Använda aviseringar för uppgifter

Det går att ta emot aviseringar för dina uppgifter i Google Tasks, Google Kalender och Google Assistent. Om två eller flera appar har installerats på telefonen får du bara en avisering. Om appen Tasks inte är installerad men du har Kalender och Assistent får du en avisering från Kalender.

Tips: Få aviseringar genom att lägga till datum och tid för uppgiften. Läs mer om att skapa en uppgift i appen Tasks.

Ändra uppgiftsaviseringar på telefonen

Det går att ändra aviseringsinställningar för uppgifter i appen Tasks på telefonen.

Om du inte har appen Tasks kan du ändra uppgiftsaviseringar för Kalender och Assistent:
  1. Öppna appen Inställningar på Android-telefonen.
  2. Tryck på Aviseringar följt av Appinställningar.
  3. Tryck på Tasks i applistan.
  4. Aktivera eller inaktivera Uppgiftsaviseringar.

Vissa Android-telefoner stänger av eller fördröjer aviseringar om du inte använder appar regelbundet. Behåll aviseringar om uppgifter aktiverat genom att ge appen Tasks behörighet:

1. Öppna appen Inställningar på Android-telefonen.
  2. Tryck på Appar följt av Särskild appåtkomst följt av Alarm och påminnelser.
  3. Tryck på Tasks i applistan.
  4. Aktivera Alla alarm och påminnelser.