Varsel

G Suite heter nå Google Workspace: Her finner du alt bedriften trenger for å få arbeidet gjort.

Miljøer

Konfigurer måten Tag Manager fungerer på mellom tjenermiljøer for utvikling og produksjon.

Miljøfunksjonen i Google Tag Manager er ideell for organisasjoner som ønsker å forhåndsvise beholderendringer sine i et testmiljø før endringene publiseres. Denne funksjonen er nyttig for organisasjoner som har miljøer med mange nivåer i arbeidsflyten for hele utviklingsprosessen (f.eks. utvikling, testing og produksjon).

Konfigurasjonsoversikt

Miljøer konfigureres med Tag Manager i tre trinn:

1. Definer miljøene.
  2. Installer den relevante beholder-kodebiten for hvert miljø på de respektive nettstedene.
  3. Publiser beholderen i det ønskede miljøet.

Du kan konfigurere så mange miljøer du ønsker for en arbeidsflyt, og du kan publisere en hvilken som helst versjon av en beholder i ethvert miljø du har definert.

Tips: En alternativ måte å bruke miljøer på er å bruke forhåndsvisningsfunksjonen til miljøet. Del forhåndsvisningslinken for den aktuelle miljøversjonen du ønsker å forhåndsvise. Med denne metoden trenger du ikke å installere og implementere en spesiell miljøkodebit.

Definer miljøer

Det første du må gjøre, er å definere miljøene du ønsker å bruke. Avgjør hva de ulike miljøene skal hete, og hva formålet med hvert miljø skal være. Ofte er dette allerede bestemt av utviklingsteamet ditt eller organisasjonen din. Her er en vanlig konvensjon:

• Dev – Dette er tjeneren du og teamet ditt bruker i den daglige nettstedsutviklingen.
  • QA – Dette er en tjener som brukes til kvalitetssikringstesting. Det kan angis retningslinjer som tilsier at alle endringer må gå via denne tjeneren og bli testet før de aktuelle endringene overføres til det aktive miljøet.
  • Live – Dette er tjeneren som er vert for den aktive versjonen av nettstedet ditt, altså den versjonen som er synlig for brukerne.
Merk: Hver beholder konfigureres som standard med et Live-miljø. Dette peker alltid til beholderversjonen som er publisert. Du trenger ikke å definere dette Live-miljøet.

Når du har definert miljøene dine, kan du konfigurere dem i Tag Manager:

1. Klikk på Administrator.
  2. Beholder-menyen klikker du på Miljøer.
  3. Klikk på Ny. Da åpnes Opprett et nytt miljø-feltet.
  4. Gi det nye miljøet et navn.
  5. Valgfritt: Skriv inn en beskrivelse og destinasjonsadresse.
  6. Valgfritt: Merk av for Slå på feilsøking som standard hvis det er viktig at miljøet alltid bruker forhåndsvisningsmodus.
  7. Klikk på Opprett.
  8. Du blir bedt om å publisere miljøet ditt. Klikk på Publiser nå for å publisere miljøet. Du får muligheten til å endre beholderversjonen som er publisert i miljøet, på Versjon-menyen. Det nye miljøet vises nå i Tilpassede miljøer-listen.
Merk: Når du publiserer et tilpasset miljø, sendes ikke disse endringene til den aktive versjonen av beholderen din. De aktuelle endringene er bare synlige på tjenere der beholderkodebitene for det riktige miljøet er installert, eller i nettlesere som har brukt linken til delt forhåndsvisning.

Installer beholderkodebiter

Det neste du må gjøre, er å installere beholder-kodebiter. Dette er omtrent det samme som å installere en standard beholder-kodebit i Tag Manager, bortsett fra at du må gjøre dette på hver tjener som har et tilsvarende miljø definert i Tag Manager. Be om nødvendig en utvikler eller systemadministrator om hjelp når du skal gjennomføre denne prosessen.

1. Finn oppføringen for miljøet du ønsker å installere, i Tilpassede miljøer-listen.
  2. Klikk på Handlinger-menyen for den aktuelle oppføringen.
  3. Velg Vis kodebiten.
  4. Kopiér den resulterende kodebiten, og installer den slik at den vises i koden for målmiljøet.
  5. Lagre og publiser kodeendringene på nettstedet.

Når du har definert tilpassede miljøer, tilføyes det en meny i Publiser-dialogboksen, slik at du kan definere hvilken tjener endringene skal publiseres på.

1. Klikk på Publiser øverst til høyre i Tag Manager.
  2. Velg hvor du vil publisere endringene, på Miljø-menyen.
  3. Klikk på Publiser.

Miljøfunksjonen er utviklet for bruk med ikke-produksjonsmiljøer. For å få best mulig ytelse bør du installere standard beholderkodebiten for Tag Manager på aktive produksjonsnettsteder.

Angi versjoner

Når det tilpassede miljøet er definert, kan du angi en hvilken som helst beholderversjon for dette miljøet:

1. Finn oppføringen for miljøet du ønsker å installere, i Tilpassede miljøer-listen.
  2. Klikk på Handlinger-menyen.
  3. Velg Publiser i.
  4. Velg ønsket beholderversjon for det aktuelle miljøet på Versjon-menyen.
  5. Klikk på Publiser nå.

Del forhåndsvisninger

Du kan dele forhåndsvisninger av et miljø med andre, slik at de kan teste det:

1. Finn oppføringen for miljøet du ønsker å dele en forhåndsvisning av, i Miljøer-listen.
  2. Klikk på Handlinger-menyen.
  3. Velg Del forhåndsvisningen.
  4. Kopiér linken til forhåndsvisningen, og send den til en kollega.
Som et alternativ til tjenermiljøer der beholderkodebitene til de respektive miljøene er installert, kan du bruke funksjonen for delt forhåndsvisning for hvert miljø du ønsker å forhåndsvise. Med denne metoden trenger du ikke å installere og implementere en spesiell miljøkodebit, men du må huske å slå på forhåndsvisningsmodus. Finn ut mer om forhåndsvisnings- og feilsøkingsmodusen.

Endre miljøer

Slik endrer du miljøer:

1. Finn oppføringen for miljøet du ønsker å endre, i Tilpassede miljøer-listen.
  2. Klikk på Handlinger-menyen.
  3. Velg Rediger innstillingene.
  4. Gjør de aktuelle endringene i Navn, Beskrivelse og Destinasjonsadresse. Du kan også merke av eller fjerne merket i Slå på feilsøking som standard-ruten.
  5. Klikk på Lagre.

Opphev autorisasjonskode

Hvis du har sendt ut linker til en forhåndsvisning og ønsker å annullere den aktuelle forhåndsvisningen, kan du gjøre dette via Handlinger-menyen:

1. Finn oppføringen for miljøet du ønsker å installere, i Tilpassede miljøer-listen.
  2. Klikk på Handlinger-menyen.
  3. Velg Tilbakestill linken.
  4. En dialogboks for bekreftelse vises. Klikk på Tilbakestill og ny link for å annullere den gamle koden og opprette en ny.

Merknad: Dette annullerer også eventuelle beholder-kodebiter som er installert. Dette betyr at når autorisasjonskoden for et miljø er opphevet, må det installeres en oppdatert beholder-kodebit på tjeneren for det aktuelle miljøet.

Versjoner

Når du har definert miljøer, vises det en Miljøer-kolonne i Versjoner-listen. Der ser du hvilket miljø den aktuelle versjonen er publisert i.