G Suite heter nå Google Workspace: Her finner du alt bedriften trenger for å få arbeidet gjort.

Anbefalte fremgangsmåter for utløserkonfigurasjon

Hvis utløsere ikke er konfigurert på riktig måte, kan de noen ganger føre til uventede resultater i Google Tag Manager. Når du konfigurerer utløserne dine, bør du ha de anbefalte fremgangsmåtene nedenfor i bakhodet:

1. Test utløsere i forhåndsvisningsmodus: Det er viktig at du tester skjema- og linkutløsere før du publiserer dem. Disse utløserne kan avbrytes dersom andre JavaScript-hendelser forstyrrer prosessen. En vanlig rot til problemer er at andre skripter returnerer en «false»-verdi (usann) før skjema- eller linkutløseren nås, noe som gjør at utløserkoden hoppes over. Bruk forhåndsvisningsmodusen i Tag Manager til å teste om tagger utløses på riktig måte eller om skjemadata blir sendt slik de skal.

2. Test i eldre nettlesere: I gamle nettlesere kan det oppstå problemer med utløsing av tagger. Slike problemer er langt mindre vanlig i moderne nettlesere. Hvis produktet ditt fordrer støtte for eldre nettlesere, anbefaler vi at du gjennomfører grundig testing i forhåndsvisningsmodusen før du legger dem ut.

3. Begrens virkeområdet for skjema- og linkutløsere til sider som er testet: Det kan være veldig tidkrevende å teste alle sidene på nettstedet ditt. Det er derfor viktig at du bruker utløsere med omhu, og at du er spesielt forsiktig med utløsere som lytter etter skjemainnsendinger eller klikk på linker. Ved å bruke filtre kan du påse at utløsere bare utløses når bestemte vilkår er oppfylt (f.eks. at sidebanen er lik /min/testede/skjemaside.)