Varsel

G Suite heter nå Google Workspace: Her finner du alt bedriften trenger for å få arbeidet gjort.

Google Ads-konverteringer

Bruk Tag Manager til å implementere Google Ads-konverteringstagger

Creating a Google Ads Tag & Conversion Linker in Google Tag Manager

Ved hjelp av Google Ads-konverteringstaggene kan du lage rapporter som viser hva som skjer etter at kunder klikker på annonsene dine – om de kjøper et produkt, registrerer seg for et nyhetsbrev, ringer til bedriften din eller laster ned appen din. Når kunder utfører handlinger du har definert som verdifulle, kalles disse kundehandlingene for konverteringer.

Før du begynner å bruke denne taggen, anbefaler vi at du går til brukerstøtten for Google Ads for å lese mer om hvordan denne funksjonen fungerer.

Når du skal konfigurere konverteringsmåling for Google Ads, må du oppgi den aktuelle konverterings-ID-en og konverteringsetiketten i Google Ads. I tillegg kan du legge inn konverteringsverdi, transaksjons-ID og/eller valutakode.

For å unngå dupliserte konverteringer i rapportene dine kan du legge til en transaksjons-ID fra appen din eller nettstedet ditt som verdien for en datalagsvariabel i Tag Manager.
  1. Opprett en ny Google Ads-tag i Tag Manager. Følg menybanen Ny tag etterfulgt av Tag-konfigurasjon etterfulgt av Google Ads-konverteringssporing på startsiden.
  2. Logg på Google Ads-kontoen din for å hente verdiene du skal bruke for å fullføre konfigurasjonen av taggen:
    1. Klikk på Verktøy og innstillinger-menyen i Google Ads-kontoen din. (Google Ads | verktøy [ikon])
    2. Velg Måling: konverteringer. Da åpnes Konverteringshandlinger-tabellen.
    3. Velg navnet på konverteringen du vil bruke fra Konverteringshandling-kolonnen.
    4. Utvid fanen for Tag-konfigurasjon for å se tagdetaljene.
    5. Velg Bruk Google Tag Manager-kortet.
    6. Kopiér konverterings-ID-en og konverteringsetiketten.
  3. Legg til den obligatoriske verdien for konverterings-ID-en og konverteringsetiketten fra trinn 2 i de respektive feltene i Tag Manager. Du kan også legge inn konverteringsverdi, transaksjons-ID* og valutakode. Pass på at du bruker Tag Manager-variabler for disse feltene når dette er aktuelt. (I de fleste tilfeller er det for eksempel hensiktsmessig å bruke en variabel for transaksjons-ID.)
    * Merk: Hvis du skal legge inn transaksjons-ID, må du konfigurere appen din eller nettstedet ditt på en slik måte at det genereres en transaksjons-ID, den aktuelle verdien blir lagt til i datalaget og det opprettes en Tag Manager-variabel som henter verdien for transaksjons-ID-en.
  4. Velg én eller flere utløsere i Utløsere-delen for å angi når taggen skal utløses.
  5. Klikk på Lagre for å fullføre konfigureringen av taggen.
  6. Viktig: For å sikre optimal kompatibilitet med nettlesere må du sørge for at en konverteringstilknytning er aktivert.

7. Se forhåndsvisning av endringene, og publiser når alt er klart.
Hvis du ønsker å få en bedre forståelse av hele flyten av kunder gjennom nettstedet ditt og ta med konverteringer fra andre kilder enn Google Ads i rapportene dine om konvertering, kan du implementere Google Analytics på hele nettstedet ditt via Tag Manager og så importere Analytics-målene og -transaksjonene dine til Google Ads.