G Suite heet nu Google Workspace: alles wat u nodig heeft voor uw werk.

Praktische tips voor triggerconfiguratie

Soms kunnen triggers die niet correct zijn geconfigureerd onvoorziene resultaten opleveren in Google Tag Manager. Houd bij het configureren van triggers rekening met de volgende praktische tips:

1. Test uw triggers in de voorbeeldmodus: Het is belangrijk om formulier- en linktriggers te testen voordat u ze publiceert. De triggers kunnen worden verstoord wanneer een andere JavaScript-gebeurtenis het proces onderbreekt. De boosdoener is vaak een ander script dat als false wordt geretourneerd voordat de formulier- of linktrigger is bereikt. De triggercode wordt dan overgeslagen. Gebruik de voorbeeldmodus van Tag Manager om te testen of een tag goed wordt geactiveerd en of formuliergegevens op de juiste manier worden verzonden.

2. Test in oudere webbrowsers: Oudere webbrowsers kunnen problemen met tags opleveren. In de nieuwere browserversies komen die problemen veel minder voor. Als uw product ondersteuning voor oudere browsers vereist, is het belangrijk dat u het product grondig in de voorbeeldmodus test voordat u het implementeert.

3. Beperk het bereik van de formulier- en linktriggers tot geteste pagina's: Het kan veel tijd kosten om elke pagina op uw site te testen. Denk goed na over de configuratie van triggers en let vooral op triggers die reageren op formulierinzendingen of klikken op links. Gebruik filters om ervoor te zorgen dat uw trigger alleen wordt geactiveerd als aan de door u opgegeven voorwaarden wordt voldaan (bijv. paginapad is gelijk aan /mijn/geteste/formulier/pagina).