatie bovenaan het scherm in 'Snel overzicht' niet verplaatsen. Meer informatie over hoe u bepaalt welke informatie wordt weergegeven.

Een app, snelkoppeling, widget of groep verwijderen
  1. Houd je vinger op het item.
  2. Sleep het item omhoog naar Verwijderen Verwijderen.
  3. Haal je vinger van het scherm.

Je vindt misschien Verwijderen, Installatie ongedaan maken of beide. Met Verwijderen verwijder je een app alleen van het startscherm. Met Installatie ongedaan maken verwijder je de app van het apparaat.

Opmerking: Op Pixel-telefoons kunt u de informatie bovenaan het scherm in 'Snel overzicht' niet verplaatsen. Meer informatie over hoe u bepaalt welke informatie wordt weergegeven.

Een startscherm toevoegen
  1. Tik op een app, snelkoppeling of groep en houd deze vast.
  2. Schuif het item naar rechts totdat er een leeg startscherm wordt weergegeven.
  3. Haal je vinger van het scherm.
Een startscherm verwijderen
  1. Sleep uw apps, snelkoppelingen, widgets en groepen van het startscherm af.
  2. Zodra het laatste item is verwijderd, wordt ook het startscherm verwijderd.

Uw startscherm aanpassen

De gegevens bovenaan wijzigen

Bovenaan het hoofdstartscherm zie je een Snel overzicht met informatie. Je kunt bijvoorbeeld informatie bekijken over:

• Datum
  • Dagelijks weerbericht
  • De volgende afspraak in je agenda
  • Leveringsherinneringen van Nest-pakket
  • Informatie over bagageclaims voor vluchten

Zo wijzig je informatie die je te zien krijgt:

1. Tik op dat gedeelte en houd dit vast.
  2. Tik op Aanpassen en dan Instellingen Instellingen.
Een app wijzigen

Onderaan het scherm zie je een rij met je favoriete apps.

• Een app uit je favorieten verwijderen: Tik in je favorieten op de app die je wilt verwijderen en houd deze vast. Sleep de app naar een ander gedeelte van het scherm.
  • Een app aan je favorieten toevoegen: Swipe vanaf de onderkant van het scherm omhoog. Tik op een app en houd deze vast. Verplaats de app naar een lege plek bij je favorieten.
Andere instellingen voor je startscherm wijzigen
  1. Tik op een leeg gedeelte op je startscherm en houd dit vast.
  2. Tik op Instellingen startscherm.
Zoekbalkanimaties in- of uitschakelen
Je ziet soms animaties in de zoekbalk op je startscherm. De animaties zijn tijdelijk voor speciale evenementen, zoals feestdagen.
Deze animaties uitschakelen of weer inschakelen:
  1. Tik op de zoekbalk en houd deze vast.
  2. Tik op Meer Meer en dan Voorkeuren.
  3. Schakel Zoekvakeffecten in of uit.

Je favoriete apps wijzigen

Onderaan het scherm zie je een rij met je favoriete apps. Je telefoon stelt apps voor je favorieten voor op basis van je recente en meest gebruikte apps en je routines. Je voorgestelde apps hebben een gekleurde schaduw rond het icoon.

Als er een lege plaats is in de rij, wordt er een nieuwe voorgestelde app weergegeven. Je kunt de voorgestelde apps vastzetten, verwijderen of blokkeren. Je kunt apps ook handmatig vervangen.

Een app vastzetten
  1. Tik op de voorgestelde app en houd deze vast.
  2. Tik rechtsboven in het menu op Vastzetten Vastzetten.
Een favoriete app verwijderen
  1. Tik op de voorgestelde app en houd deze vast.
  2. Tik rechtsboven in het menu op Vastzetten Vastzetten.

Als je een app als suggestie wilt blokkeren, tik je op de app en sleep je deze naar 'App niet voorstellen'.

App-suggesties uitschakelen voor je favorieten

Belangrijk: Als je suggesties uitschakelt, krijg je geen suggesties meer totdat je de functie weer inschakelt.

1. Tik op het startscherm van je telefoon op een leeg schermgedeelte en houd dit vast.
  2. Tik op Instellingen start en dan Suggesties.
  3. Kies of je de volgende opties wilt in- of uitschakelen:
    • Suggesties in lijst met alle apps
    • Suggesties op startscherm
Een favoriete app toevoegen

Belangrijk: Je kunt een favoriete app alleen handmatig toevoegen als je app-suggesties hebt uitgeschakeld via de instellingen voor het startscherm.

1. Swipe vanaf de onderkant van het scherm omhoog.
  2. Tik op een app en houd deze vast.
  3. Verplaats de app naar een lege plek naast je favorieten.
  4. Haal je vinger van het scherm.​