G Suite on nyt Google Workspace: se sisältää kaiken, mitä yrityksesi tarvitsee tehokkaaseen työntekoon.

Muokatut tagit

Jos sinun on otettava käyttöön tagi, jota Tag Manager ei tue vielä natiivisti, voit käyttää muokattua kuva-, HTML- tai toimintotagia.

Suorituskykyongelmia ja haittaohjelmien aiheuttamia ongelmia voi ehkäistä parhaiten käyttämällä Tag Managerin sisäisiä tagimalleja. Tag Manager tukee monia tagialustoja. Tag Manager tukee useita kolmansien osapuolten tagimalleja, ja lisää malleja on saatavilla yhteisömalligalleriassa.

Muokattu kuvatagi

Yksilöityä kuvatagia käytetään pikselitagin käyttöönottoon. Näin luot uuden muokatun kuvatagin:

1. Klikkaa Tagit ja sitten Uusi.
  2. Klikkaa Tagin määritys ja valitse Muokattu kuva.
  3. Lisää palveluntarjoajan ilmoittama Kuvan URL-osoite. Lisää alkuun //, jos kuvasta on käytettävissä protokollakohtaisia versioita. Lisää alkuun https://, jos käytettävissä on vain suojattu versio. (Vaihtoehtoa http:// ei suositella.)
  4. Varmista, että osumat rekisteröidään selaimista, joissa on välimuistiin tallennetut versiot pikselistä. Valitse Ota käyttöön välimuistin käytön esto. Tällöin URL-osoitteeseen liitetään gtmcb=<random number>-kysely. Jos haluat vaihtaa oletuskyselyparametrin, lisää Välimuistin käytön eston kyselyparametri ‑kenttään jokin muu arvo kuin gtmcb.

Muokattu HTML-tagi

Yksilöidyn HTML-tagityypin avulla voit ottaa käyttöön tagin, jota Tag Manager ei vielä tue. Saat tämän koodin tagin palveluntarjoajalta.

Käytä koodin muotoiluun hiekkalaatikko‑JavaScriptia. Lisätietoja käytössä olevan oman tagin muuntamisesta hiekkalaatikko-JavaScriptiksi on artikkelissa Convert an existing tag (Käytössä olevan tagin muuntaminen).

Voit luoda uuden oman HTML-tagin seuraavasti:

1. Klikkaa Tagit ja sitten Uusi.
  2. Klikkaa Tagin määritys ja valitse Muokattu HTML.
  3. Kopioi tagin palveluntarjoajan toimittama koodi ja liitä se HTML-kenttään tai kirjoita oma yksilöity HTML- tai JavaScript-koodi. Huom. Sijoita JavaScript aina HTML-tagien <script></script> sisään.

Valitse tarvittaessa document.write-tuki, jos haluat ottaa JavaScript-koodissa käyttöön document.write()-metodin kutsut.

Jos haluat lisätä omaan HTML-tagiin Tag Managerin muuttujan, lisää muuttujan nimen ympärille kaksinkertaiset aaltosulkeet:

<script>
var foo = {{bar}};
</script>

Voit tarkistaa omien HTML-tagien eri versioiden väliset erot seuraavasti:

1. Klikkaa Versiot.
  2. Klikkaa sitä version esiintymää, joka sisältää tarkistettavan yksilöidyn HTML-tagin version.
  3. Klikkaa Version muutokset ‑kortista muokatun HTML-tagin nimeä, niin näet määritykseen tehdyt muutokset.
  4. Klikkaa View details Näytä tiedot, niin näet laajennetun koodin, jossa erot on korostettu.
Huom. Tag Manager pienentää omien HTML-tagien koodia, minkä myötä heittomerkit voivat muuttua lainausmerkeiksi.

Toimintokutsutagi

Toimintokutsutagin avulla voit suorittaa mobiilisovelluksen säilöissä ennalta määritettyjä toimintoja. Kun asetat luokan toimintokutsutagin käynnistämistä varten, voit määrittää triggerin toiminnon suorittamiseen ja argumenttien välittämiseen avain-arvo-pareina. Toimintokutsutagia voi käyttää laajentamaan taginhallintatoimintoa kolmannen osapuolen SDK:iden avulla.

Lue lisää iOS- ja Android-kehittäjien ohjeista.