G Suite on nyt Google Workspace: se sisältää kaiken, mitä yrityksesi tarvitsee tehokkaaseen työntekoon.

Konversionlinkitys

Konversionlinkitystagien avulla tagit voivat mitata klikkausdataa niin, että konversioiden mittaus on tehokasta. Ota konversionlinkitystagi käyttöön niillä sivuilla, joille kävijät saattavat päätyä klikattuaan mainosta tai tarjousta.

Kun käyttäjät klikkaavat mainoksiasi, verkkosivustosi konversiosivun URL-osoite sisältää yleensä tietoja klikkauksesta. Kun sivuston kävijä tekee konversioina seurattavia valintoja (esim. käynnistää Google Adsin konversiotagin), konversio liitetään klikkauksen tietojen perusteella siihen klikkaukseen, joka toi kävijän sivustollesi.

Konversionlinkitystagi tunnistaa automaattisesti mainoksen klikkauksen tiedot konversiosivujen URL-osoitteista, tallentaa tiedot verkkosivujen verkkotunnuksen ensimmäisen osapuolen evästeisiin ja välittää datan AMP-sivujen URL-osoitteisiin. Jos käytät konversionlinkitystagia Google Marketing Platform ‑tuotteissa, tagi saattaa tallentaa myös yksilöllisiä tunnisteita kyseisiin evästeisiin.

Perusmääritykset

Näin otat konversionlinkitystagin käyttöön:

1. Avaa Google Tag Manager
  2. Avaa määritettävä säilö.
  3. Klikkaa Tagit ja sitten Uusi.
  4. Klikkaa Tagin määritys ja valitse Konversionlinkitys.
  5. Valitse triggeri. Useimmissa tapauksissa kannattaa käyttää triggeriä, joka käynnistyy joko kaikkien näyttökertojen yhteydessä tai vain tietyille sivuille johtavien mainosklikkausten jälkeen.
  6. Tallenna ja julkaise tagimääritys.

Verkko- ja AMP-säilöjen konversionlinkitystagien esiintymissä voidaan käyttää verkkotunnusten välistä linkitystä, ja verkkosäilöissä voidaan myös ohittaa evästeasetukset.

Verkkotunnusten välinen linkitys

Verkko- ja AMP-säilöjen konversionlinkitystagit voidaan määrittää käyttämään verkkotunnusten välistä linkitystä niissä tapauksissa, kun laskeutumis- ja konversiosivuja on useissa verkkotunnuksissa. Kun valitset tämän vaihtoehdon, linkitettyyn verkkotunnukseen osoittavien hyperlinkkien URL-osoitteeseen liitetään linkitysparametri. Kohdeverkkotunnus, jossa on yhteensopiva linkitystagi, tarkistaa tulevat URL-osoitteet linkitysparametrien varalta. Jos tarkistuksessa löytyy voimassa oleva linkitysparametri, ensimmäisen osapuolen mittauseväste luodaan ja tallennetaan. Lisätietoja

Konversionlinkitystagin määrittäminen useille verkkotunnuksille

1. Valitse Ota käyttöön verkkotunnusten välinen linkitys. Tällä asetuksella tämä tagi voi käsitellä tulevat linkit, joissa on linkitysparametri.
  2. Valinnainen, mutta suositeltava verkko- ja AMP-säilöille: Lisää Automaattisesti linkitettävät verkkotunnukset ‑kohtaan luettelo verkkotunnuksista, jotka haluat linkittää tähän tagiin. Linkitysparametri liitetään sellaisten linkkien URL-osoitteisiin, jotka johtavat tässä kentässä olevaan verkkotunnukseen.
  3. Valinnainen verkkosäilöille: Jos haluat linkittää lomakkeita, määritä Koristele lomakkeet ‑arvoksi tosi.
  4. Valinnainen verkkosäilöille: Jos sinun on pyydettävä Tag Manageria lukemaan yksilöllinen parametri osan (#) perusteella vakiokyselyn (?) sijaan, määritä URL-osoitteen sijainti ‑arvoksi Osa. Jätä muussa tapauksessa tämän kohdan asetukseksi Kyselyparametri-oletusarvo.
  5. Valinnainen AMP-säilöille: Valitse Ota Google Analytics ‑asiakastunnuksen linkitys käyttöön, jotta Google Analytics ‑asiakastunnus synkronoidaan linkitettyjen verkkotunnusten välillä siten, että yksittäisen käyttäjän toimintaa voidaan mitata useissa verkkotunnuksissa. Huom. Päätepiste on määritettävä käyttämällä Universal Analytics ‑tagia ja oikeaa verkkotunnuksen linkkiasetusta:
    1. Määritä gtag.js-asennusten yhteydessä accept_incoming-arvoksi tosi.
    2. Määritä analytics.js:n yhteydessä allowLinker-arvoksi tosi.
    3. Siirry Tag Managerin Universal Analytics ‑asetuksiin ja lisää uusi kenttä, jonka Kentän nimi on allowLinker ja Arvo on tosi.

