G Suite heter nå Google Workspace: Her finner du alt bedriften trenger for å få arbeidet gjort.

Google Analytics for mobilapper

Bruk Tag Manager sammen med Google Analytics og Firebase.

For å få tilgang til de nyeste funksjonene for mobilapprapporter i Google Analytics, bruk Firebase i appene dine for Android og iOS. Når denne funksjonen er aktivert, samler Google Analytics automatisk inn og rapporterer om innebygde hendelser og brukeregenskaper. Du kan også logge egendefinerte hendelser manuelt og angi egendefinerte brukeregenskaper.

Tag Manager for mobilapper implementeres sammen med SDK-en for Firebase, og krever at du oppretter en Tag Manager-beholder. Google Analytics-hendelser, -parametere og -brukeregenskaper er tilgjengelige som konfigurasjonsdata fra Tag Manager.

Bruk Tag Manager, Firebase og Google Analytics sammen

I apper der Firebase brukes, blir informasjon automatisk sendt til Google Analytics. Bruksdata fra appen din samles automatisk inn via Google Analytics for Firebase-tjenesten i SDK-en for Firebase. Rapporter vises i Google Analytics samt i Firebase-konsollen. Når du allerede bruker Firebase SDK, trenger du ikke å legge til ekstra kode for å slå på automatisk innsamlede hendelser.

Legg til Tag Manager i den Firebase-aktiverte appen din når du trenger å konfigurere flere tagger fra Google og tredjeparter.

Slik implementerer du Tag Manager i mobilprosjekter:

1. Konfigurer appen din med Firebase:
  2. Opprett en Tag Manager-konto og konfigurer en Tag Manager-beholder.
  3. Legg til Tag Manager i prosjektet ditt (Android | iOS).

Bruk utløsere med variabler for hendelsesnavn og hendelsesparametere for å angi hvilke hendelser som skal utløse taggene dine. Utløserbetingelsene blir vurdert når en hendelse loggføres i appen. Du kan finne ut mer om dette i utviklerdokumentasjonen for Tag Manager tilpasset Android eller iOS.

Automatisk innsamlede hendelser som genereres av Firebase SDK og samles inn av Google Analytics, kan ikke endres.

Opprett taggen for Google Analytics (Firebase)

Slik oppretter du en tag for Google Analytics (Firebase):

1. Opprett en Google Analytics for Firebase-beholder for Android eller iOS.
  2. Klikk på Tagger etterfulgt av Ny.
  3. Klikk på Tag-konfigurasjon og velg Google Analytics (Firebase).
  4. Bruk Handlinger- menyen for å endre, legge til eller blokkere hendelser.
    • Blokkér: Bruk dette alternativet for å blokkere hendelser som er logget manuelt. Du kan for eksempel bruke dette alternativet hvis en utvikler ved et uhell har logget dupliserte hendelser, har logget noe som ikke skulle logges, eller har logget for mange unike hendelsesnavn. Blokkerte hendelsesdata sendes ikke til Firebase Analytics.
    • Legg til en hendelse: Bruk dette alternativet når du vil måle flere hendelser samtidig.
      • Rediger parameternavn i Overstyr hendelsesnavn-feltet.
      • Bruk Parametere som skal legges til / redigeres for å legge til nøkkelnavn og -verdier. Klikk på Legg til rad-knappen, og oppgi de aktuelle nøkkelnavnene og verdiene.
      • Bruk Parametere som skal utelates for å utelate nøkkelnavn når taggene utløses.
    • Endre hendelse: Bruk dette alternativet for å sørge for at parameternavnene er de samme i de ulike versjonene av appene dine. For eksempel kan Android-implementeringen din ha en hendelse kalt save_image, og iOS-implementeringen bruker save_new_image til den samme funksjonen.
      • Endre parameternavn i Overstyr hendelsesnavn-feltet.
      • Bruk Parametere som skal legges til / redigeres for å legge til nøkkelnavn og -verdier. Klikk på Legg til rad-knappen, og oppgi de aktuelle nøkkelnavnene og verdiene.
      • Bruk Parametere som skal utelates for å utelate nøkkelnavn når taggene utløses.
    • Klikk på Utløsere, og velg en passende hendelsesutløser som utløser denne taggen.

5. Lagre og publiser tagkonfigurasjonen din.

Slå på Universal Analytics i Firebase-prosjekter med Tag Manager

Med Firebase kan du aktivere en Tag Manager-beholder for appen din. Deretter kan du enkelt bruke Tag Manager til å konfigurere og distribuere en Universal Analytics-tag eller andre støttede tagger fra tredjeparter.

Slik konfigurerer du Universal Analytics-tagger via Tag Manager:

1. Konfigurer appen din med Firebase:
    1. Installer Firebase SDK (Android | iOS).
    2. Gå til Firebase-konsollen, og legg til appen din i Firebase-prosjektet ditt.
    3. Legg til Firebase Analytics i appen din (Android | iOS).
  2. Opprett en Tag Manager-konto og konfigurer en Tag Manager-beholder.
  3. Legg til Tag Manager i prosjektet ditt (Android | iOS).
  4. Opprett en Google Analytics-tag i Tag Manager.
Nå som InstallBroadcast API er avviklet, støtter ikke lenger Universal Analytics attribusjon i forbindelse med nye appbrukere. Vurder å bytte til den neste generasjonen av Google Analytics 4.

Så snart appen din er integrert med Firebase og Tag Manager, kan du legge til flere tagger fra Tag Manager-grensesnittet uten å måtte bygge om appen.

IP-anonymisering er automatisk aktivert i Firebase SDK, så du trenger ikke å slå på denne funksjonen i variabelen for Google Analytics-innstillinger.

Automatisk innsamlede hendelser som er tilgjengelige i Tag Manager for Android og iOS

I denne tabellen ser du automatisk innsamlede hendelser fra Google Analytics for Firebase for Android og iOS, som du har tilgang til via Tag Manager:

Hendelse Android iOS
app_exception
app_update
firebase_campaign
first_open
in_app_purchase
notification_dismiss
notification_foreground
notification_open
notification_receive
os_update
session_start
user_engagement

Endre og blokkér hendelser

Med Tag Manager kan du endre, legge til eller blokkere egendefinerte hendelser (også etter at appen din er sendt) ved hjelp av taggen for Google Analytics (Firebase). Hendelser som logges i appen din med SDK-en for Firebase, sendes som standard til Google Analytics, selv om Tag Manager er i bruk. Dette kan være nyttig i tilfeller der hendelsesnavnene endrer seg mellom de ulike appversjonene, og du ønsker å samle inn konsekvente data fra brukere som fortsatt har eldre versjoner av appen din.

VIKTIG: Bruk taggen for Google Analytics (Firebase) bare hvis du ønsker å endre, legge til eller blokkere egendefinerte hendelser som er logget av Firebase. Automatisk innsamlede hendelser kan ikke endres.

Beslektede ressurser