G Suite heter nå Google Workspace: Her finner du alt bedriften trenger for å få arbeidet gjort.

Konverteringstilknytning

Tagger for konverteringstilknytning brukes for å hjelpe tagger med å måle klikkdata. Dette gir presise målinger. Implementer en tag for konverteringstilknytning på alle sidene de besøkende kan komme til etter å ha klikket på en annonse eller kampanje.

Når noen klikker på en av annonsene dine, inneholder vanligvis nettadressen til konverteringssiden på nettstedet ditt informasjon om klikket. Når en besøkende på nettstedet gjør noe du har merket som en konvertering (utløser f.eks. en Google Ads-konverteringstag), brukes informasjonen om klikket til å knytte den aktuelle konverteringen til annonseklikket som førte brukeren til nettstedet.

Taggen for konverteringstilknytning oppdager automatisk informasjonen om annonseklikket i nettadressene for konverteringssidene dine. I forbindelse med nettsider blir denne informasjonen så lagret i informasjonskapsler fra førstetilbyder på domenet ditt, og dataene sendes så videre i nettadresser for AMP-sider. Hvis du bruker en tag for konverteringstilknytning med produkter fra Google Marketing Platform, kan det hende at taggen for konverteringstilknytning også lagrer unike identifikatorer i de aktuelle informasjonskapslene.

Grunnleggende konfigurasjon

Sånn konfigurerer du tagger for konverteringstilknytning:

1. Åpne Google Tag Manager.
  2. Åpne beholderen du vil konfigurere.
  3. Klikk på Tagger etterfulgt av Ny.
  4. Klikk på Tag-konfigurasjon, og velg Konverteringstilknytning.
  5. Velg en utløser. I de fleste tilfeller bør du bruke en utløser som utløses på alle sidevisningene eller på spesifikke sidevisninger besøkende kommer til etter å ha klikket på annonsen din.
  6. Lagre og publiser tagkonfigurasjonen.

I forekomster av tagger for konverteringstilknytning for nett- og AMP-beholdere kan du også velge å knytte sammen flere domener, og i nettbeholdere kan du velge å overstyre innstillingene for informasjonskapsler.

Knytt sammen flere domener

Du kan konfigurere tagger for konverteringstilknytning i nett- og AMP-beholdere slik at flere domener knyttes sammen, men dette forutsetter at du har landingssidene og konverteringssidene spredt ut over flere domener. Hvis du velger dette alternativet, blir det lagt til en tilknytningsparameter i nettadressen for hyperlinker som peker til et tilknyttet domene. Et destinasjonsdomene med en kompatibel tilknytningstag sjekker om innkommende nettadresser har tilknytningsparametere. Hvis det blir funnet en slik parameter, blir det hentet ut og lagret en informasjonskapsel fra førstepart som brukes til måling. Finn ut mer.

For at taggen for konverteringstilknytning skal fungere med flere domener, må du konfigurere den på denne måten:

1. Velg Slå på tilknytning over flere domener. Med denne innstillingene aktivert kan denne taggen håndtere innkommende linker som inneholder en tilknytningsparameter.
  2. Valgfritt, men anbefalt for nett- og AMP-beholdere: Oppgi alle domenene som skal være knyttet sammen med denne taggen, i Knytt automatisk domener sammen. Det blir tilføyd en tilknytningsparameter i nettadressen for alle linkene som peker mot et domene oppført i dette feltet.
  3. Valgfritt for nettbeholdere: For å knytte skjemaene sammen angir du Dekorer skjemaer som sann.
  4. Valgfritt for nettbeholdere: Hvis du vil angi at Tag Manager skal lese den unike parameteren fra et fragment (#) i stedet for fra et standardsøk (?), må du angi Plassering i nettadresse som Fragment. Ellers kan du beholde standardalternativet Søkeparameter.
  5. Valgfritt for AMP-beholdere: Velg eventuelt Aktivér tilknytning til klient-ID for Google Analytics. Da synkroniseres klient-ID-en for Google Analytics mellom de tilknyttede domenene, slik at det kan registreres aktivitet for hver enkelt bruker på alle disse domenene. Merk: Sluttpunktet må være konfigurert med en Universal Analytics-tag samt den korrekte innstillingen for domenetilknytning:
    1. Angi accept_incoming som sann i forbindelse med gtag.js-installasjoner.
    2. Angi allowLinker som sann i forbindelse med analytics.js.
    3. For Universal Analytics-innstillingen i Tag Manager legger du til et felt med feltnavnet allowLinker og verdien sann.

