G Suite heter nå Google Workspace: Her finner du alt bedriften trenger for å få arbeidet gjort.

Salgstagger for Floodlight

Med salgstaggen for Floodlight kan du holde oversikt over hvor mange varer brukere har kjøpt, samt den totale verdien av disse kjøpene.

Du kan legge til Floodlight-tagger i Google Tag Manager-beholdere på to ulike måter:

• Godta en tag som er overført fra brukergrensesnittet i Campaign Manager 360.
  • Legg til taggen fra brukergrensesnittet i Google Tag Manager.

Godta Floodlight-tagger som overføres

Denne taggen kan overføres direkte til beholdere fra Campaign Manager 360-brukergrensesnittet. Du kan tillate dette i Tag Manager ved å godkjenne forespørselen om tilknytning og de aktuelle taggene som overføres. Du finner mer informasjon i artikkelen Godkjenninger.

Sånn kan du godta Floodlight-tagger som overføres:

1. Naviger til Administrator etterfulgt av Godkjenningskø etterfulgt av Tagger.
  2. Klikk på aktivitetsnavnet. Noen av parameterne (f.eks. verdiene for «src= », «type= » og «cat= ») er forhåndsdefinert.
  3. Verdien i Inntekt-parameteren hentes fra en {{cost}}-variabel i Tag Manager variable. Du må opprette og konfigurere en {{cost}}-variabel som henter inntektsbeløpet. Hvis du allerede har opprettet en variabel som registrerer transaksjonsinntektene, må du gi {{cost}}-variabelen riktig variabelnavn.
  4. Verdien i Bestillings-ID-parameteren hentes fra en {{ord}}-variabel i Tag Manager. Du må opprette og konfigurere en {{ord}}-variabel som skal hente bestillings-ID-en (eller angi denne variabelen som antallet varer solgt dersom «Solgte varer» er tellemetoden). Hvis du allerede har opprettet en variabel som registrerer bestillings-ID-en, må du endre {{ord}}-variabelen til riktig variabelnavn.
  5. Egendefinerte Floodlight-variabler er nøkkelverdi-par som kan brukes til å spore data du samler inn om brukerne dine. Egendefinerte Floodlight-variabler bruker nøklene u1=, u2= og så videre. For overførte tagger blir variabelnavnene utfylt i feltene for egendefinerte variabler. Knytt disse egendefinerte Floodlight-variablene til Tag Manager-variabler, slik at verdiene deres kan overføres til Floodlight-taggen din.
  6. Endre Floodlight-taggen slik du måtte ønske, og klikk så på Godkjenn.

Viktig: For å sikre optimal kompatibilitet med nettlesere må du sørge for at en konverteringstilknytning er aktivert.

Opprett taggen

Sånn kan du konfigurere nye salgstagger for Floodlight:

1. Klikk på Tagger etterfulgt av Ny.
  2. Klikk på Tag-konfigurasjon etterfulgt av Floodlight-salg.
  3. Hent inn verdiene du trenger til tag-konfigurasjon, ved å åpne et annet nettleservindu og logge på Campaign Manager 360. Klikk på Annonsører og så på navnet på annonsøren. Skriv inn disse verdiene i den nye Floodlight-salgstaggen for Tag Manager:
    • Annonsør-ID: Annonsør-ID-en vises på detaljsiden for annonsører rett under annonsørens navn. Du finner også denne verdien som src=-verdien i en generert Floodlight-tag-kodebit.
    • Gruppetag-streng: Finn aktiviteten du vil arbeide med, i Aktivitet-tabellen, og finn så gruppetag-strengen som er oppført i kolonnen til høyre. Du finner også denne verdien som type=-verdien i en generert Floodlight-tag-kodebit.
    • Aktivitetstag-strengen: Finn aktiviteten du vil arbeide med, i Aktivitet-tabellen, og finn så aktivitetstag-strengen som er oppført i kolonnen til høyre. Du finner også denne verdien som cat=-verdien i en generert Floodlight-tag-kodebit.
  4. For inntektsparameteren må du velge en variabel som omfatter inntektsbeløpet. For bestillings-ID-en må du velge en variabel som inneholder bestillings-ID-en. Hvis du har valgt «Solgte varer» som tellemetode, må du velge en variabel som omfatter antallet varer som er solgt. Du må opprette disse variablene i Tag Manager hvis du ikke allerede har opprettet dem.
  5. Egendefinerte Floodlight-variabler er nøkkelverdier som kan brukes for å spore data du samler inn om brukerne dine, for eksempel hvilken filmsjanger en bruker kjøper filmer i. Egendefinerte Floodlight-variabler bruker nøklene u1=, u2= og så videre. For hver egendefinert variabel må du velge Tag Manager-variabelen som inneholder den verdien du ønsker å overføre til den egendefinerte Floodlight-variabelen.
  6. Velg utløseren som svarer til en kjøpshendelse, eller opprett en hvis det ikke finnes noen slik utløser ennå. Du kan opprette slike utløsere på ulike måter, avhengig av nettstedet ditt og implementeringen av Tag Manager. Du kan for eksempel opprette en sidevisningsutløser. Legg deretter til den aktuelle nettadressen for kjøpsbekreftelsen som utløserfilteret. Alternativt kan du overføre en egendefinert hendelse til Google Tag Manager (via datalaget dataLayer.push({ 'event': 'purchase' });), for deretter å konfigurere utløseren din som en egendefinert hendelsesutløser der hendelsesvilkåret er angitt som «kjøp».
  7. Klikk på Lagre når du har lagt inn all nødvendig informasjon om tagger.

Viktig: For å sikre optimal kompatibilitet med nettlesere må du sørge for at en konverteringstilknytning er aktivert.

Floodlight-aktiviteter for mobil

Konfigureringsprosessen for Floodlight-tagger for mobil ligner på prosessen for vanlige Floodlight-aktiviteter, med noen små forskjeller.

• Bruk en mobilbeholder: Hvis du allerede har implementert Floodlight-tagger i en nettbeholder, må du fortsatt opprette og vedlikeholde Floodlight-tagger for mobil fra en mobilbeholder.
  • Når du mottar taggene, kan det også hende at du får en spesifikk veiledning med vilkår for hvordan de skal utløses. Du kan bli nødt til å konfigurere to mobilspesifikke innstillinger:
    • Kan ikke gjentas: Merk av i denne avmerkingsboksen dersom du vil at Floodlight-taggen bare skal utløses én gang i løpet av appens levetid (f.eks. når en bruker laster ned eller installerer appen).
    • Utløsere: For at taggen skal utløses, må aktiviteten være knyttet til en utløser i Google Tag Manager.

Beslektede ressurser