G Suite heter nå Google Workspace: Her finner du alt bedriften trenger for å få arbeidet gjort.

Mapper

Organiser tagger, utløsere og variabler

Etter som beholderne dine vokser i størrelse med tiden, kan det bli vanskelig å holde styr på alle konfigurasjonene av tagger, utløsere og variabler. Det kan bli enklere å jobbe med disse elementene hvis du tar i bruk Tag Manager-mapper for å organisere elementene i logiske grupperinger.

Klikk på Mapper i menyen til venstre for å se en liste over alle mappene i en beholder. Derfra kan du utføre disse handlingene:

• Du kan opprette en ny mappe ved å klikke på Ny mappe.
  • Du kan plassere én eller flere tagger, utløsere eller variabler i en mappe ved å merke av for dem i listen, og deretter kan du velge en mappe på Flytt-menyen for å plassere elementene i en eksisterende mappe.
  • Du kan velge ett eller flere elementer i listen og klikke på Mappe fra utvalg for å legge til de aktuelle elementene i en ny mappe.
  • Du kan klikke på et mappenavn for å vise eller skjule det i listen.
  • Du kan bruke Flere handlinger Mer til høyre for et mappenavn for å legge til nye tagger, utløsere eller variabler i den aktuelle mappen, eller å gi nytt navn til eller slette mapper. Hvis du oppretter nye tagger, utløsere eller variabler via denne menyen, blir elementer lagt i den valgte mappen etter hvert som de blir opprettet.

Mappers bruksområder

Hvordan mapper brukes rent praktisk, er opp til den aktuelle personen eller organisasjonen, og det varierer stort mellom ulike installasjoner. Her følger noen eksempler på hvordan mapper kan organiseres:

• Tagger organisert etter prosjekt: Opprett en mappe for et nytt mikronettsted eller for en ny annonsekampanje.
  • Tagger organisert etter team: Opprett en mappe som et byrå kan legge arbeidet sitt i.
  • Tagger organisert etter type: Opprett en mappe for Google Analytics-tagger, en annen for Google Ads, en annen for tredjepartstagger og en annen for egendefinerte HTML-tagger.

Tips: Pass på at du gir mappene beskrivende navn. Da blir det enklere for deg og personer med redigeringstilgang å forstå hvordan taggene og beholderne er organisert.

Ressurser