Läs mer om omstritt innehåll

När du använder Google Översätt kan det stå att ett ord har flaggats som potentiellt omstritt, så att du vet när en översättning kan anses vara felaktig.

Om Översätt identifierar innehåll med information som användare har flaggat som felaktig eller olämplig kan du se meddelandet ” Kan innehålla omstritt språkbruk”.

Meddelandet om omstritt innehåll kan visas om

• användare rapporterar att en översättning är felaktig
  • det kan finnas fel i översättningen som rör kön (läs mer om könsspecifika översättningar)
  • det kan finnas andra möjliga översättningar som är vanligare eller mer neutrala.

Om Översätt föreslår att innehållet är omstritt kan det också vara en förklaring.

Vi kan inte alltid åtgärda omstridda översättningar eftersom de kan anses vara felaktiga för vissa användare och korrekta för andra. Därför visar vi meddelandet om att innehållet är omstritt när översättningen kan anses vara exkluderande, felaktig eller skadlig, så att du lättare kan avgöra om översättningen är användbar för dig.

Tips! Om du anser att ett meddelande om stötande eller omstritt innehåll är felaktigt kan du skicka feedback till oss.