Merk: «Dekorer skjemaer»-alternativet fungerer bare dersom Plassering i nettadresse er angitt som Søkeparameter. Dette kommer av at enkelte nettlesere fjerner nettadressefragmentet fra skjemaer som sendes inn.

Overstyr innstillinger for informasjonskapsler (avansert)

I de fleste tilfeller er den grunnleggende konfigurasjonen av denne taggen tilstrekkelig. Du bør bare justere innstillingene hvis det er helt nødvendig.

Det kan hende du må overstyre enkelte innstillinger for informasjonskapsler hvis du allerede har informasjonskapsler med de samme navnene, du trenger flere sett med informasjonskapsler, eller du ikke ønsker at informasjon om annonseklikk fra ett underdomene på nettstedet ditt skal være tilgjengelig for konverteringer på et annet underdomene. I disse tilfellene kan du bruke funksjonen for overstyring av innstillingene for informasjonskapsler.

Taggen for konverteringstilknytning angir informasjon om annonseklikk i informasjonskapslene som er merket _gcl_aw_gcl_dc og _gcl_gb, og bruker toppdomenet og banen på rotnivå. Hvis du må overstyre noen av disse innstillingene, kan du gjøre det via Alternativer for tilknytning.

Når du merker av for Overstyr innstillinger for informasjonskapsler, får du se tekstfeltene Navneprefiks, Domene og Bane:

• Navn: Dette er prefikset som brukes som en del av navnene på informasjonskapslene. Standardprefiksnavnet er _gcl. Hvis du for eksempel endrer navnet til _gcl2, angir taggen for konverteringstilknytning informasjonskapsler med navnene _gcl2_aw og _gcl2_dc. Hvis du endrer prefikset for navnene for informasjonskapsler, må eventuelle tagger som leser informasjon om annonseklikk fra disse informasjonskapslene (f.eks. Google Ads-tagger for konverteringssporing), også være konfigurert til å bruke det samme prefikset.
  • Domene: Dette er domenet for nettstedet ditt der informasjonskapsler fra førstetilbydere skal angis. Tagger for konverteringstilknytning bruker som standard domenet på det høyeste nivået der det kan angis informasjonskapsler. Hvis for eksempel nettadressen for nettstedet ditt er blog.example.com, angir tagger for konverteringstilknytning example.com som domene for informasjonskapsler. Fyll ut dette feltet bare hvis du ønsker å begrense informasjonskapslene til et domene på lavere nivå.
  • Bane: Dette er banen som brukes for å angi informasjonskapslene. Banen for informasjonskapsler er som standard rotnivået på domenet. Fyll ut dette feltet bare hvis du vil begrense informasjonskapslene til underkatalogen på et domene.

Du kan også endre hvordan tagger fungerer sammen med informasjonskapsler fra førstetilbydere som er angitt av tagger for konverteringstilknytning. Med disse taggene får du to ekstra konfigurasjonsalternativer i Konverteringstilknytning-delen:

• Aktivé konverteringstilknytning: For alle tagger som leser data angitt av taggen for konverteringstilknytning, er verdien for «Aktivér konverteringstilknytning» som standard angitt som sann. Angi denne verdien som «usann» hvis du ikke lenger vil at taggen skal kunne fungere sammen med tagger for konverteringstilknytning.
  • Prefiks for informasjonskapsler: Hvis du har endret prefikset for navnet på informasjonskapselen i en tag for konverteringstilknytning, må du legge til det samme prefikset her, slik at taggen kan lese data fra den riktige informasjonskapselen.