G Suite har skiftet navn til Google Workspace: Her finder du alle de arbejdsrelaterede værktøjer, du har behov for i din virksomhed.

Tilpassede tags

Hvis du vil implementere et tag, der endnu ikke understøttes i Tag Manager, kan du bruge et tilpasset billedtag, et HTML-tag eller et funktionstag.

Den bedste metode til at undgå problemer med effektivitet eller malware er at bruge de tagskabeloner, som er indbygget i Tag Manager. Tag Manager understøtter mange forskellige tagplatforme. Tag Manager understøtter flere tagskabeloner fra tredjeparter, og mange flere skabeloner deles i skabelongalleriet for fællesskabet.

Tilpasset billedtag

Det tilpassede billedtag bruges til implementering af et pixeltag. Sådan opretter du et nyt tilpasset billedtag:

1. Klik på Tags og så Nyt.
  2. Klik på Tagkonfiguration, og vælg Tilpasset billede.
  3. Angiv den billedwebadresse, leverandøren har oplyst. Brug "//", hvis der er tilgængelige protokolrelaterede versioner af billedet. Brug "https://", hvis der kun er en sikker version tilgængelig. Det frarådes at bruge "http://".
  4. Vælg Aktivér cacheforbigåelse for at sikre, at hits registreres fra browsere, der har cachelagrede versioner af en pixel. Derved føjes forespørgslen gtmcb=<random number> til webadressen. Angiv en værdi, som er anderledes end gtmcb i feltet Forespørgselsparameter for cacheforbigåelse, hvis du vil ændre standard-forespørgselsparameteren.

Tilpasset HTML-tag

Tagtypen tilpasset HTML-tag giver dig mulighed for at implementere et tag, der endnu ikke understøttes via Tag Manager. Du får denne kode fra tagleverandøren.

Brug JavaScript i sandbox til kodeformatering. Se Konvertér et allerede implementeret tag for at få flere oplysninger om konvertering af et allerede implementeret tilpasset tag til JavaScript i sandbox.

Sådan opretter du et nyt tilpasset HTML-tag:

1. Klik på Tags og så Nyt.
  2. Klik på Tagkonfiguration, og vælg Tilpasset HTML.
  3. Kopiér tagkoden fra leverandøren, og indsæt den i feltet HTML, eller angiv din egen tilpassede HTML- eller JavaScript-kode. Bemærk! Sørg altid for at placere JavaScript mellem disse HTML-tags:<script></script>.

Vælg Support document.write (hvis det er relevant) for at aktivere kald til document.write() i din JavaScript-kode.

Hvis du vil føje en Tag Manager-variabel til dit tilpassede HTML-tag, skal du sætte dobbelte tuborgklammer omkring variablens navn:

<script>
var foo = {{bar}};
</script>

Sådan får du vist forskelle mellem forskellige versioner af dine tilpassede HTML-tags:

1. Klik på Versioner.
  2. Klik på posten for den version af det tilpassede HTML-tag, du vil have vist.
  3. Klik på det tilpassede HTML-tags navn på kortet Versionsændringer for at se konfigurationsændringerne.
  4. Klik på View details Se oplysninger for at udvide koden med forskellene fremhævet.
Bemærk! Tag Manager formindsker koden til tilpassede HTML-tags, og det kan medføre, at enkelte anførselstegn bliver ændret til dobbelte anførselstegn.

Funktionskaldstag

I mobilappcontainere giver funktionsopkaldstagget dig mulighed for at eksekvere forudregistrerede funktioner. Når du angiver en klasse, som du ønsker at gøre gældende i et funktionsopkaldstag, kan du konfigurere en trigger, der får den pågældende funktion til at blive eksekveret og overfører argumenter til den som nøgle/værdi-par. Funktionsopkaldstagget kan bruges til at udvide tag-administrationsfunktionaliteten med tredjeparts-SDK'er.

Du kan få flere oplysninger i udviklerdokumentationen til iOS og Android.