G Suite on nyt Google Workspace: se sisältää kaiken, mitä yrityksesi tarvitsee tehokkaaseen työntekoon.

Säilöjen järjestäminen

Kun Google Tag Manager ‑toteutukset ajan mittaan kasvavat, kannattaa luoda strategioita siitä, miten säilöt tulisi järjestää.

Yksi tili, useita säilöjä

Useimmat organisaatiot määrittävät yhden Tag Manager ‑tilin kaikille säilöilleen. Yleisin käytäntö on käyttää kyseisellä tilillä yhtä säilöä kullekin verkkosivustolle tai mobiilisovellukselle. Oletetaan esimerkiksi, että pyöräkaupalla on verkkosivusto yrityksen esittelemistä varten ja yritys on luonut sovelluksen treenien seuraamista varten. Yritys on määrittänyt Tag Managerissa seuraavat neljä säilöä:

• Säilö 1 on pyöräkaupan verkkosivuston verkkosäilö.
  • Säilö 2 on pyörätreenien seuraamiseen tarkoitetun verkkosovelluksen verkkosäilö.
  • Säilö 3 on pyörätreenien seuraamiseen tarkoitetun mobiilisovelluksen Android-säilö.
  • Säilö 4 on pyörätreenien seuraamiseen tarkoitetun mobiilisovelluksen iOS-säilö.

Kansioiden käyttö sisällön järjestämiseen

Kansioiden avulla voit järjestää säilön tagit, triggerit ja muuttujat loogisiin ryhmiin, mikä helpottaa Tag Managerin määritysten hoitamista. Kansioita voidaan käyttää sisällön järjestämiseen monin eri tavoin:

• Järjestä projektin mukaan: Kansio luodaan uudelle mikrosivustolle tai uudelle mainoskampanjalle.
  • Järjestä tiimin mukaan: Toimistolle ja markkinointitiimille luodaan omat kansiot.
  • Järjestä tagit tyypin mukaan: Google Analytics ‑tageille, Google Adsille ja kolmannen osapuolen tageille luodaan omat kansiot.

Kuvailevan nimeämiskäytännön luominen

Tag Managerin määritykset voivat kasvaa ajan mittaan, ja niihin voi näin ollen sisältyä useita tageja, triggereitä, muuttujia, versioita ja työtiloja. Jotta säilön sisältö pysyy järjestyksessä ja helppokäyttöisenä, suosittelemme luomaan seuraavanlaisen nimeämiskäytännön: <kohteen tyyppi> – <sovelluksen nimi> – <yksityiskohta>​.

Esimerkkejä:

• Google Ads ‑konversiot – Verkkokaupan sivusto – Kampanja 01/2018
  • Google Ads ‑konversiot – Android – Kampanja 12/2017
  • Analyticsin sivun katselut – Infosivusto + blogi
  • Floodlight – Verkkokaupan sivusto – tuoteluokat

Kuvausten käyttäminen

Työtilan yleiskatsaussivulla on kortti, josta voit nähdä työtilan kuvauksen ja muokata sitä. Tämän ominaisuuden avulla voit kuvailla säilön käyttötarkoitusta sekä sitä, mikä työ on tällä hetkellä kesken. Voit myös lisätä muita huomautuksia, joiden avulla muut saavat käsityksen työtilaan liittyvistä muutoksista.

Kun työtilasta luodaan versio, kuvaus tallennetaan tähän versioon. Voit muokata kuvauksen sisältöä ennen version tallentamista. Näiden tietojen avulla sinä ja työkaverisi olette ajan tasalla kyseiseen versioon tehdyistä muutoksista siltä varalta, että jonkun teistä tarvitsee palata tutkimaan jotakin aiemmista määrityksistä.

Säilön koon hallinta

Jotta suorituskyky pysyisi mahdollisimman hyvänä ja työtilaa olisi helppo hoitaa, pidä säilössä olevien tagien, triggereiden ja muuttujien määritysten määrä kohtuullisena. Poista säilöstä kaikki kohteet, joita ei enää tarvita. Yhdistä samankaltaisiin toimintoihin tarkoitetut tagit yhdeksi tagiksi. Muunnostaulukkomuuttujat ja säännöllisen lausekkeen taulukon muuttujat ovat erityisen hyödyllisiä tageja yhdistettäessä.

Lisätietoja