G Suite har bytt namn till Google Workspace: allt ditt företag behöver för att få jobbet gjort.

Google Ads-konverteringar

Implementera Google Ads-konverteringstaggar med hjälp av Taggstyrning

Creating a Google Ads Tag & Conversion Linker in Google Tag Manager

Google Ads-konverteringstaggarna ligger till grund för rapporter som visar vad som händer efter att kunder klickar på dina annonser – om de köper en produkt, registrerar sig för ditt nyhetsbrev, ringer till ditt företag eller laddar ned din app. Konverteringar är åtgärder som kunder utför och som du har definierat som värdefulla.

Innan du konfigurerar taggen rekommenderar vi att du läser mer om hur denna funktion fungerar i hjälpcentret för Google Ads.

För att konfigurera konverteringsmätning i Google Ads behöver du ange följande obligatoriska information från Google Ads: konverterings-id och konverteringsetikett. Du kan också ange konverteringsvärde, transaktions-id och valutakod.

Du kan undvika dubbletter av konverteringar i dina rapporter genom att lägga till ett transaktions-id från din app eller webbplats som värde på en datalagervariabel i Taggstyrning.
  1. Skapa en ny Google Ads-tagg i Taggstyrning. På hemskärmen väljer du Ny tagg följt av Taggkonfiguration följt av Google Ads Konverteringsspårning.
  2. Logga in på ditt Google Ads-konto för att samla in de värden du kommer att använda för att slutföra taggkonfigureringen:
    1. Klicka på menyn Verktyg och inställningar i ditt Google Ads-konto. (Google Ads | verktyg [ikon])
    2. Välj Mätning: Konverteringar för att öppna tabellen Konverteringsåtgärder.
    3. Välj önskad konvertering i kolumnen Konverteringsåtgärd.
    4. Klicka på fliken Taggkonfiguration för att se information om taggen.
    5. Välj kortet Använd Google Taggstyrning.
    6. Kopiera Konverterings-id och Konverteringsetikett.
  3. Lägg till de obligatoriska värdena för Konverterings-id och Konverteringsetikett som du hämtade under steg 2 i respektive fält i Taggstyrning. Om du vill kan du lägga till Konverteringsvärde, Transaktions-id* och Valutakod. Använd Taggstyrning-variabler för dessa fältvärden när det är tillämpligt. (I de flesta fall används till exempel en variabel för transaktions-id.)
    * Obs! För transaktions-id behöver du konfigurera din app eller webbplats för att generera ett transaktions-id, lägga till värdet i datalagret och skapa en Taggstyrning-variabel som hämtar värdet på transaktions.id:t.
  4. Välj en eller flera utlösare i avsnittet Utlösare för att ange när taggen ska aktiveras.
  5. Slutför taggkonfigurationen genom att klicka på Spara.
  6. Viktigt! Se till att en konverteringslänkning är aktiverad för att få bästa möjliga webbläsarkompatibilitet.

7. Förhandsgranska ändringarna och publicera när du är klar.
Om du vill fånga upp hela flödet av kunder via din webbplats och ta med konverteringar från andra källor än Google Ads i dina konverteringsrapporter implementerar du Google Analytics på hela din webbplats med hjälp av Taggstyrning. Sedan importerar du dina Analytics-mål och transaktioner till Google Ads.