G Suite har bytt namn till Google Workspace: allt ditt företag behöver för att få jobbet gjort.

Anpassade taggar

Om du behöver implementera en tagg som ännu inte stöds av Taggstyrning kan du använda en anpassad bildtagg, HTML-tagg eller funktionstagg.

Bästa sättet att undvika problem som rör resultat och skadlig programvara är att använda de inbyggda taggmallarna i Taggstyrning. Taggstyrning har stöd för många taggplattformar. Taggstyrning har stöd för flera taggmallar från tredje part, och många fler mallar finns i Mallgalleriet för grupp.

Anpassad bildtagg

En anpassad bildtagg används för att implementera en pixeltagg. Så här skapar du en ny anpassad bildtagg:

1. Klicka på Taggar följt av Ny.
  2. Klicka på Taggkonfigurering och välj Anpassad bild.
  3. Ange Webbadress för bild från leverantören. Använd ”//” om det finns protokollspecifika versioner av bilden. Använd ”https://” om det bara finns en säker version. (Vi rekommenderar inte att du använder ”http://”.)
  4. Du kan se till att träffar registreras från webbläsare som har cachelagrade versioner av en pixel genom att välja Aktivera cacheblockering. På så sätt läggs sökfrågan gtmcb=<random number> till i webbadressen. Om du vill ändra standardfrågeparametern kan du ange ett annat värde än gtmcb i fältet Cache Busting Query Parameter.

Anpassad HTML-tagg

Med taggtypen Anpassad HTML-tagg kan du implementera en tagg som ännu inte stöds via Taggstyrning. Du får koden från taggleverantören.

Använd JavaScript i sandlåda för kodformatering. Mer information om hur du konverterar en befintlig anpassad tagg till JavaScript i sandlåda finns i Konvertera en befintlig tagg.

Så här skapar du en ny anpassad HTML-tagg:

1. Klicka på Taggar följt av Ny.
  2. Klicka på Taggkonfigurering och välj Anpassad HTML.
  3. Kopiera taggkoden som du har fått från leverantören och klistra in den i HTML-fältet. Du kan även ange en egen anpassad HTML- eller JavaScript-kod. Obs! Placera alltid JavaScript inom HTML-taggarna <script></script>.

Välj vid behov Stöd för document.write för att aktivera anrop till document.write() i JavaScript-koden.

Om du vill lägga till en Taggstyrning-variabel till din anpassade HTML omger du variabelnamnet med dubbla klammerparenteser:

<script>
var foo = {{bar}};
</script>

Så här undersöker du skillnader mellan versioner av dina anpassade HTML-taggar:

1. Klicka på Versioner.
  2. Klicka på en post som har den version av den anpassade HTML-tagg som du vill undersöka.
  3. Klicka på namnet på den anpassade HTML-taggen på kortet Versionsändringar för att se ändringarna i konfigurationen.
  4. Klicka på View details Visa detaljer för att visa koden med skillnaderna markerade.
Obs! Taggstyrning minifierar koden för anpassade HTML-taggar. Det kan få enkla citattecken att ändras till dubbla citattecken.

Funktionsanropstagg

I appbehållare kan du använda taggtypen Funktionsanrop för att köra förregistrerade funktioner. När du anger en klass som du vill anropa i en funktionsanropstagg kan du konfigurera en utlösare som ska aktivera funktionen och välja att skicka med nyckel/värdepar som argument. Funktionsanropstaggen kan användas för att utöka taggstyrningsfunktionerna till SDK:er från tredje part.

Mer information finns i dokumentationen för iOS- och Android-utvecklare.