G Suite har bytt namn till Google Workspace: allt ditt företag behöver för att få jobbet gjort.

Mappar

Ordna dina taggar, utlösare och variabler

Allteftersom dina behållare växer kan det bli svårt att hålla koll på alla inställningar för taggar, utlösare och variabler. För att göra dessa objekt enklare att arbeta med kan du använda Taggstyrning-mappar för att dela in dem i logiska grupper.

Klicka på Mappar i menyn till vänster för att se en lista över alla mappar i en behållare. Här kan du utföra följande åtgärder:

• Klicka på Ny mapp för att skapa en ny mapp.
  • Om du vill placera en eller flera taggar, utlösare eller variabler i en mapp markerar du deras kryssrutor på listan. Välj sedan en mapp på menyn Flytta för att placera objekten i en befintlig mapp.
  • Välj ett eller flera objekt i listan och klicka på Mapp för valda för att lägga till objekten i en ny mapp.
  • Klicka på ett mappnamn för att utöka eller komprimera det på listan.
  • Använd Fler åtgärder Mer till höger om ett mappnamn för att lägga till nya taggar, utlösare eller variabler i den mappen, eller för att byta namn på eller radera en mapp. När du skapar en ny tagg, utlösare eller variabel via den här menyn, sparas objekt i den valda mappen i takt med att de skapas.

Använda mappar

Hur mapparna används i praktiken är upp till den enskilda användaren eller organisationen och kan variera betydligt mellan olika installationer. Några exempel på hur användare kan göra detta:

• Ordna efter projekt: Skapa en mapp för en ny mikrowebbplats eller annonskampanj.
  • Ordna taggar efter team: Skapa en mapp som en byrå kan arbeta i.
  • Ordna taggar efter typ: Skapa en mapp för Google Analytics-taggar, en annan för Google Ads, en tredje för taggar från tredje part och en fjärde för anpassade HTML-taggar.

Tips: Ge mapparna beskrivande namn. Det gör det enklare för dig och andra användare att förstå hur taggarna och behållarna är ordnade.

Resurser