Hantera återkommande uppgifter i Google Tasks och Google Kalender

Du kan skapa, redigera och ta bort återkommande uppgifter i Google Tasks och Google Kalender.

Obs!

• Ett begränsat antal kommande återkommande uppgifter visas samtidigt i kalenderrutnätet. Med tiden visas nya uppgifter automatiskt.
  • Det går inte att upprepa delade uppgifter och deluppgifter.
  • Det går inte att flytta återkommande uppgifter till andra uppgiftslistor.
  • Om du hindrar att en serie uppgifter upprepas kan du inte ställa in att den ska upprepas igen. Du måste skapa en ny serie återkommande uppgifter.

Ange uppgifter som ska upprepas

Så här ställer du in uppgifter som ska upprepas från Google Tasks:

1. Öppna appen Google Tasks Tasks logo.
  2. Tryck på en befintlig uppgift eller skapa en ny uppgift.
  3. Tryck på Datum och tid Datum/tid.
  4. Tryck på Upprepas inte under Datum och tid.
  5. Välj ett alternativ för att skapa en återkommande uppgift:
    • Välj en förinställd frekvens, till exempel Varje dag, vecka, månad eller år.
    • Välj Anpassad. Ange önskad upprepningsfrekvens. Tryck på Slutar inte och välj slutdatum.
  6. Tryck på Klar

Så här ställer du in uppgifter som ska upprepas från Google Kalender:

1. Öppna appen Google Kalender Kalender.
  2. Tryck på en befintlig uppgift eller skapa en ny uppgift.
  3. Tryck på Upprepas inte .
  4. Välj ett alternativ:
    • Välj en förinställd frekvens, till exempel Varje dag, vecka, månad eller år. Tryck på Spara.
    • Välj Anpassad. Ange önskad upprepningsfrekvens och välj slutdatum. Tryck på Klarföljt avSpara.

Redigera eller slutför en återkommande uppgift

Så här redigerar eller slutför du en återkommande uppgift från Google Tasks:

1. Öppna appen Google Tasks Tasks logo.
  2. Tryck på uppgiften du vill ändra.
    • Tryck på upprepningsinformationen längst ned i uppgiften om du vill redigera datum och tid eller stoppa en uppgift.
    • Tryck på Markera som slutförd längst ned om du vill markera uppgiften som slutförd. Du kan se dina slutförda uppgifter längst ned i panelen under Slutförda. Nästa förekomst av dina återkommande uppgifter visas i uppgiftslistan på det angivna datumet.

Tips!  Om du vill ändra datum och tid för nästa återkommande uppgift i en serie trycker du på datumet.

Om du vill redigera eller slutföra en återkommande uppgift från Google Kalender:

1. Öppna appen Google Kalender Kalender.
  2. Tryck på en uppgift följt av Redigera Redigera
  3. Välj ett alternativ:
    • Tryck på Datum/tid  följt av Spara om du vill redigera datum eller tid för uppgiften.
    • Om du vill ändra hur ofta en uppgift inträffar eller avbryta en uppgift trycker du på Upprepa  följt av Spara.
  4. Välj mellan att tillämpa ändringarna på Den här uppgiften eller Alla uppgifter.

Radera uppgifter i en serie

Så här raderar du återkommande uppgifter från Google Tasks:

1. Öppna appen Google Tasks Tasks logo.
  2. Tryck på den uppgift du vill radera.
  3. Tryck på Radera uppe till höger följt av Radera alla.

Så här raderar du återkommande uppgifter från Google Kalender:

1. Öppna appen Google Kalender Kalender.
  2. Tryck på den uppgift du vill radera.
  3. Tryck på Mer Mer följt av Radera.
  4. Välj ett alternativ:
    • Den här uppgiften
    • Den här och följande uppgifter
    • Alla uppgifter
Viktigt: Du kan bara radera en enskild uppgift i en upprepande serie från Google Kalender.