Huom. Koristele lomakkeet ‑asetus toimii ainoastaan silloin, kun URL-osoitteen sijainti ‑arvoksi on määritetty Kyselyparametri. Tämä johtuu siitä, että jotkin selaimet poistavat URL-osoitteen osan lomakkeiden lähetyksistä.

Ohita evästeasetukset (lisäasetukset)

Useimmissa tapauksissa tagin perusmääritykset riittävät. Muokkaa asetuksia vain, jos siihen on jokin erityinen syy.

Saatat joutua ohittamaan joitain evästeasetuksia, jos sinulla on jo saman nimisiä evästeitä, jos tarvitset useita eri evästejoukkoja tai jos et halua, että verkkosivustosi jonkin aliverkkotunnuksen mainosklikkaustiedot ovat käytettävissä toisen aliverkkotunnuksen konversioiden yhteydessä. Tällaisissa tapauksissa voit käyttää evästeasetusten ohittamista.

Konversionlinkitystagi määrittää mainosklikkausten tiedot _gcl_aw-, _gcl_dc- ja _gcl_gb-nimisiin evästeisiin ja käyttää ylimmän tason verkkotunnusta ja päähakemiston polkua. Jos haluat ohittaa jonkin näistä asetuksista, voit tehdä sen Linkitysasetukset-kohdassa.

Kun merkitset Ohita evästeasetukset ‑ruudun valituksi, näkyviin tulevat Nimi-, Verkkotunnus- ja Polku-kentät.

• Nimi: Tämä on etuliite, jota käytetään osana evästeiden nimiä. Oletusarvoinen nimi on _gcl. Jos muutat nimeksi esimerkiksi _gcl2, konversionlinkitystagi asettaa _gcl2_aw- ja _gcl2_dc-nimiset evästeet. Jos muutat evästeiden nimien etuliitteitä, kaikki näiden evästeiden mainosklikkausten tietoja lukevat tagit (esim. Google Adsin konversiotagit) on määritettävä käyttämään samaa etuliitettä.
  • Verkkotunnus: Tämä on verkkosivustosi verkkotunnus, johon ensimmäisen osapuolen evästeet tulisi asettaa. Konversionlinkitystagi käyttää oletuksena ylimmän tason verkkotunnusta, johon voi asettaa evästeitä. Jos verkkosivustosi osoite on esimerkiksi blog.example.com, konversionlinkitystagi asettaa evästeen verkkotunnukseen example.com. Täytä tämä kenttä vain, jos haluat rajoittaa evästeet alemman tason verkkotunnukseen.
  • Polku: Tämä on polku, jota käytetään evästeiden asettamiseen. Evästeen oletusarvoinen polku on verkkotunnuksen päähakemisto. Määritä tämä kenttä vain, jos haluat rajoittaa evästeet verkkotunnuksen alihakemistoon.

Voit myös muokata sitä, miten tagit toimivat konversionlinkitystagien asettamien ensimmäisen osapuolen evästeiden kanssa. Näillä tageilla on kaksi muuta määritysvaihtoehtoa Konversioiden linkitys ‑osiossa:

• Ota konversioiden linkitys käyttöön: Kaikkien konversionlinkitystagin asettamaa dataa lukevien tagien arvoksi asetetaan oletusarvoisesti tosi. Aseta arvoksi epätosi, jos haluat estää tagia toimimasta konversionlinkitystagien kanssa.
  • Evästeen etuliite: Jos olet muuttanut evästeen nimen etuliitettä konversionlinkitystagissa, voit lisätä saman etuliitteen tähän kenttään, jotta tagi voi lukea dataa oikeasta evästeestä.